香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2015-2016球季

1萬

拖肥球星

其實一個球員能力係重要,但更重要有無合作性,有無紀律,有無全隊上下一心個團火,睇李斯特城今季就感受到呢樣野,所以我從來唔想留有離心的球員,免得令團隊士氣有影響。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

傳媒傳愛華頓掛牌6500萬鎊賣盧卡古,如果有人應,真係好行夾唔送。

青年軍自朗尼後,真係無乜邊位前鋒可以打出頭來。唔係話無機會,只係睇放走既後生仔,都係愈打愈沉便知有質素可KEEP住打英超的真係唔多。(Lukas Jutkiewicz 算唔算是較好的一個?當然佢唔係親生仔)

其實,成日話巴克利係10號仔人才,但其實我覺得佢可以打前鋒位,多尐經驗先墜後做校炮手也未遲。 
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

reedlo16 發表於 2016-5-24 13:44
傳媒傳愛華頓掛牌6500萬鎊賣盧卡古,如果有人應,真係好行夾唔送。

青年軍自朗尼後,真係無乜邊位前鋒可以 ...

Lukas 當年外借出去蘇超後入球停不了,差d做埋當季蘇超神射手,但完季後就被賣走,我都O哂嘴,佢真係當時我地年輕球員中最有實績的射手,雖然當時有傳因紀律問題被賣走,但實情如何真係唔知。至於巴克利我好早已經話可以試下打前鋒,由於佢進攻欲望太大,叫佢係中場無用,羅到波就帶上前,好啦叫佢打前一格做攻中,但佢就只會有機無機都射波,叫佢分波又唔分,咁倒不如叫佢做前鋒算數,你做最前,入到你就入。
回復 支持 1 反對 0

拖肥隊長

就是,因為前鋒無咁多嘢諗,一心入波,頂多做下二傳,很適合巴克利呢種諗得太多的球員…

若講放走LUKAS是前面的一個遺憾,後面呢,我至今仍對放走杜菲深表遺憾。他剛剛亦入選愛爾蘭大國腳名單。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

reedlo16 發表於 2016-5-24 14:31
就是,因為前鋒無咁多嘢諗,一心入波,頂多做下二傳,很適合巴克利呢種諗得太多的球員…

若講放走LUKAS是 ...

無錯,Duffy幾有大將之風,但佢年紀都唔細,希望有多d正選機會,馬仔比唔到就只有走,可以理解的,其實我唔覺佢表現差過史東斯。
回復 支持 反對

拖肥隊長

論打法,杜菲應是積基卡的接班人…穩打穩紮,若論應付高波,杜菲猶勝石頭。杜的位置感好好多。石頭則勝在落腳準,有腳法,甚至可引球出擊。兩人可互補長短。

不過,得個講字啫。睇下來屆有無新中堅到場,或者嘉路維、賓寧頓、布朗寧有無機會上位吧。
回復 支持 反對

拖肥正選

Do you believe this ? Joe Hart to Everton........

http://www.espnfc.com/blog/trans ... man-united-imminent
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

領隊都未有,football director 又未有,買球員喎,你估我信唔信?
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

evertonlife 發表於 2016-5-24 21:29
Do you believe this ? Joe Hart to Everton........

http://www.espnfc.com/blog/transfer-talk/79/pos ...

40M買個龍門你叫我點信
回復 支持 反對

拖肥主席

reedlo16 發表於 2016-5-24 14:31

若講放走LUKAS是 ...

都有得諗...反正佢都係慣左帶住波爆上去自己射

傳球一般, 協防更加唔洗提
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對