香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2016-2017球季

關閉 [複製鏈接]

拖肥領隊

barker 發表於 2017-6-16 09:43
你要對愛隊有信心先得 , 唔係你當初為何要捧 EVERTON 呀 ?

我只係講現實
挑戰成功我會好開心加收聲
挑戰失敗唔該自動消失

問題係呢3個唔係想像中咁高質素證明過
唔好J到傷身啫
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-6-16 09:50
我只係講現實
挑戰失敗唔該自動消失

咁你要睇 U21 歐洲國家盃英格蘭的表現 , pickford 表現如何 ?
回復 支持 反對

拖肥隊長

大家真係正面D 睇啦,不能純睇轉會金額。
因為今屆轉會市場已係咁樣.....你睇D 球會下下2-3千萬鎊出價買人....仲要係買D 無乜名氣O既...就知真家有價有市
新升班果隊都用左1千萬鎊破球會記錄買左個.  ( 對唔住我唔知佢叫乜名)

3000 萬鎊買龍門....估計比人食多左1000萬鎊.....不過既成事實....寄望佢守得穩我地個大門
2400 萬鎊卡拉臣....睇片覺得佢伏伏地.....其實我地中場最需要O既應該係莫歷, 艾歷臣, 伊斯高呢類派牌型中場......當然買得返黎...預計會頂巴克利個位
1800 萬鎊NIANG....睇片覺得佢艾迪巴約果類.....高挑喜歡蹉波.....追波鬥爆果下速度唔高......埋間射術又唔算好好.....不過突然一下段變速有O既....用得好照計可以比到D突破空間比我地前線....( 我地隊波經常只係有D 大路波....明買明賣比波入中間....面對硬淨防守我地無甜頭)

我的目標要爭錦標.....其實唔使錢真係無....我已經乾等球隊捧杯等左22年 (等聯賽32年).....如果年年都係567 位.....杯賽16強出局....真係要等到幾時?係咪要我地慶幸鬚白晒都仲見到球隊捧杯仔至開心?我真係好羡慕李斯特城D FANS....。
既然盧卡古同巴克里大家都預左離隊....呢度應該收得返100m。即係我地宜家o既使費仲未補充返將會失去的戰鬥力.....以我睇....我地應該o係賣走盧卡古同巴克里之後再要洗多7-8千萬鎊...作為下屆的投入。(即係我地仲有100m 要拎去買人.....照計可以買多5-6 個中等戰力的)

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-6-16 09:44
朗奴高文買人行動未完架

RK 用大價錢買球員的將來,而唔係現在,3個裡面有2個都只有廿一二歲,根本未到一個球員的黃金期。試問用天價買一個只打過一季英超的U21龍門,佢是否真係證明到自己啦咩?更何況係好需要經驗的龍門位置?另外一個數據好靚,荷甲名氣唔細,但從未係頂級聯賽打過的球員,唔通你又覺得佢已經證明佢得?Niang 係屈福特都打得跌跌碰碰的球員又證明到乜?你覺得佢除左後生過Niasse幾歲,係能力上真係比Niasse強?

傳的球員裡面,除左施古臣和米高堅尼算係已經證明到自己,其他我覺得都係五五波。所以呢2個先係我最期待的。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-6-16 10:05
RK 用大價錢買球員的將來,而唔係現在,3個裡面有2個都只有廿一二歲,根本未到一個球員的黃金期。試問用 ...

辛度拉美利斯無哂下文
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-6-16 09:56
因為今屆轉會市場已係咁樣.....你睇D 球會下下2-3千萬鎊出價買 ...

