請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: wahton

主場扑錘

拖肥隊長

今場關鍵係gomes,一有佢代C9成條中場定返好多,不過今場係改左戰術打亂章波,其實係西咸太差我地先嬴,始終冰島臣臨尾果腳已經show到質素係其他球員冇,不過要識用佢。今場嬴唔知好定唔好,施華起碼可以玩到聖誕。
回復 支持 反對

拖肥主席

evertonian95 發表於 2019-10-19 20:29
davis此終都係茅一d, 成日領牌
禾仔反而幾好, 希望下半場有得入波

我就係鐘意tom仔夠辣,隊波而家太欠缺呢種style既球員
回復 支持 反對

拖肥主席

Forever_Fan 發表於 2019-10-19 19:51
Bernard 為自己救Silva,佢本身 tackle 並不出色,甚至係差,換領隊對佢未必係好事,當然要為自己而戰 ...

我真心唔覺班納特防守差,以翼黎講甚至可以稱為好。佢係身形細粒,但勝在夠速度+夠勤力lur甩人地啲波
回復 支持 反對

拖肥正選

wahton 發表於 2019-10-20 09:59
我就係鐘意tom仔夠辣,隊波而家太欠缺呢種style既球員

希望佢有㴬老四style
回復 支持 反對

拖肥球星

Davis個位,我想睇b仔多啲
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

ginger 發表於 2019-10-20 09:38
今場關鍵係gomes,一有佢代C9成條中場定返好多,不過今場係改左戰術打亂章波,其實係西咸太差我地先嬴,始 ...

今場贏我都唔知好唔好......
回復 支持 反對

拖肥隊長

點都好, 嬴波, 肯轉人都係好事
今場我睇右閘踢得幾好, 出波好過高文
冇左冰島臣, 前場爽左同快左
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2019-10-20 21:02
點都好, 嬴波, 肯轉人都係好事
今場我睇右閘踢得幾好, 出波好過高文
冇左冰島臣, 前場爽左同快左 ...

根本呢度的師兄都講過好多次,冰島臣,舒拉加鴨仔,呢3條煙一齊出,嗰場就唔使睇啦....呢場無佢地爽好多
回復 支持 反對

拖肥隊長

開心既係tom仔今場踢得好好
d波運到上去
同c9差好遠
舊名: leon183
回復 支持 反對

拖肥隊長

唔係馬後炮,我上一場賽後報告已經作出過以下評論︰

如果真係決心打兩邊傳中,我真心會覺得左邊出賓納特,右邊中場用禾確持.....攻中可以用李察利臣.....前邊以身體平衡考慮我會用KEAN.....。反正施格臣本來就唔參與中場組織.....如果以純殺入禁區攻門呢一點.....佢本屆己浪費左好多呢D 餐士,我認為李察利臣會更勝任。
                  KEAN
                  李察利臣
賓納特      湯戴維斯 德夫   禾確特
甸尼          XXX     XXX         高文

你咁踢.....進攻上我覺得會較立體,組織力無錯係欠奉,但至少止得下咳。攻守平衡上都會較合理。可惜係呢個領隊完全唔會考慮。

呢條垃圾施華,一早肯變陣隊波唔使沉得咁緊要!
佢無跟足我個建議,因我當時考慮時係高美斯仲傷緊,出得高美斯當然用高美斯更合理。
仲有係再將李察利臣推前,搵伊禾比做攻中,呢一層我覺得只可以算係一時之計,李察利臣始終唔係踢前鋒最前果一腳波.....往往姴退返D 落黎攞波....今場蝦到韋斯咸我只能夠認為係四個主要進攻球員賓納特, 禾確特, 伊禾比願意不斷前前後後咁變位.....至變相可以拉到空位比李察利臣走來走去....

薜迪比絕對踢得SHARP 醒過高文!不論在攻守意識同位置感上都好過高文。
中場有高美斯踢落完全係兩隊波.....其實咁真係唔係一個好現象.....整隊波變相圍住一個人黎踢.....高美斯再有傷....就又跛晒
賓納特絕對係有質素.....雖然佢入果球我會認為玩大左.....同埋佢其實真係勤力...又上又落....之但係佢體能一定要提升.....佢下半場早段已睇到轉數下跌得好快....
禾確特今場真係爭氣波,你唔可以話佢好好技術....但佢只要有發揮場合,佢係可以打到D 威脅出黎。
施格臣.....無得講....佢根本最殺食就係呢一招.....(但問題係整體做中場連系佢真係唔太合適,考慮宜家隊波需要先打返隊型出黎的情況下,我覺得暫時擺佢後備出黎踢15-20分鐘.....會較適合。
##### 愛華頓最需要2個球員︰
1 ) 一個可以控制比賽節奏的防中或MC -----> 高美斯暫時最合適。
2) 一個肯走上走落現身攞波的輔鋒 (企位係中線前....又O係中鋒位置後邊做支援的) ----> 我會認為李察利臣較好....副選可用伊禾比

回復 支持 反對