香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: witzz
打印 上一主題 下一主題

新領隊人選

拖肥隊長

James_Beatkit 發表於 2016-5-23 14:22
問題係如果繼續走一條保守路線
只會令更多盧卡古史東斯既走
可能的確換黎一D名氣不大但有作用性既球員

有如我講的SLAMDUNK北野教練個CASE,
其實係視乎你對球隊的要求,野心如何。
我個人,老莫回巢,我不認為是天大的BADNEWS,因為我只求一隊有鬥心,團結,打落門牙和血吞的愛隊。
正如果時叫屈臣打前鋒、及後又搵過拔爺打中堅,全隊一條心頂硬上,我覺得好鬼正!HAHAHA。
但相信老莫回巢的機會的確係細。宜家球會有錢了,老闆唔同了,野心大了,
需要一個頂級領隊帶領球隊再往前走一步。
希望快快有公布。
回復 支持 反對

拖肥領隊

reedlo16 發表於 2016-5-23 14:34
有如我講的SLAMDUNK北野教練個CASE,
其實係視乎你對球隊的要求,野心如何。
我個人,老莫回巢,我不認為 ...

冇錯
但如果當地球迷既聲音係反對大過贊成
就明顯大家都想球會向前行既係一大步多過一小步
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

其實無人知 Moshiri 要乜,佢曾經有阿仙奴股份,愛華頓又就來起新球場,話唔定佢就係要一個長期穩定,交到一定成績,好似雲加的領隊,話唔定佢話老莫夠晒穩定,問佢每年比你20m,要你保持前列,然後偶然可以打下歐聯得唔得,老莫話得,然後就搵老莫返來

哈哈,我都係講下笑姐,老莫今季回來的機會的確不大,但我仍然覺得佢係有能力的領隊。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2016-5-23 15:02
其實無人知 Moshiri 要乜,佢曾經有阿仙奴股份,愛華頓又就來起新球場,話唔定佢就係要一個長期穩定,交到 ...

冇人質疑佢能力。佢去教下屈福特、新特蘭之類的冇人話有問題。
回復 支持 反對

拖肥球星

又咁講啦,型已經轉左,班底都唔同哂,叫老莫番黎唔通又換走部份球員?咁咪仲冇野搵野黎搞?馬仔既收購除左besic之外冇一個合老莫口味囉。難聽D講高層3年前決定要比較先進打法而轉打控球同組織,都已經洗濕左個頭,換著我係老細我都會偏向控球同打組織為主既教頭。

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2016-5-23 16:51
又咁講啦,型已經轉左,班底都唔同哂,叫老莫番黎唔通又換走部份球員?咁咪仲冇野搵野黎搞?馬仔既收購除左 ...

合口味又唔會只有Besic,爛打型,work rate 高的巴利和麥卡菲應該都深得老莫心,盧卡古直頭係加強版安尼捷比啦,點會唔啱老莫心呢?反而廸路菲奧唔係佢喜歡個 type 球員,連儂正牌翼鋒應該都合心意。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

依家牌面係迪保亞 vs 柏帥 vs DM
迪保亞:呢兩季都講明進攻足球係英超唔容易打...若果繼續有前冇後,應該會步馬仔後塵。
但重視青訓呢點好適合我地,而且我地又處於交接期。

柏帥:雖然都係打控球戰術,但經歷兩三年英超,相信唔會只攻不守。
問題係人工同待遇未必俾到佢...

DM:上兩家球會都係失敗收場。球迷而家係想要冠軍...加上大家睇多左D地面進攻,家下番黎打9981戰術...
就算打到入前列,恐怕球迷未必收貨。

自己會排柏帥>迪保亞>DM
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2016-5-23 18:11
依家牌面係迪保亞 vs 柏帥 vs DM
迪保亞:呢兩季都講明進攻足球係英超唔容易打...若果繼續有前冇後,應該會 ...

而家大熱係西維爾主帥 Unai Emery
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2016-5-23 18:24
而家大熱係西維爾主帥 Unai Emery

你話我陰謀論都好,我覺得Emery唔係真係想過來,我覺得佢咁做只係借我地迫西維爾同佢傾續約時羅好d的條件,包括人工和轉會預算,第二個可能係試水溫,睇下有無更好,又有歐洲賽的球會對佢有興趣。點解我會咁唸呢? 主要係當年佢係俄超5個月就因成績差被炒,而佢當年亦話主要因言語不通,呢次失敗對佢印象深刻,既然如此,佢為何在未學好英語的時候就貿貿然話過英超? 唔怕好似當年咁幾個月被炒做臭個朶咩? 未免太冒險姐,倒不如係西維爾穩穩陣陣打埋歐聯,完約大把選擇啦,要過都係呢年學好英語先,學好再去都唔會咁冒險,又唔係失緊業, 所以我唔認為佢真係想來英超,只係借我地過橋。
回復 支持 反對

拖肥隊長

The team did not perform at all. We won two of our last 11 games. When things are broken between the manager and the players it become difficult.

都話球員擺明玩野 HEA 踢, 基本同車仔一樣
球員唔信領隊個套, 已經註定可以88
回復 支持 反對