香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-8-15 00:44
唔洗驚佢走
training又傷過又留多陣

The 23-year-old is said to have picked up the injury in training on Monday morning and is now waiting to learn the severity of the injury and how long it will keep him out for.

The news is a setback for Barkley as he looks to complete a move away from Goodison Park before the transfer deadline, as any interested party will be reluctant to splash out big money on someone who is injured.

轉會窗結束前應該都未必走到,除非有球會願意簽佢回去養傷,天意如此,就乖乖地續約罷啦
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

我都贊成賣Barry 麥卡菲,現時我們防中太多,gana,舒夫,Davies, besic 等等爭兩個位,賣他們兩個對大家都好
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-8-15 11:04
所以你地見到朗奴高文鐵腕無情的一面

我只見到佢的無情外,只見到佢唔識用球員,只係識用佢心目中的球員。

一個頂級的廚師係比任何食材佢,佢都可以因應材料,組合埋一齊煮出美味的食物;一個優秀的廚師係比任何食材佢,佢只能從其中選擇大部份佢認為合適的材料煮出美味的食物;但一個平庸的廚師只能購買佢熟悉的材料去烹調食物,而不懂得因應所得的材料去煮,縱使佢一開始也有一些不錯又新鮮的食材,佢不習慣使用該食材煮食就寧願不用。

RK係一年內接近換晒全隊球員,明顯係屬於後者,他或許可以取得成績,但佢肯定連一個優秀的領隊也稱不上。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥正選

Barry 情況係佢想踢波 我地俾唔到 就不如let him go
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-15 10:59
以今季的球員身價,20m根本買唔返有麥卡菲咁的能力的球員,佢係馬仔時代就跟現時gana一樣打得咁好,不過R ...

其實,麥卡菲同巴克利一直都冇傳佢地同RK有咩不和...前者仲要唔只講過一次話係佢計劃內,只係傷患問題先影響對佢的評價。
而且佢都解釋過呢排麥卡菲冇得出場唔係未夠FIT就係仲有少少傷。家下球會要確保佢完全好返先敢用佢...
所以,奧尼爾又話召佢入隊,即係玩9我地。我地已經因為國家隊冇左高文,岩岩好返些少的麥卡菲,你又話用佢??
賣多次人情黎,唔好玩我地啦。
麥卡菲話走都傳左一年啦...我又唔信找卡數會肯用20M博一個傷得禁密的球員....
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-15 11:25
我只見到佢的無情外,只見到佢唔識用球員,只係識用佢心目中的球員。

一個頂級的廚師係比任何食材佢,佢 ...

剩係睇朗奴高文開賽前記者會的風格就同莫耶斯 , 馬天尼斯完全南轅北撤你就知喇 , 朗奴高文不喜歡同記者講笑
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-8-15 11:11
The 23-year-old is said to have picked up the injury in training on Monday morning and is now wait ...

唔係都要過體測架咩
回復 支持 反對

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-8-15 11:32
其實,麥卡菲同巴克利一直都冇傳佢地同RK有咩不和...前者仲要唔只講過一次話係佢計劃內,只係傷患問題先影 ...

RK上季黎已經試過好多次用佢, 但係效果一般, M16勤力同掃蕩能力足夠, 但係始終用唔到波.  M16係有能力打英超, 但係係唔係有能力為球隊打上BIG 6甚至更好?  我唔太認為佢可以, 好簡單睇下上面6隊(英超第一場計):

獌: POGBA MATIC
鏝: FERNANDINHO
猁: 雲拿當 HENDERSON EMRE CAN
熱: 丹比利
車: KANTE 法比加斯
阿: XHAKA ELNENY

上面11個球員攔截力, 機動性, 鬥心, 身體質素M16唔會比佢地差, 但係唯一最大分野係用波能力, 最差係阿仙奴個對, 但係已經同M16都有距離.

現今足球我認為已經唔可以話防中就只係中場掃蕩保護BACK 4, 翼鋒就負責邊路出波同突破分波.  而家係講求球員既多用性, 防中要兼顧組織策動, 翼鋒要兼顧突破, 切入射門, 組織進攻, 甚至與前鋒換位.

我唔講皇巴拜PSG呢D世界級個個攻守世界一絕.  好簡單一個SADIO MANE, 佢可以邊線突破, 可以切入射門及組織, 可以斬波, 可以遠射.  MANE佢都係翼鋒, 又係輔鋒, 又係攻中, 又係前鋒, 呢D咪難應付, 曼城用FERNANDINHO拍YAYA TOURE, 條中場真係攻守兼備瓣瓣掂, 呢D咪強隊應有既人腳.

要保英超頭半版, LENNON M16的確係夠用, 要拉低阿猁熱, 真係好明顯LENNON M16真係唔夠班.

要隊波成長, 成為有競爭力, 為歐聯, 為奪冠為目標既球隊, 一定要放下情意結.

另外M16係職業球員, 應該以球會優先, 你次次打完國家隊就返黎養傷等出糧, 我地唔係診所或者療養院OK?  國家榮譽係好重要我都好明白, 但係請M16你顧及球會感受, 比返少少專重愛華頓個會章好嗎?

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥領隊

Arteta 發表於 2017-8-15 11:15
我都贊成賣Barry 麥卡菲,現時我們防中太多,gana,舒夫,Davies, besic 等等爭兩個位,賣他們兩個對大家都 ...

巴利黃昏期轉踢可以理解
但麥卡菲我依然覺得佢有作用可以留到既應該盡留
而且佢個踢法根本就係RK想要個隻
回復 支持 反對

拖肥隊長

evertonarteta10 發表於 2017-8-15 12:10
RK上季黎已經試過好多次用佢, 但係效果一般, M16勤力同掃蕩能力足夠, 但係始終用唔到波.  M16係有能力打 ...

完全同意,如果要作出突破,便一定要作出改變,M16不是不好,但不是最好個批,個人認為Gana, S2, Davies, Besic 作用比M16大
回復 支持 反對