香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-14 11:53
有傳巴克里願意7萬鎊週薪加盟熱刺,傳姐,但如果係真,更加證明佢唔係因為嫌人工低而走,好可能係同朗奴 ...

他反骨就反骨喇
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

希望晏的會傳來好消息
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-8-14 11:54
今季冠軍應該係雙曼之爭,曼聯遲些簽埋伊巴,更加無得輸。

睇完第一周我都覺得雙曼人腳同板凳深度都係高過其他對手
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-8-14 11:53
有傳巴克里願意7萬鎊週薪加盟熱刺,傳姐,但如果係真,更加證明佢唔係因為嫌人工低而走,好可能係同朗奴 ...

其實尋晚再睇熱刺前場真係夾到熟哂又快
巴克利係咪真係啱踢都唔知
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

盧卡古尋晚仲要HEA HEA地...唔駛好似係我地度禁返黎守下波...真係一個人係前面度等波到就爆。
回復 支持 反對

拖肥隊長

barker 發表於 2017-8-14 12:03
你長曼狗志氣 , 滅愛隊威風

BARKER 兄,又唔可以咁講O既
我地睇波要客觀....事實上係第一場睇完.....曼魚曼城係對辦O既.....(相反我地需然係拎左三分...但我相信無乜邊個球迷係滿意表現O既)

摩連奴用錢非常明確....無左伊巴就買條柱返黎.....中場一個馬迪可以解決斷波同分波的問題....入左個瑞典中堅雖然無出.....但明顯亦係針對上屆後防不穩.....唔係特別要讚摩連奴....而係做領隊要知道自己隊波有乜不足同要改善....曼聯尋晚踢到韋斯咸一楝都無.....事實上韋斯咸人腳一D 都唔差....小豆, 阿奴度域, 薩巴列達, 祖赫特....我地砌落去都未必有著數

曼城哥迪奧拿明顯提升防線速度....釋放中場的創意......等中前場可以放心攻....亦係一個改善

相反.....我地投入左咁大筆錢...無錯我地龍門係強化左....中堅位係強化左....但係前鋒無補充....你話買左卡拉臣.....跟手入朗尼(可能唔係RK 意願).....巴克利又唔當機立斷處理....已變相出現3個攻中.....呢一刻仲最大目標O係施古臣....大佬啊....究竟想打幾多個攻中?
而且左右兩翼完全無人用....無人換....辛度定位由熱身賽到歐霸到英超開鑼....我都答你唔到。...英超上半場夠膽整個361我地嘆....半場就嗌用錯陣....你老闆我真係要問RK 你瞓醒未。心入面唔係應該有腹稿架咩點踢?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-8-14 15:39
我地睇波要客觀....事實上係第一場睇完.....曼魚曼城係對辦O既.....(相反 ...

另外一樣要讚的係人地打得好明顯...擺到明就係兩翼兩閘爆死你。
中場搵普巴、馬迪狂掃再交上去俾兩個技術高的左右中場去做。
馬達同米達列恩都唔係咩速度快的球員,但人地勝在戰術夠清晰,大家都知點樣打。
盧卡古雖然入左兩球,但其實佢已經係禁多個入面,打得最唔夾個個。
向前湧個陣,有時仲慢過D中場。
回復 支持 反對

拖肥球星

好老實講, 睇team sheet 352我真係眼都突, 3個英人中堅霸氣夠哂但係0用波, ok算數352就352, 打打下PK啦中場冇人回後攞波, 係咁搓番後-->失控球, 肥仔做波定KLAASSEN做波?  睇唔出喎....打到半路我都嗌擺錯陣.  好彩肥仔真係醒目見唔對路做主動多少少, 咁做就左入波, CLASS就係CLASS冇得講.

下半場打番433, 成隊波先醒番特別係對防中, 基爺成個生番哂.  DCL打番中間好左, 肥仔同SANDRO分工又清楚左少少.  KLAASSEN仲係患得患失, 冇番半季都未必得.  MARTINA用波走位就真係好一般, 防守叫好差又唔係不過不失, 不過佢斬波真係有水準, 係接應到呢下先吹佢唔漲.

冇PLAYMAKER冇COLEMAN就唔好打3後衛啦, 打3中堅中場中仲要打3個工兵, 打條鐵咩......PK

同埋唔好擺KLAASSEN打攻中好嗎?  GOALSCORING AM唔岩我地用架, 擺番佢打BTB唔該.......

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-8-14 15:39
我地睇波要客觀....事實上係第一場睇完.....曼魚曼城係對辦O既.....(相反 ...

而家我地個問題係進攻上分工唔清楚.  邊個打最前, 邊個做粒CPU, 邊個做突破?

我諗真係未齊腳.

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

liverpool echo : 愛華頓爭簽多蒙特翼鋒 Emre Mor
回復 支持 反對