香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

琴晚雲加講左一句說話其實我都覺得有d道理

"雲格話依家兵工廠有太多人,位置上嘅競爭太激烈反而對球隊冇益,所以會繼續放人。"

事實上一隊波適當競爭係好,但太多競爭未必係好事,除左令到部份球員變成多餘和部份球員覺得出場機會少而unhappy,也令薪金支出大幅上升
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Ronald Koeman has hit out at the perception that Everton have been big-spenders this summer and insisted they still have plenty to do in the transfer market.

The Blues boss highlighted their minimal net spend after selling Romelu Lukaku to Manchester United in July for a deal worth £95m, and emphasised the importance of getting his three remaining targets; Gylfi Sigurdsson, a centre forward and a left-sided defender.

"I heard every time that 'Everton is spending £100m, £100m, £100m' but I saw the list and I think we're 16th in the League for spending and we got £95m for Lukaku.

"We've only spent £7m. It's a different picture then the media is talking.

盧卡古計埋 add-on 有95m,現時球會淨支出 7m
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-8-7 07:51
琴晚雲加講左一句說話其實我都覺得有d道理

"雲格話依家兵工廠有太多人,位置上嘅競爭太激烈反而對球隊冇益 ...

尋晚 McCarthy 同 Lennon 後備都冇,應該會離隊了,
其實呢兩個我覺得可以留,
McCarthy 如果打 B2B 唔會俾 Klaassen, Davies 差,亦可以當 DMF 同右閘 替補,多功能球員點都對球隊有益;
Lennon 方面,我諗其他師兄之前已經講過好多次,球隊現時前線最缺可以拉邊 同速度,而Lennon 正正就係呢類型球員
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-8-7 07:55
Ronald Koeman has hit out at the perception that Everton have been big-spenders this summer and insi ...

一出一入,中遊球隊一貫做法,賣左主力再投資後生仔,上季靠Stones,今季Lukaku,前D有費蘭尼,朗尼等,唔賣人個幾季就緊係冇咩錢買人,
所以賣唔走主力,隊波預左冇大筆轉會費用,依家慢左買人,可能就係賣唔去Barkely
依家買呢幾個回報期起碼又要等2-3季
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-7 07:55
Ronald Koeman has hit out at the perception that Everton have been big-spenders this summer and insi ...

佢呢番說話只係掩飾球隊唔好表現的藉口...家下球隊的使費大部分黎自盧卡古一個...
而又我地呢幾場波基本上只係冇左巴克利同埋盧卡古...你重新組個條攻擊線之後,就算你投入的資源都多係防線上,以呢幾場表現都唔稱得上合格啦?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

tezsonee 發表於 2017-8-7 09:33
一出一入,中遊球隊一貫做法,賣左主力再投資後生仔,上季靠Stones,今季Lukaku,前D有費蘭尼,朗尼等,唔 ...

正常ga wo...之前冇錢,我地老莫班底的人先一直換唔走哂...講左好多年要接班,到今年先似番d樣。
黎緊積基卡同barry又話續約,呢批人走埋後,成隊波個年齡架構先正常番。
回復 支持 反對

拖肥球星

賽後RK指LENNON唔FIT, 唔出, M16膝傷仲有問題, 唔出.  

BESIC係中堅出身, 打中堅冇問題, 事實上右閘佢都冇問題, 我希望佢擺脫傷患, DEL BOY走左之後成隊波腳下功夫最好就係BESIC, 呢樣野我2年前已經講過, 真係唔好睇佢係防守球員.

對於KLAASSEN, 我可以比少少IDEA大家:

KLAASSEN的確可以打攻中同BOX TO BOX.  AM都有好多種, 打攻中佢係GOALSCORING AM而唔係CREATIVE AM, BOX TO BOX的話利用佢傳送去對方FINAL THIRD, 而重點係佢HIGH WORK RATE既PRESSING及INTERCEPTION.  你可能會諗: 用BARKLEY都得啦, 進攻數據贏KLAASSEN成9條街.  的而且確, 進攻上KLAASSEN係唔亮眼, 而用KLAASSEN主因係佢DEFENSIVE CONTRIBUTION贏BARKLEY十幾條街.  

所以點解要買施格臣, 點解死都要留BARKLEY, 就係要比KLAASSEN打8號位.  PRESEASON佢打得唔好可以預期, 希望各位唔好咁快叛佢死刑.

M16只係純粹一個DEFENSIVE MID, 佢冇可能打BOX TO BOX.

而家冇左盧卡古既關係, RK而家係要用INVERTED WINGER, 切入內線既翼, 米拉同SANDRO係岩用, 即係美斯 洛賓 巴爾 C朗 列貝利我諗大家易明D.  然而要擺個比到致命波既人即係小白 KROOS 摩迪 泰亞高, KLAASSEN明顯唔係呢類型, 正常黎講係施格臣或者BARKLEY.  用INVERTED WINGER就係前面3個人靠走位同要"錯位"配合.

成個進攻模式換左係要時間夾同練, 一時三刻點變到出黎, 仲要係少個核心, 又冇柱躉.  比少少耐性完TRANSFER WINDOW前睇下入到咩人先....

我並不是RK的粉絲, 但係我會比佢時間, 主因係那位"過客"走左影響都唔細.

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

tezsonee 發表於 2017-8-7 09:33
一出一入,中遊球隊一貫做法,賣左主力再投資後生仔,上季靠Stones,今季Lukaku,前D有費蘭尼,朗尼等,唔 ...

巴克里因為受傷肯定無咁快賣走,如果真係無位比麥卡菲的話,不如放生佢羅返25-30m,加上現時淨支出只有7m,球會比少少咁就有多50-60m 轉會費,中堅唔買都可以,besic 都打到,holgate,馬天拿都打到,等coleman好返就鬆動好多,將筆錢放落攻中和前鋒,其實攻中搵史奈達都得啦,然後買個有速度或爆發力的中鋒重實際,攻中幾叻都好,前面球員的走位和速度咁的樣,買入奧燒都幫你唔到啦。而且球會都會睇定d,見你歐霸打成咁,都驚最後唔知入唔入到正賽,入唔到的話現時人腳就唔係少而係有多添啦。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-7 10:38
巴克里因為受傷肯定無咁快賣走,如果真係無位比麥卡菲的話,不如放生佢羅返25-30m,加上現時淨支出只有7m ...

史奈達唔好諗喇, 去左OGC NICE.  

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-7 10:38
巴克里因為受傷肯定無咁快賣走,如果真係無位比麥卡菲的話,不如放生佢羅返25-30m,加上現時淨支出只有7m ...

史奈達過左去NICE lah...仲史奈達...
回復 支持 反對