香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-8-2 10:49
將 Dowell 外借去森林俾他多正選出場提升技術我替他開心有乜問題

我地講緊 Callum Connolly,你就講 Dowell,唔啱 channel
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-2 10:52
我地講緊 Callum Connolly,你就講 Dowell,唔啱 channel

callum connolly 可能都係外借俾史雲斯 ?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-8-2 10:54

其實,借都唔好...除非高文心入面佢根本唔係諗著當佢第二左閘打...如果唔係,佢走左,你又要買人。
你話會買的個個中堅可以打左閘,我都反對...中堅兼任左閘根本唔可以當常態...
既然你要一個後備的正宗左閘,點解唔係用多5M留低CONNOLLY呢?
回復 支持 反對

拖肥領隊

唔好話我又針對RK
Pre-season打得咁好有波入竟然要借落去英冠
DCL你個契仔完全冇表現就就隨時正選
所以我一路都講佢根本唔係會比機會新人個個
上季TD同Holgate只係咁啱機緣巧合有人傷先上到位
如果麥卡菲同比錫冇傷你會比TD機會咩
如果高文唔係傷Holgate有得踢咩
當然都要個球員自己有表現先得
但依家係你連一個機會都唔比佢地
唔好講話仲後生出去係吸收經驗
今季買左幾個有級數既中場比佢地一齊踢先學到野
英冠冇錯依家各隊球隊質素已經比以前提升左
但你得到曉飛有用咩 Niasse夠係u23踢到識飛啦
成件事上其實好登Dowell可惜
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-8-2 11:11
唔好話我又針對RK

呢的就係朗奴高文的硬頸兼無情的性格 , 他一向都係咁
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-8-2 10:54

Callum Connolly 羅去頂5m條數,我唔信外借可以當5m
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-8-2 11:11
唔好話我又針對RK

無錯,係熱身賽有好表現的唔用,表現差的又可以做正選,不知所謂,都唔知係熱身賽佢對眼用來觀察乜野,都唔係用來睇球員表現好壞。
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-8-2 11:37
Callum Connolly 羅去頂5m條數,我唔信外借可以當5m

冇錯,connolly 雖然有潛質,但又未夠火候踢英超,史雲斯借來做乜?
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-2 10:20
係,到2019年6月30日

咁根據RK係修咸頓經驗, 今季係我地第二季佢應該會睇續約問題, 因此我認為今季要有成績希望得到續約機會所以放棄提拔新人.  以佢今季買人方針都係年輕有相當既潛質並且係有實力, 相信係為愛華頓中長遠發展為目標並且為自己未來打造自己既人腳, 照咁睇佢有心長留.  今季RK我相信係要立心打前4, 如果前線買到佢想要個2個人就更加明顯.

不能否認RK都要為份工, 借DOWELL走當然有好有唔好.  但係諗深一層我先假設真係買到施格臣, WINGER/雙攻中/輔鋒(總之4321或者4231果2個2啦)位有BOLASIE 米拉 施格臣 SANDRO LENNON係度, 擺DOWELL做第5/6選擇對DOWELL黎講並唔係好事, 借出去固然係一個選擇.  掉番轉留DOWELL係隊正式係英超等待出場機會亦冇壞, 所以我先話有好亦有唔好.

但係CONOLLY單野雖然我地仲有ROBINSON(其實好多師兄都提及ROBINSON應係左閘替補第一人選), 只不過用CONOLLY做籌碼我係堅決反對(借用尚可接受, 某程度上GALLOWAY同BROWNING係PART OF THE DEAL TO ACCEPT 30M買PICKFORD)

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-8-2 12:11
咁根據RK係修咸頓經驗, 今季係我地第二季佢應該會睇續約問題, 因此我認為今季要有成績希望得到續約機會所 ...

宜家Bill叔同Moshiri咁信佢,佢洗鬼驚續唔到約咩
佢一直都係當我地跳板,又見我地人工高先過檔
佢真正想教嘅係巴塞,你話佢想長留我就真係唔信喇
回復 支持 反對