香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-30 13:34
Vlasic 其實好多位置都有打,左右翼攻中前鋒,全部都打過,所以打前都唔係問題,加上RK可以將DCL打翼,施 ...

你話NIASSE踢左兩三場,踢到好似KONE禁都心甘命底...仲要KONE最初黎都救過我地幾場。
之但係你連機會都唔俾一次係咪講唔過去先。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-8-30 10:42
所以我最初都話柏歷堅尼係最理想...班霸經驗,當初係驚佢慣左駛大唔知點算je...
你睇我地而家咪一樣駛2億 ...

咁我當初都係支持柏歷堅尼和老莫兩個的,老莫就唔講啦,係呢度d師兄都知我係老莫的支持者 柏帥就因為佢有頂級聯賽冠軍的經驗和老帥,即係執教經驗豐富。

當時我地係馬仔執教下防線崩潰,球員又有些青黃不接,極需要一個執教經驗豐富的教頭去執靚隊波的球員和重新建設攻防體系,所以有豐富經驗的老帥可以讓我們少走好多彎路。可惜事與願違,高薪聘請一個只懂買過全隊人的教頭返來建設球隊,實在令人失望,只睇買賣球員都無整體規劃,買回來唔合用就再買,最需要的位置就唔買,導致有些球員就位置重疊,有些位置就連替補都無,浪費球會難得的轉會費,我作為球迷真係只能無語問蒼天了。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

爆炸拖肥糖 發表於 2017-8-30 13:49
咁你可唔可以分析一吓朗奴高文上任以嚟嘅戰術部署,踢法特式俾我睇?
佢上任以嚟我睇晒愛隊咁多場波(係全 ...

成績對於一隊球隊固然最重要,但另一樣野就係球隊感染力。
球迷睇波係膚淺GA LA。最鍾意就睇有前冇後的進攻足球。
同時亦都有一種係死守,然後死球KO你。
以上呢兩款,老莫同馬仔都做到,所以就算佢地輸波,我地都睇得唔太悶。
有時會為隊波輸左唔忿氣,但點都好過而家...佢地係連嬴波個份信念同執著都冇...
大家落到場係唔知自己做緊乜,9下9下就完左一場。好彩個陣咪閃光地入一兩球,跟著泊大巴係中間就算9數。
攞著呢隊波都打呢D消極足球,講真唔炒你炒邊個?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-8-30 13:11
英格蘭的愛迷更接近去接觸球會 , 大部份都無提過要炒朗奴高文 , 遠在香港的你地 ( 唔包括我 ) 似乎反應過 ...

英國個邊不嬲都慢呢度一年GA LAH...馬仔走個季,呢度季初已經講再唔掂就送佢走。
結果季尾大家都見到點GA LA...人地英國個邊仲激過我地。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

而家傳用12M斟緊米堡射手基斯堤
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

http://www.totalsportek.com/money/highest-paid-football-managers/
仲有一樣野我好想講,我地請領隊的人工係世界上係排第11位。我都唔要求你要勁到前面個10個LO...
你都唔好太衰啦好冇...你睇普捷天奴份糧幾抵屌...干地仲要貴些少...你睇有冇搞錯先得GA。
回復 支持 反對

拖肥領隊

Fuko~ 發表於 2017-8-30 14:04
成績對於一隊球隊固然最重要,但另一樣野就係球隊感染力。
球迷睇波係膚淺GA LA。最鍾意就睇有前冇後的進 ...

我認我係前者
睇左十幾廿年高Q大棍加DM嘅防反
馬仔嘅崇尚進攻真係好吸引(加埋我自己係西班牙fans)
不過你講得啱
DM同馬仔個套理念起碼好清晰
RK就似想打壓迫
但出黎就三不像
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-8-30 14:36
http://www.totalsportek.com/money/highest-paid-football-managers/
仲有一樣野我好想講,我地請領隊的人 ...

咁RK由上任之初就知道佢係為錢而來,唔係點會係修咸頓話唔會離開修隊,點知轉個頭就話過來愛隊,佢咪就係睇錢份上,呢樣我又唔會垢病的,大家打工都係求財姐,不過表現來講就無謂比較啦,所謂人比人,氣死人,RK的能力好多師兄一開始就知道佢乜料。
回復 支持 反對

拖肥領隊

coyb 發表於 2017-8-30 11:47
Barkely 25M+多少少, 我估會成事。 比我都唔撚想屈係朗肥膠文手下啦。
到左出年一蚊都唔會有。 ...

乖仔頂多年半(或者今季啦)
RK好快走架咋
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-8-30 15:15
乖仔頂多年半(或者今季啦)
RK好快走架咋

頂咁耐,球會無錢收,頂多半年啦,聖誕好炒RK啦
回復 支持 反對