正如我之前話齋,今季其實買6個球員應該差唔多架啦,比一些機會我地的青訓。

Mirallas/可翼可鋒 – 新前鋒 / Dominic Calvert-Lewin – Bolasie/Lookman
Davies/(新增:卡拉臣) – Gueye/McCarthy (? 施古臣)
Schneiderlin / Barry / Besics / Dowell
Baines/Garbutt/Galloway – Williams/Jags/Mori/新中堅 (?米高堅尼) – Coleman/Holgate/Kenny
Robles / Stekelenburg (新增:Pickford)

正前鋒買一個,可鋒可翼再買一個 (?拉美利斯 + Niang,前邊硬係覺得級數唔夠)

如果麥卡菲或比錫其中一個離隊(都幾大機會),中場中估計會入多一個。

轉會費我都認為盧卡古加巴克利約有100m,麥基迪,Niasse,迪路菲奧,應該還可以收返多dd (~20-25m),但大數應該差唔多,現時兩個球員用左 (25m+24m = 49m,add-on我唔計算住,因為比都可能下季先要比), 我估計今季最多只會用120-130m用作買人,會留返部份資金係季中因應情況補強。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

vdm 發表於 2017-6-16 09:36
1) Davies 上季出場機會都唔少,黎緊今季比賽多左,我相信RK一定會俾機會佢落場
2)依點係真,佢肯黎都係 ...

呢D係馬仔個打法風格問題...同樣地你睇巴塞對強隊都係禁...
一輸反擊就俾人456...而且我地球員個傳球意識又冇巴塞禁好,成日打高章波就更加多波失。
至於馬仔走個季就更加慘,成班球員夾埋迫佢走。如果個陣班球員肯博下,都唔會排11名。
回復 支持 反對

拖肥隊長

James_Beatkit 發表於 2017-6-16 09:50
我只係講現實
挑戰失敗唔該自動消失

大家唔使心情起伏

事實係呢3位新球員....並非世界頂級球員....充期量只能算係中級水平....唯有寄望佢地年青可以提升到潛力....
但如要挑戰錦標....其實好大程度要本身隊波其他主力球員提升到水平至得....呢三位不是施丹朗拿度...可以憑一已之力扭轉局勢
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-6-16 10:28
正如我之前話齋,今季其實買6個球員應該差唔多架啦,比一些機會我地的青訓。

Mirallas/可翼可鋒 – 新前 ...

>Mirallas/可翼可鋒 – 新前鋒 / Dominic Calvert-Lewin – Bolasie/Lookman
私家鴨應該打後一格或者打邊位...兩個前峰似乎就係NIANG同埋SANDRO RAMIREZ
同埋私家鴨同LOOKMAN都仲未夠班打英超,比較想佢地其中一個去下英冠打多D比賽先。

>Davies/(新增:卡拉臣) – Gueye/McCarthy (? 施古臣)
>Schneiderlin / Barry / Besics / Dowell
我諗BARRY,你計半個好D。同埋BARRY如果有美職搵佢,佢會走。
同意BESIC同埋麥卡菲其中一個會走,但應該BESIC大D機會。高文想留麥卡菲...係傷病問題。
家下唔駛佢打國際賽,又俾禁長時間去醫短尾,至少呢個夏季唔會走。冬季個陣就難講。
BESIC其實可以打埋右閘,只係又係成季冇波踢過,借出去操完個態再評估會合理D。

>Baines/Garbutt/Galloway – Williams/Jags/Mori/新中堅 (?米高堅尼) – Coleman/Holgate/Kenny
GARBUTT同埋GALLOWAY一定係二選一...
積基卡計半個,MORI可以打埋左閘,睇高文想唔想佢留低。最好就買兩個。

龍門位,我係洛賓斯一定走。球會買左PICKFORD就已經俾左答案佢。
就算成季PICKFORD多蝦錄野,基於面子問題,我係高文都俾成季時間佢。
如與要做個後生龍門的後備,倒不如返西班牙搵班落。

當NIANG都冇問題,優先次序應該係:
1. CB X1
2. AMF X1
3. MF X1
4. WF X1
5. CB X1

同埋有D位你沿用上季班人,你係幫你唔到隊波升LV...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-6-16 09:56
因為今屆轉會市場已係咁樣.....你睇D 球會下下2-3千萬鎊出價買 ...

卡拉臣就算數啦,打得差都係番荷甲做山塞王,起碼都收番10M,點蝕都唔會好似PICKFORD蝕得禁入肉。
NIANG最大問題係條友個品格好有問題,你話老莫甚至早幾年馬仔都覺得OK又點...
你睇,打AC又唔得,打屈福特又唔得,用18M買一個2ND STRIKER都有病...
回復 支持 反對