請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: laukarwing

19/20 EPL 07 Manchester City ( Home ) Sunday

拖肥隊長

呢場真係踢得唔錯wo,
係siggy真係需要雪下
個人認為開季踢得最好既一場波
舊名: leon183
回復 支持 反對

拖肥隊長

今場表現計其實收貨,第一球堅尼雖然係發夢不過迪布尼真係太高質,第二球係輸龍門唔係真係咁難救,但起碼輸1:2前其實我地係有機會嬴,可惜把握唔到。
回復 支持 反對

拖肥領隊

呢場波可以見到係開季以黎其中打得最好一場
起碼有少少鬥心知道自己應該點踢
降班個D就唔講都係個句咁既人腳都降得既就抵死
另外呢場要講既
又係開隻鴨事
冇錯以佢英冠質素料黎講算係咁
但真係DKLM(唔講得既我收返但真係要講粗口)
咁樣偷左高文個入波黎刷自己數據
你企個位置冇可能睇唔到個波個方向同力度係入梗都要屎忽鬼加一頭
呢D人既心態根本唔值得留佢係度
留名睇你成季偷得幾多球又有幾多球係靠自己入(今場比你半單刀你都一樣射埋個龍度啦)

每季對曼城呢6分波真係寧願半賣半送
但起碼要好似呢場咁踢到咁先叫像樣
下場再黎過COYB
回復 支持 反對

拖肥隊長

的確今場踢落似係打緊一場比賽......但呢一點我認為絕對唔值得高興。
班球員係了解到對方係英超咁多隊中創造入球能力最強O既隊伍黎....你老尾.....正選係迪布尼+馬列斯....( 後備係大衛施華+ 賓納度施華)....個個都可以O係英超BIG 6 入邊踢正選攻中....我地隊波無一個中場有佢地4 人的質素。

所以成隊波由開波果刻就打防守,趁機反攻....呢個根本係無辦法中的唯一踢法。
但如果係換左其他中游對手.....成隊波根本踢唔出隊型.....要攻無攻要守無守,所以踢出來更肉酸。
球迷請不要再被馬高施華所誤....;呢條友有幾多料....已睇透晒

黎緊對幾隊應屬前列強隊...我地係咪仲要連輸幾場之後仲要自己安慰自己.....對手強...輸少已經當贏左啦!
真心講....唔少對手D 波好容易就打到入黎我地禁區......最大鑊係一入禁區我地就有好強烈會失波的感覺....因為講到尾就係防守唔穩陣。

當務之急....我地一定要改善係中場中路控球果個點。-----> 就算真係無乜邊個合適人選....但點都要放一個人落去踢呢個位。( 一定唔可以係舒拉達連)
我忽發奇想....其實我地可以試下用拜恩斯打呢個墜後中場位置!
拜恩斯有長傳....有遠射....亦有推波能力.....至少可以為隊友制造空位。
## 退而求其次只有湯戴維斯或者賓納特可以試打呢個位....

回復 支持 反對

拖肥主席

愛華戰士 發表於 2019-10-2 17:24
的確今場踢落似係打緊一場比賽......但呢一點我認為絕對唔值得高興。
班球員係了解到對方係英超咁多隊中創 ...

改善係中場中路控球果個點---->正正係安祖高美斯既作用

所以冇佢隊波進攻都差一截
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥主席

Fuko~ 發表於 2019-9-29 15:34
我覺得我地主攻個陣,太缺創造力同埋施古臣又長期冇態先禁。
前者,等番高美斯出番黎就得,有佢同冇佢真 ...

應該唔會等好耐, 佢可能月中出得返
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對