香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

接近兩個月施古臣的轉會 saga 即將劃上句號喇 , 大家準備講 welcome Sigurdsson 喇
回復 支持 反對

拖肥隊長

barker 發表於 2017-8-7 12:32
接近兩個月施古臣的轉會 saga 即將劃上句號喇 , 大家準備講 welcome Sigurdsson 喇  ...

今天簽約?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

朗奴高文昨晚賽後講 deal is close  i'm waiting , but not done
回復 支持 反對

拖肥青年軍

evertonarteta10 發表於 2017-8-7 10:12
賽後RK指LENNON唔FIT, 唔出, M16膝傷仲有問題, 唔出.  

BESIC係中堅出身, 打中堅冇問題, 事實上右閘佢都冇 ...

十分同意師兄見解, 這裡很多師兄都唔滿意熱身賽的進攻表現, 就狂插RK無戰術, 太用人唯親,
但你想一隊球隊同時喪失了上年兩大進攻主力LUKAKU及BARKLEY, 現一口氣加入大半隊新人,
要馬上交出表現其實是沒什麼可能, 這是大換血必需經過的陣痛,而且球隊還未完成組軍, 現在下定論亦太早, 起碼待完成組軍後, 打多幾場再作定市論比較公平, 我們作為愛迷應支持球隊亦同時應支持RK,
RK現需要的時間,  師兄的戰術分析亦合理, 基本今年的人腳及打法跟往年是完全不同,
不能再靠LUKAKU屈機及BARKLEY的個人突破, 現加入的進攻球員只有朗尼/SANDRO/KLASSEN三人, 剩下只有米拉比較有實力, 其它便只有些新仔及已半放棄像NIASSIE/LENNON之,輩
純看進攻陣容其實十分薄弱.

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

chanpo1974 發表於 2017-8-7 12:44
十分同意師兄見解, 這裡很多師兄都唔滿意熱身賽的進攻表現, 就狂插RK無戰術, 太用人唯親,
但你想一隊球隊 ...

Sigurdsson 的就快加盟應可補救進攻弱的缺點
回復 支持 反對

拖肥主席

爆炸拖肥糖 發表於 2017-8-7 08:13
尋晚 McCarthy 同 Lennon 後備都冇,應該會離隊了,
其實呢兩個我覺得可以留,
McCarthy 如果打 B2B 唔會 ...

呢兩個係自馬仔執教以後, 其中兩個我最愛既球員

俾朗奴高文咁冷待, 搞到我都好冇癮

咩受傷, 唔FIT之話個人覺得係藉口黎

根本由上季開始到而家都冇重用過佢地
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2017-8-7 13:14
呢兩個係自馬仔執教以後, 其中兩個我最愛既球員

俾朗奴高文咁冷待, 搞到我都好冇癮

朗奴高文的性格由做球員至而家一直都係咁架喇 , 睇開的喇 , 話哂都係八十年代荷蘭名將
回復 支持 反對

拖肥正選

點解名將就可以用人唯親?冇能力就長期用 同位置上更加好既點都唔用?
回復 支持 反對

拖肥正選

冇錯 我係講緊卡華利雲同朗尼呢兩件垃圾
回復 支持 反對

拖肥隊長

barker 發表於 2017-8-7 13:19
朗奴高文的性格由做球員至而家一直都係咁架喇 , 睇開的喇 , 話哂都係八十年代荷蘭名將  ...

咩叫睇開d,
佢d咁嘅性格,
永遠唔好可以成為好嘅領隊,
掘強,剛烈,唔尊重球員,用人唯親,無戰術風格,呢d都係佢嘅缺點,
Pele , Maradona , Gullit 踢波都好叻,但唔覺佢地識教波 law,
如果今季都冇貨交,唔該快d 執包服 走罷 la
回復 支持 反對