香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 30148|回復: 81
打印 上一主題 下一主題

星期日夜場 Merseyside derby 作客利狗

1萬

拖肥球星

樓主
我都係個句最低限度拿一分離開晏菲路
分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空間QQ空間 騰訊微博騰訊微博 騰訊朋友騰訊朋友
收藏收藏
回復

拖肥主席

ngkk821 發表於 2018-12-3 20:13
加維臣,卡斯利,AJ。令人懷念。

我唔知個位師兄既意思係咪講緊三個同場,因為加維臣離隊後aj先加盟,應該冇可能三人同時踢愛隊喇,anyway呢三個光頭佬我都好鐘意 :)
回復 支持 反對

拖肥隊長

只能講....今場其實作客打落唔太輸蝕,上半場我地有幾下反擊如果把握好D 其實可以領先。( 高美斯近門頭搥;李察利臣半單刀機會如果選擇唔扣而直接射門)
當然上半場對面都有一兩下其實我地唔輸都係好彩
係初段我地無左節奏,之後打落係OK O既
之但係領隊如何配置李察利臣係本季我地行到幾遠O既一大X 因素。.....如果放左邊.....佢可以多上腳....但近幾場其實李察利臣上腳未必對進攻帶到好大幫助....如果比佢做單箭頭.....感覺上除左梅開二度果場佢勝任之外,之後的發揮又唔見特別好....

碧福特其實今屆有唔少比賽已經係咁樣.....佢係有團火....但好多時見佢係唔太集中
輸呢球....我地唔可以話怪佢太多....因為中間運氣成份都幾大......個波高位跌落....中外楣( 唔彈出界已係一個運氣).....仲要彈多一下楣.....之後彈返入場內.....比人執雞....呢幾下真係仲難過細哨射門楣.......。但大家鬧碧福特亦無錯....你一位20歲年青門將.....呢場打比戰其實都清楚絕不能給對手那怕係一個機會.....我地知道佢其實想接個波唔輸角球.......但佢對自已信心太高....認為可以接到個波.( 而事實佢跳起時間係唔正確----- 即判斷錯誤)...所以佢成個判斷係無打算單手打個波出底線......

不敗走勢告終.....唯有希望下場班波可以更集中精神去爭勝
回復 支持 反對

拖肥領隊

開頭我都覺得唔關Pickford事係一球負碌西波
但睇完超慢鏡的確係佢想接但跳唔夠高接唔實先出現呢個負碌
其他時間咁輸冇問題當經驗
但對猁狗,仲要成場打得咁好咁比人絕殺就點都要DLM一下半下
雖然話佢上半場救到沙基猁個半單刀
但呢球真係好肉酸
因戚呢球成晚訓唔著
唔計球西波
成場表現係值得一讚
睇左廿幾年終於覺得打吡唔係得個捱打
當然可以講係我地依家人腳係咁多年最平均(比起馬仔時期前中後都係)
Gomez既作用就係同當年阿迪達一樣
控制到個中場呢個位對我地好重要
所以點貴都要買佢
唔該做定兩手準備
如果巴塞唔放就轉目標去藍斯
同埋真係想講借走DCL啦
場場得個少少上陣時間
你係想放長線更加要比機會佢踢
唔好下下哂左個位我寧願比Niasse入黎衝下好過

回復 支持 反對

拖肥主席

打比戰犯錯,唔只你一個人事,係全世界同你一齊醜,俾人笑,幾多年後都俾對面講
Paul Tierney and VAR referee Chris Kavanagh are piece of shits
回復 支持 反對

拖肥球星

加維臣,卡斯利,AJ。令人懷念。
回復 支持 反對

拖肥主席

evertonian95 發表於 2018-12-3 17:24
真懷念三個光頭佬的時代!

邊三個?
回復 支持 反對

拖肥正選

wahton 發表於 2018-12-3 02:17
呢球同當年連拿托返個波俾AJ頂入有得揮

真懷念三個光頭佬的時代!
回復 支持 反對

拖肥正選

開場冇幾耐pickford就回波撻q落底線....
果然有先兆.....
回復 支持 反對

拖肥球星

wahton 發表於 2018-12-3 17:01
我覺得唔係harsh唔harsh既問題。。。事實呢球係低級錯誤,作為球迷指出錯誤亦係無可厚非,希望佢能夠汲取 ...

咁得啦......

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對