香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2016-2017球季

關閉 [複製鏈接]

1萬

拖肥球星

愛華寶寶 發表於 2017-6-19 11:04
勝在後生有速度又有突破能力,3000 萬內可以諗下

嘩,如果佢要30m買回來,肯定比人話水魚....20歲非英藉球員,兼身價現時為5m,正如積拉域當年數據更靚,來到英超都由龍變成蟲,依家淪落到係中超踢波....後生仔基本都係有速度和突破能力,迪路菲奧都係主打呢2樣,可惜靠呢2樣未必足夠係英超搵食。15m左右還是可以考慮的。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-6-19 11:31
嘩,如果佢要30m買回來,肯定比人話水魚....20歲非英藉球員,兼身價現時為5m,正如積拉域當年數據更靚, ...

一於買佐真遜喇 , 有傳愛華頓職員已接觸佐真遜的經理人
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-6-18 12:00
Niang根本唔夠班,如果落實拉美利斯,還需要買一個前鋒兼翼鋒,雖然現時前邊買人後,可以做到多點進攻, ...

應該只有C朗 巴爾同蘇亞雷斯能夠付合你要求

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

一定係買Dembele,潛力級數都高過佐真遜幾班
回復 支持 反對

拖肥隊長

witzz 發表於 2017-6-19 16:48
一定係買Dembele,潛力級數都高過佐真遜幾班

我都係咁話,傳咁多個前鋒呢個潛力級數最高
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

巴塞隆拿已正式從愛華頓以 10.5M 英磅回購 Deulofeu , 交易已完成
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-6-19 17:05
巴塞隆拿已正式從愛華頓以 10.5M 英磅回購 Deulofeu , 交易已完成

咁即係迪路無問題返回巴塞啦,雖然有傳巴塞轉手會賣比AC米蘭賺差價,所以有所謂回購條款真係超搵笨,打得好就等如幫人練兵兼賺錢,打得唔好就等於轉會都賺左對方轉會費,可謂打得好或者唔好,巴塞都係贏家,無得輸
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-6-19 17:15
咁即係迪路無問題返回巴塞啦,雖然有傳巴塞轉手會賣比AC米蘭賺差價,所以有所謂回購條款真係超搵笨,打得 ...

有 10.5M 收入加番上去 , 即係仲有一億英磅剩低俾朗奴高文去入新兵, 簽左 Pickford , 卡拉臣 , sandro 已接近用左 60M 英磅
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-6-19 11:31
嘩,如果佢要30m買回來,肯定比人話水魚....20歲非英藉球員,兼身價現時為5m,正如積拉域當年數據更靚, ...

Moussa Dembele 30M 太貴喇
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華寶寶 發表於 2017-6-19 16:51
我都係咁話,傳咁多個前鋒呢個潛力級數最高

蘇超打得好,係咪係英超就站得住腳呢?過去幾年蘇超神射手,一季入二三十球的也不是沒有,但沒有一個轉會英超,多數還在蘇超打滾,過去英超球會為甚麼唔羅致佢地?這個問題已經值得深思。

2009-2010蘇超神射手Kris Boyd係2010有幸得到米杜士堡青睬,轉會到英冠的米堡,可惜係英冠賽場,佢無法好像蘇超一樣如魚得水,打左一個賽季後更被外借離隊,之後更轉會美職,最後返回蘇超,現在還在賽場奔馳,但走出國門之路,困難重重,蘇超只是一個沒落的聯賽。

Dembele 上季免費轉會蘇超班霸,隨即大放異彩,上季29場蘇超,入17球,助攻8球,數據靚仔,但仍未拍得住積拉域來我地愛隊之前個季的數據,而積拉域咁的數據也遠未達到每季蘇超神射手的程度,積拉域轉會愛華頓,也未能獲得成功。

當年我地隊的Lukas Jutkiewicz,唔知大家重有無印像,係隊中打唔上主力的牛奶仔,外借比並非班霸球會的Motherwell,也入左12球,係非班霸球會,中場供應少,隊友質素也沒班霸球會高的情形下,一己之力入到咁多波,好似潛力無限,但回到球會就被賣到英冠,蘇超打到曉飛真係證明唔到乜野。

其實我唔反對買Dembele,因為肯定係年輕有潛力的球員,但潛力有多大呢?係未知的,15-20m係還可以接受,風險係可承受的程度,因為得唔得暫時來講係賭一舖架咋,佢的表現無幾多年數據呀,但如果去到30m,風險好似有點大啦,我地唔係乜野豪門,年年一擲億鎊的球會,早兩年每季有30m一季預算已經叫好好,用2年前已經係一季的轉會預算,去搏一個20歲的靚仔係咪天才.....十賭九輸,我諗唔到點解要用高價買一個咁重賭搏成份的後生仔。如果同樣係賭,我寧願選平好多的佐真遜,一樣數據好靚仔,但賭輸蝕極有譜。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對