香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-1 00:18
我睇唔到 RK 會買傳統翼鋒,明顯佢買的前鋒全部都係識打翼,留係度的翼都係識射識傳,明顯下季會模糊正前 ...

朗奴高文一改以往由候活簡杜到馬天尼斯的踢法方式 , 但似乎未定型
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

再次簡單總結下先:

上季排名:第七名

領隊:朗奴高文

足球總監:Steve Walsh

確認離隊:Arouna Kone 和 McAleny (contract expired),Tom Clevery (8m),Gerard Deulofeu (10m)

確認新加入:Pickford (25m+5m) , Davy Klaassen (23.5m), Henry Onyekuru (6.8m)

待落實加入:Sandro Ramírez,Michael Keane

傳聞離隊名單:Ross Barkley,Aiden McGeady,Romelu Lukaku,Oumar Niasse

傳聞進隊名單:Andre Gray,Cuco Martina,M'baye Niang,Gylfi Sigurðsson……太多傳聞,不能盡錄
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

liverpool echo : 七月十日會出新季作客球衣 , 傳係銀色或灰色
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-6-30 22:45
都預左走啦,差在係咪平價回購定係可以收貴d賣去意大利,但估唔到迪路會應承,應該巴塞應承比出場機會佢 ...

就算迪路要走,係估唔到返巴塞...始終佢級數未去到踢正選。
太獨食又唔係好扭得過d人,你話巴塞會唔會幫佢開到竅,呢個就真係唔知。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-7-1 00:22
朗奴高文一改以往由候活簡杜到馬天尼斯的踢法方式 , 但似乎未定型

RK 個年代係荷蘭全攻全守理念的頂盛時代,RK 唔多唔少會受到呢個理念的影響,所以上季佢好重視 work rate,前場球員都要參與防守,只是進攻還是保留愛華頓過去的模式,而今季藉盧卡古離隊可始改變進攻模式,更偏向全攻全守的理念,期待下季愛隊的表現。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-1 00:43
RK 個年代係荷蘭全攻全守理念的頂盛時代,RK 唔多唔少會受到呢個理念的影響,所以上季佢好重視 work rate ...

update : EVERTON meet Luis Muriel agent next monday
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-1 00:18
我睇唔到 RK 會買傳統翼鋒,明顯佢買的前鋒全部都係識打翼,留係度的翼都係識射識傳,明顯下季會模糊正前 ...

我知呀
只係覺得啲前鋒又會塞晒喺中間,冇人拉闊空位
上季幾場都係咁
回復 支持 反對

拖肥正選

Forever_Fan 發表於 2017-6-30 23:31
一早Onyekuru佢自己已經official左啦,相片佢自己都post 埋,無哂驚喜,更何況今季佢都外借出去,重要下季 ...

係比利時踢兩年就拎到入到藉有歐盟護照啦 仲駛咩理工作證呀?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-1 00:43
RK 個年代係荷蘭全攻全守理念的頂盛時代,RK 唔多唔少會受到呢個理念的影響,所以上季佢好重視 work rate ...

利華古遜右翼貝拉拉比
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Carlson 發表於 2017-7-1 10:36
係比利時踢兩年就拎到入到藉有歐盟護照啦 仲駛咩理工作證呀?

The player must have participated in a certain percentage of senior international matches for his national team.[size=45.213px]
Generally, that percentage is calculated over a two-year period. However, The FA, recognising that it is more difficult for younger players to break into their senior national teams, reduce the calculation period to one year for players under the age of twenty-one.

He does not automatically qualify on the percentage of senior international matches for his national team. The 20-year-old was only recently called up to the Nigeria squad and has won only one senior cap.

FA rule state that players under the age of 21 must have played a certain percentage of matches one the past calendar year for the national side in order to qualify for a work permit. In the case on Onyekuru, he would have had to have played 75% of the Super Eagle’s games over the last because of their 38th placed world ranking – a criteria the forward clearly does not meet.

下季是否羅到工作證,應該是關乎佢是否達到國家隊內75%上場標準,踢2年波就入籍歐盟?我估無咁短時間就可以入籍吧?

1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對