香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-1-9 20:19
其實garbutt點都要試,唔掂夏天咪講拜拜羅,本來呢個一月我覺得除左買一個前鋒,就係簽個左閘就應該收手 ...

大 Sam 話一月要入多三至四名新兵呀
回復 支持 反對

拖肥主席

Fuko~ 發表於 2018-1-9 20:20
Everton are ready to sell Oumar Niasse for £13m, sparking a race between Premier League strugglers  ...

好戥尼亞斯慘

俾朗奴高文蹉跎咁耐, 都冇放棄過

今季球隊最低潮時入過幾球關鍵波救全球, 捱到朗奴高文走埋

以為苦盡甘來, 點知新領隊又唔鐘意用佢

“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥領隊

Fuko~ 發表於 2018-1-9 20:20
Everton are ready to sell Oumar Niasse for £13m, sparking a race between Premier League strugglers  ...

我都一定排Niasse先過DCL
有人話佢技術差但我唔覺DCL做到幾多好過佢既野出黎
回復 支持 反對

拖肥領隊

killersmiling 發表於 2018-1-9 17:45
Barbutt,i saw him before,he not good very fair,run and push ball very very slowly

唔用佢咪試下其他後生仔/出高價試下搵左閘返黎夾定半季先囉
但一定唔會係買雲安賀治呢D級數
回復 支持 反對

拖肥隊長

宜家球隊情況係....真係無乜法子.....一定要買人..原有陣容上攻擊力真係太疲弱.....入到波O既只係得要滿血狀態O既朗尼同施格臣...同後備入黎衝一衝O既尼亞斯
大家理性去睇.....DCL ....你問我....我會話根本未夠班踢英超.....潛質我覺得佢都有D ....但作為一個前鋒...仲要球隊踢單箭頭 ( 作為前鋒...你需要有一個套路懂得去入波.......當然如你有大哨朗拿度O既超強盤球....技術....速度....力量....加埋神級左右腳射術....咁就一定係無得頂....

前鋒類型︰
頭搥好...前點支柱︰.迪斯高...基奧特...高洛治....迪亞高哥斯達...甚至卡希爾
射術好︰巴迪斯圖達....伊巴....羅馬尼奧...阿古路....蘇亞雷斯
盤球力高...傳得射得︰可為隊友鋪橋搭路....美斯..尼馬...夏薩特
我明白將DCL 同佢地比較係無得比....但你作為前鋒....我要請問....DCL 有邊一點係強?
無錯佢係年青....有活力....同好肯同對方後衛爭頂.....可惜係.....我睇十球佢有九球係頂唔贏對方後衛....佢身材唔夠硬淨....雖然佢身高都算過得去...但爆發力唔夠....所以爭頂佢拎唔到優勢...( 卡希爾身材矮...但跳頂時間一流...加上佢夠硬淨....衝頂時後衛係怕左佢o既)
無錯佢有時係能夠保護到個波.....因為始終係年青....夠快速....但佢無將佢O既速度用O係突破上....大家睇伊巴謙....佢能夠停到波...兼且用身型擔位個位....再配合隊友走位....DCL 即使可以拎到個波...但好多時人地後衛一埋...佢就要帶住個波退.....
至於左右腳射術....如果100分滿分...我諗佢射術只有65

尼亞斯係一個好勤力O既前鋒...之但係走位比較草率....容易比人裝越位....我立場係...作為輔鋒...我覺得今屆值得再比機會佢...當然如果球會覺得套現佢仲有15m左右)....o係權衡效益下....呢個決定又真係未嘗不可o既。

辛度....真係好難....佢仲未適應到英超節奏....質素我覺得佢有o既....佢踢法上似車仔個柏度.......你要佢打正前無乜可能架啦....

大家要明白.....感情上我都會覺得每一個球員離隊係有d 可惜.......米拉拿斯係一例....但問題係我地一直對球員有期望...但結局係失望時....大家長痛不如短痛....我地無可能再一直盼望球員打出我地期望o既表現

上場我見占士麥卡菲打得唔錯......佢有果下主動去截擊能力.....希望佢無傷無病....;保拿斯有幾腳傳中係好o既....可惜係我地前鋒唔惦....喜見條友越玩越開心....咁代表係信心開始有返....

綜合黎睇....暑期引援....人都唔可以話買錯O既(至於係咪買貴就真係見人見智了)....龍門碧福特....年青中堅堅尼....經驗同鬥志中前朗尼....中場策劃人施格臣......低價右閘馬天拿.......比較失望就係卡拉臣同辛度....

綜合黎睇...宜家買入TOSUN....一個比較純正O既前鋒射手....如果傳再買埋AC 米蘭個棄將前鋒.....咁我覺得都合理O既....始終又借走左米拉....而且尼亞斯又傳會賣..我地無理由經常諗打單箭頭......兩頭車馬好
中場....如果搵到一個突破能力好O既左翼...我會希望球隊買返個左翼....
後防....左閘點都需要買一個架啦.....

回復 支持 反對

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2018-1-10 10:38
宜家球隊情況係....真係無乜法子.....一定要買人..原有陣容上攻擊力真係太疲弱.....入到波O既只係得要滿血 ...

如果入andre silver, 直接改打1正1輔, 唔駛再期望翼鋒入到波

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2018-1-10 10:27
我都一定排Niasse先過DCL
有人話佢技術差但我唔覺DCL做到幾多好過佢既野出黎
...

呢個我又唔明,我地已經有一班不射男...
你要個前鋒仲要識傳識停波做乜野?
至緊要佢肯同你跑同你搶位入波就夠...
隻鴨係好技術d, 但我係英超後衛都唔會點怕佢,都唔射波ge
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2018-1-10 10:38
宜家球隊情況係....真係無乜法子.....一定要買人..原有陣容上攻擊力真係太疲弱.....入到波O既只係得要滿血 ...

阿仙奴禾仔好大可能 20M 加盟
回復 支持 反對

拖肥領隊

Fuko~ 發表於 2018-1-10 11:57
呢個我又唔明,我地已經有一班不射男...
你要個前鋒仲要識傳識停波做乜野?
至緊要佢肯同你跑同你搶位入 ...

佢真係除左叫頭鎚好少少,好真係少少
同埋買波衫印名抵之外
真係諗唔到有咩特別
回復 支持 反對

拖肥領隊

barker 發表於 2018-1-10 12:22
阿仙奴禾仔好大可能 20M 加盟

呢個佢愛將啦
冇正選都照揀佢入選國家隊
回復 支持 反對