請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker

EPL 作客李斯特城 sunday night

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2019-12-1 07:59
update for sunday UK newspaper for daily mail : moshiri 同 bill 叔叔已決定請般尼茅夫主帥 eddie howe  ...

如果又請少帥,下季我地又要換帥了
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

eddie howe 功力有問題 ?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2019-12-1 09:14
eddie howe 功力有問題 ?

我地球隊經過幾季,問題不單係後防,而係整體,佢有能力或經驗處理複雜的問題嗎?加上球會有錢了,球員也大牌了,Howe無往績支持,佢憑乜野壓住班球員? 球會有錢了,還去細球會搵領隊,無經驗的領隊眼界已經狹窄,又點帶領球會去另一台階?
回復 支持 反對

拖肥球星

QQ
韋斯鹹尋晚贏波,柏歷連尼無甘快炒。
拖肥今場如果系輸,馬高施華肯定會炒的
老莫真系會接手?
不鸣则已!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

niclas 發表於 2019-12-1 10:32
韋斯鹹尋晚贏波,柏歷連尼無甘快炒。
拖肥今場如果系輸,馬高施華肯定會炒的
老莫真系會接手? ...

很難講,現時來睇,老莫和肥賓已經係較現實和較好的選擇,如果搵Howe,我覺得今季會否降班已經有些懸,就算唔降班,下季也會一樣的換帥。
回復 支持 反對

拖肥球星

同老莫比,eddie howe不比老莫差。如果大家覺得老莫係愛記教得好,因為係有限資源之下,可以踢到有隊型,甚至上到前四,咁eddie howe既般尼茅夫亦唔失禮,係有限資源下,甚至可能少過老莫係愛記既年代,帶到隊波上中游,不愁降班。如果問我,我會傾向揀eddie howe,起碼eddie howe既進攻套路清潔,更加切合現今足球,呢幾年我見到老莫好似跟唔上現今足球步伐,有啲停濟不前感覺。
回復 支持 反對

拖肥球星

QQ
Forever_Fan 發表於 2019-12-1 11:23
很難講,現時來睇,老莫和肥賓已經係較現實和較好的選擇,如果搵Howe,我覺得今季會否降班已經有些懸,就 ...

我覺老莫接手最實際,最穩陣啦!
不鸣则已!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2019-12-1 12:07
同老莫比,eddie howe不比老莫差。如果大家覺得老莫係愛記教得好,因為係有限資源之下,可以踢到有隊型,甚 ...

eddie howe即係又打進攻足球...而且佢多用4-4-2,基本上都可以FIT到落我地而家隊波。
問題係4-4-2個兩個中場真係要好勁...缺少了GOMES下...要點打呢?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2019-12-1 12:07
同老莫比,eddie howe不比老莫差。如果大家覺得老莫係愛記教得好,因為係有限資源之下,可以踢到有隊型,甚 ...

係Silva來之前,一樣吹Silva和Howe係救世主一樣,其實睇履歷我唔明d球迷做乜吹捧Silva和Howe得咁勁,兩者其實一擔擔,海軍鬥水兵,所以我一直都反對搵佢地2個,上次球會請Silva時我已經話好快就會炒,我覺得已經離此不遠了。今次如果請Howe,我都可以講句好快都會炒,只不過係1年定2年的分別。佢地兩個一直都係帶領小球會,但正因為小球會,要處理的問題相對簡單,每年目標只係護級,球員通常都後生聽話,更唔可能有star players,領隊可以係球隊內說一不二,更少有可能有小圈子,就算有也無法挑戰領隊權威,但愛華頓唔同,有資金和薪酬階梯,球員有唔同訴求,有明星球員,有小圈子,有董事會的干涉,要處理的問題複雜好多,當履歷不能服衆,佢係咪能讓球員服從? 大球會和細球會的內部處事係可以好唔同,加上佢普無歐賽經驗,要提升我地,根本無從說起。
回復 支持 反對

拖肥球星

老莫教得最好既時候就係愛記嗰時,但係當時愛記唔算係一間咩大球會,只係歷史悠久,亦不見有咩球星,在任時教係一個冠軍都無,又何以覺得老莫既履歷可以服眾?單單以曼聯嗰次黎睇,我就見唔到老莫可以駕馭到啲球星。大家一直以黎睇得老莫太高,但就唔係用同一把尺去比較其他領隊。
回復 支持 反對