香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-6-17 02:06
肥賓再夜少少官宣

如果係真的話我係會充滿期待,繼老莫和馬仔之後,我最希望肥賓接手,我也說過3個人裡面,肥賓係最有希望同埋最現實之選,我一開始就唔睇好老莫會返來,佢係韋斯咸表現得太好了,剛剛上軌道之餘,還有歐洲賽去證明自己,加上韋斯咸其實並不窮,只是一直缺乏誘因讓韋斯咸班主加大投資,今季誘因有了,估計老莫的班費也會大增,過來接手爛攤子為乜? 馬仔因為歐國杯困身,難以早早投入球會事務和組軍。肥賓由大連回國後一直住在利物浦,近水流台,榮譽拍得住安帥就唔在講,佢係紐卡素的表現我印象深刻,我認為佢寶刀未老,戰術不用講,大師級,唯一弱項係同球員關係和買人的眼光兩極,後者有DoF應該可以把關,估計影響不大,跟球員相處方面如果重用大鄧作副手,大鄧可以作為領隊和球員之間的潤滑劑,相信會有相當大的改善,大鄧也可以係肥賓身上學習佢最缺乏的戰術意識,等3年左右就能正式接手愛隊。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2021-6-17 12:39
如果係真的話我係會充滿期待,繼老莫和馬仔之後,我最希望肥賓接手,我也說過3個人裡面,肥賓係最有希望 ...

但在英格蘭绝大部份的愛迷大力反對
回復 支持 反對

拖肥隊長

若落實,等睇記者會佢被問及為何加入small club做領隊。不過佢早日已急急認當年講錯。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

reedlo16 發表於 2021-6-17 14:21
若落實,等睇記者會佢被問及為何加入small club做領隊。不過佢早日已急急認當年講錯。 ...

查實…呢啲嘲諷說話,有少自視好高嘅領隊都講過。都係失分賴地硬…細唔細都係十四年前嘅事,佢何嘗唔係失落到嚟教呢間佢嘲諷過嘅領隊。都咁多年啦,解釋得好好睇睇,咩嚟係爭標,一定全力砌低隔離街,有成績班球迷都濕晒啦。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

reedlo16 發表於 2021-6-17 14:21
若落實,等睇記者會佢被問及為何加入small club做領隊。不過佢早日已急急認當年講錯。 ...

"I made a mistake when I said it was a small club," he told MNF. "What I wanted to say was they are a small team because in this game I remember they had one chance.

"Liverpool fans they were happy and the Evertonians were upset. But I didn't want to say they were a small club, I wanted to say they were a small team.

"Some Evertonians they come to me and say about what I did for the city, we have the charity, and all these things, so I have a very good connection with the city, not just the Liverpool fans.”

認錯就梗架啦,唔係點教愛隊,不過都十幾年前的事,滄海桑田,如果佢帶俾愛隊一個冠軍,球迷就乜都順哂啦
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2021-6-17 17:57
"I made a mistake when I said it was a small club," he told MNF. "What I wanted to say was they ar ...

而家加多兩個潛在人選 : 馬天尼斯 , 法夫利
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2021-6-17 18:05
而家加多兩個潛在人選 : 馬天尼斯 , 法夫利

仲節外生滋
回復 支持 反對

拖肥隊長

我都講過在之前的傳聞名中,較喜好肥賓。但都不會寄與太大期望,睇埋佢點組軍先再講。

BTW, 呢幾年睇愛隊,睇得最開心的一段時期,就係鄧肯費格遜暫代領隊個個時期,就係一睇到愛隊入波時BIG DUNC個種振臂高呼,左跳右跑的情景,已夠熱血。
回復 支持 反對

拖肥球星

reedlo16 發表於 2021-6-17 21:08
我都講過在之前的傳聞名中,較喜好肥賓。但都不會寄與太大期望,睇埋佢點組軍先再講。

BTW, 呢幾年睇愛隊 ...

肥賓係最好嗰個,且如大鄧喺佢學到兩三年野好大機會坐正
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Dowell started half of the 24 league appearances he made for Norwich as the Canaries won the Championship and earned promotion back to the Premier League after a one-year hiatus.

其實我幾欣賞Dowell,也覺得上季唔應該賣走佢,睇過佢幾場波,潛質和態度真係有的,俾多一些機會係高水平賽事佢踢,真係明日之星,當年高文都係咁,有潛力的只要俾多些機會始終會發光發熱,下季我地係英超賽場都可以見到佢,可以見到佢的進步。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對