香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: laukarwing
打印 上一主題 下一主題

EPL 主場 vs Norwich City

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2019-11-27 09:56
老實講,搵老莫既機會唔係咁高,如果有心搵佢,一早可以搞掂,老莫而家又無工開。我估伊朗佬都唔buy老莫。 ...

另外好心伊朗佬就唔好干涉咁多選領隊的事情啦,標叔叔比佢有眼光多了,老莫之後的馬天尼斯竟然係近年除老莫外最好的領隊,佢選領隊的眼光俾伊朗佬高幾班,唔講短暫執掌的大Sam,朗奴高文和Silva都係伊朗佬選的,錢使左過2億鎊吧,老莫和馬仔又使左幾多? 唔講錢講成績啦,高文加Silva夾埋都唔夠老莫勁,英國愛隊forum都話老莫之後最好的領隊竟然係馬仔,你的可以知道伊朗佬的眼光幾咁離地,完全就係同現時香港政府的"the special one"一樣咁離地,成事不足,敗事有餘。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-11-27 10:15
另外好心伊朗佬就唔好干涉咁多選領隊的事情啦,標叔叔比佢有眼光多了,老莫之後的馬天尼斯竟然係近年除老 ...

或者係隊波吸引力唔夠啦...不過,之前幾年隊波係正交接期,隊波唔穩定,搵老帥平軍心合理啲。但要貼近現代足球變化同埋鼓勵年輕球員都係少帥有優勢。少帥我都係想揀阿迪達...講真,佢唔係好似卡希爾個啲legend對我哋好鍾情
回復 支持 反對

拖肥球星

全力爭肥普
回復 支持 反對

拖肥隊長

有一點其實我想指出,我地後莫耶斯年代用O既....馬天尼斯....朗奴高文

馬天尼斯...當年教愛華頓......成績雖然唔算好突出.....球迷期望佢可以注入多D 控傳組織元素,最終結果始終係攻不銳、守不穩...成績又唔太理想...最終落鑊;.....宜家教比利時.....比利時人腳當然係強.....呢幾年佢教比利時順風順水.....你地問我馬天尼斯算唔算好教練....我會話佢....合格!

朗奴高文....當年教愛華頓,唔使講.....條友簡直係大貪官......不斷幫愛華頓燒銀紙....但大部份係失敗收購......宜家愛華頓入不敷支,好大好大程度係朗奴高文種下的,當然條友教出黎隊波......比馬天尼斯更不堪.....成績更差!但宜家佢教荷蘭國家隊.....荷蘭隊又係中興中! 你問我佢有無料?我會話佢....無料到!

中肯D講,莫耶斯帶隊十年.....一個冠軍都無.....當然我地人腳唔可以話咩頂級.....要爭冠亦唔係講咁易.......候活係曼聯棄將....阿迪達係西班牙人球....卡希爾係英冠打出名堂....拜恩斯來時也是不見經傳......或者講一班半失意兵....O係莫耶斯手下叫打到一點隊型出來.....但一定唔可以話強。好....到莫耶斯自覺自己領軍能力有返咁上下,佢棄我地去曼聯意欲挑戰世界.....當時曼聯骨幹的而且確係平凡而己,曼聯管理層無比耐性佢亦係失敗原因之一。好啦.....咁輾輚佢教皇蘇 (執教一季聯賽排16);到新特蘭要降班 (可賴班主無比錢佢買人),到韋斯咸(叫做形勢危急下護級成功)。-----> 點講呢.....不能話莫耶斯教得好差....畢竟限米煮限飯....之但係.....如果我地真係期望隊波可以如80年代般光輝.....說真的....一定需要一個踢法有較主控理念的教頭,.....莫耶斯係可以團結到隊波....但可惜不能強化到隊波。

宜家愛華頓呢隊人腳....我諗黎諗去其實你換個好有料教練....都未必可以大翻身,因為真係中場個控制能力好弱....而且防守上好唔成熟。波到人到O既鐵血硬朗踢法係我地最欠缺的。----> 施格臣....舒拉達連....賓納特....米高堅尼....甸尼....相對上係軟蛋黎。

事實歸事實.....咁係咪就代表我地求其搵條友去教好呢?我認為唔好再諗少帥了......一定要有返咁上下經驗的名帥.......普捷天奴我唔認為佢會肯屈就黎教我地.....
實際D ...考慮.....艾基利 ( 至少教過大球會....視野會較闊)......雲高爾雖然戰述單調D...但調較球員有一手.......可供選擇唔太多.....
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2019-11-27 15:09
有一點其實我想指出,我地後莫耶斯年代用O既....馬天尼斯....朗奴高文

馬天尼斯...當年教愛華頓......成績 ...

普遍同意你對馬天尼斯和朗奴高文的睇法。對老莫的睇法也基本同意,但佢是否能強化球隊,提升球員,我又唔會否定佢,因為無充足的數據去支持這個說法,佢係曼聯你話差其實又唔係咁差,曼聯之後的幾個領隊係聯賽也不比老莫做得好,老莫更帶領一隊平凡的曼聯係歐聯打入8強,當年韋斯咸係積分墊底,傷兵滿營下全隊幾乎僅僅湊夠能上場的球員,係咁的情形下老莫接手,埋單排13,我已經覺得係奇蹟。2隊都有一個共通點,佢都未能帶滿一季,但也無好似朗奴高文咁倒水咁買人,咁短時間就斷定佢無法強化球隊,提升球員,我又覺得講唔通。最後,同意你話肥普唔會過來,但你提及的2個選擇,前者肯來英超執教的話絕對有更多選擇,例如曼聯阿仙奴,也輪不到我們,後者年齡太大了,我認為佢的精力已無法應付英超的賽程和壓力,除老莫外,肥賓我覺得係我接受到又貼近現實的選擇,始終近幾年愛隊成績乏善可陳,期望大牌領隊肯過來並不現實,老莫和肥賓已經係回歸現實下的較佳選擇,另外少帥已經唔再係我的選擇。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-11-27 16:49
普遍同意你對馬天尼斯和朗奴高文的睇法。對老莫的睇法也基本同意,但佢是否能強化球隊,提升球員,我又唔 ...

Jorge Jesus 我睇過資料他 65 歲 , 剛剛帶領法林明高拿今屆南美自由盃兼快拿到巴甲冠軍 , 他幾季前帶領賓菲加時曾經在歐聯或歐霸資格賽大炒過我地 5-0 ?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2019-11-27 17:33
Jorge Jesus 我睇過資料他 65 歲 , 剛剛帶領法林明高拿今屆南美自由盃兼快拿到巴甲冠軍 , 他幾季前帶領賓 ...

等佢適應英超之後,估計我地已經降左班
回復 支持 反對

拖肥球星

其實肥賓做正,老莫做副手主力教後防,咁就最好了,哈哈
回復 支持 反對

拖肥隊長

愛華戰士 發表於 2019-11-27 15:09

馬天尼斯...當年教愛華頓......成績 ...

我又唔係咁睇,計人腳其實我地真係唔差,起碼拍埋李城、阿狗熱狗都唔會好輸蝕,真係爭一個好領隊only
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2019-11-27 10:15
另外好心伊朗佬就唔好干涉咁多選領隊的事情啦,標叔叔比佢有眼光多了,老莫之後的馬天尼斯竟然係近年除老 ...

伊朗佬拎咁多錢起球場 唔想個場用黎踢英冠 lol
舊名: leon183
回復 支持 反對