請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker

19/20 EPL 04 wolves ( home )

拖肥主席

繼續上季制空力低弱,簡單過頭波,傳中攪亂晒
Paul Tierney and VAR referee Chris Kavanagh are piece of shits
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2019-9-1 23:30
請問今日踢成點?

大家互相送大禮,打落其實勢均力敵。我地佔上風多DD...
伊禾比同KEAN都係偶有表現...反而後備落黎的賓納特比起伊禾比整體上更配合隊波的攻勢。
至於DELPH同GOMES呢對組合,作場組織力大增,令施古臣比下去...
回復 支持 反對

拖肥球星

24cheung 發表於 2019-9-1 23:30
請問今日踢成點?

對不起,我沒有看這場比賽。

慘勝祗是就兩個幾月所發生的事有感而發。
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

拖肥隊長

Kean 既停球能力同技術都比DCL好 值得打正選
回復 支持 反對

拖肥球星

laukarwing 發表於 2019-9-1 23:48
對不起,我沒有看這場比賽。

慘勝祗是就兩個幾月所發生的事有感而發。 ...

呢兩個月未勝添啊⋯⋯
大家加油!
回復 支持 反對

拖肥球星

Kean高班過鴨仔好多,出佢起碼前面有個target。踢多一兩場,希望可以伊禾比移入中路取代冰島臣。香港人加油!
回復 支持 反對

拖肥隊長

返到家攰到訓著左冇睇,總之三分已袋,香港人加油!
回復 支持 反對

拖肥隊長

場波唯一的欣喜之處就係拎到3分。
講真如果真係計,我認為我地全場整體攻門水平都低過對手。

第一球入....當然歸功幾位中前球員迫搶,李察利臣第一時間左腳撞射有功架!抵讚
失第一球.....甸尼其實我覺得如果唔係打孤寒波.....唔等個波落就一腳清....可以免左比對方攬球手完爆的尷尬。呢球之失除左左路比人輕易落底外,中堅包底邊傳中個位都有D 問題,今場三番四次面對中腰地波傳中....但中堅都係漏左踢比對手小禁區做到撞射。
到反擊領先.....施格臣傳中功力確實係好的.....伊禾比搶頂亦靚....
到失第二球.....對方狂放手榴彈.....中堅越頂越心慌.....結果再一次比對手搶到位頂入
被追和2-2 之後換入賓納特同DCL.....呢一刻球隊反而放開包伏,用直傳.....結果一個靚絕底線傳中,李察利臣搞惦。

除左入波同失球....今場綜合講有幾樣野值得討論。
首先係首發陣容其實大家都幾有憧憬,KEAN 最前....伊禾比左路,李察利臣右,....施格臣中路....可以話4個幾有可塑性的進攻組合黎。
- 之但係真係發揮出黎.....其實你問我我會話4 個無乜合作.....化學作用亦未見到....希望多D 夾會有改善。
德夫同高美斯雙防中我會話已發揮得唔錯.....德夫做到不少搶截.....高美斯亦適當搶到唔少控球權。( 當然在面對高波同第一點截擊上我覺得分工上可以做好D) ;但2個球員問題係得到波後策動反攻時選擇始終太少.....高美斯慣左分個波去左路比甸尼,-----> 始終比唔到咩波中前場4 個球員去做更有威脅攻勢。
仲有一個大問題係領先2-1 時....我見中前場踢得好迷失.....高美斯比德夫比施格臣再幾個互傳....但最終自己傳失埋.....好明顯係中場中路缺乏進攻套路....。呢個同狼隊對比出黎係明顯有不如,對方個RAUL 中路拎到波好有威脅.....佢會嘗試挑戰我地中路球員....但我地成個中路基本上係半放棄....變相KEAN O係對方中堅前係變左無作用。呢點如果唔改善....我地好難挑到前6。

領先3-2 之後果7-8 分鐘....我地大部份時間都係踢一腳清......我明白領先緊應該踢穩陣D....但主場....我地係咪應該要求高少少?
回復 支持 反對

拖肥預備組

愛華戰士 發表於 2019-9-2 11:19
場波唯一的欣喜之處就係拎到3分。
講真如果真係計,我認為我地全場整體攻門水平都低過對手。

狼隊狀態的確比愛隊好好多 成個中場 我對高美斯期望點都係高DD
不過狼隊因為打歐霸多圍賽 早我地一個月開季
狀態比我地好都係合理
希望D人快D操起個態
同Kean快D取得入球
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

toffeeweb 發表於 2019-9-2 16:29
狼隊狀態的確比愛隊好好多 成個中場 我對高美斯期望點都係高DD
不過狼隊因為打歐霸多圍賽 早我地一個月 ...

我最初懷疑佢態唔夠,下半場多左行行企企,但佢望落似紥住上。
回復 支持 反對