香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

拖肥領隊

evertonarteta10 發表於 2017-7-27 11:32
個人感想:

我其實咁解讀.  字裡行間, RK仲係留左條路比巴克利, 只要你練波, 你一定係FIRST TEAM度TRAIN... ...

只係回應你巴克利個段
第一就係重點係最後4個字
由頭到尾巴克利冇講過任何一句野
變相出黎呢句野就成立左
另外你RK比幾多機會巴克利大家見到
唔係話你冇表現擺你落後備係錯
你係領隊你有權咁做
但明明上場入波奠定勝局
下場你寧願出DCL都唔出佢既時候你球員個心會點諗
大家成日都喜歡講數據
睇下5大聯賽入面佢既數據先再講啦
呢樣野都幾雙向
或者呢一刻巴克利走對佢係好事
與其同一個同唔信用任自己既領隊共事不如試下向外闖
到呢刻我都仲係尊重佢
起碼佢冇講球會領隊一句野
如果有一日佢想真正回家我會歡迎而且唔會覺得意外
因為我信佢係真係藍血

回復 支持 反對

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-7-27 11:57
只係回應你巴克利個段

HUM...當然我同意佢係藍血.  亦都非常欣賞巴克利同史東斯對於轉會續約事宜既處理手法.

姑勿論RK到底要點用巴克利同點改做巴克利, 呢個係佢要諗既而唔係我地諗.  只不過從我眼中巴克利仍然係RK個計劃入面咁解.

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥青年軍

很同意你的觀點
很多愛迷仍停留在以往莫耶斯時代量入為出的轉會政策,
但現今英超的世界是弱肉強食, 我們不進步, 只會給蠶食,
不先大量投資做大個餅, 給人愛華頓是爭冠份子, 根本很難吸引一線球員加盟,
因此50M買斯格臣是無可口非, 因市場上這種可即時提升球隊實力的球員, 以正常價格下,
如有豪門競爭下根本不可能選擇愛華頓, 只有提高價格以本傷人才有機會,
而青訓方面我想愛華頓已算給很多機會新仔, 始終要爭冠便會某程度減少新仔機會,
除非好像熱刺可一次爆出幾個超新星, 但觀感現在新仔未去到這個程度, 始終球隊現在是RK帶,
我們作球迷的只能支持, 如明年交不出成績, 都是他自己負責, 我作為支持愛華頓超過30年的球迷,
陪伴球隊過往渡過最低迷的時期, 現看到新老闆加入而有機會吐氣揚眉, 無理由不支持.

回復 支持 反對

拖肥球星

chanpo1974 發表於 2017-7-27 12:12
很同意你的觀點
但現今英超的世界是弱肉強食, 我們不 ...

我曾經都諗過點解唔直接買一線, 但係經過MATA WITSEL同奧地利伊巴(我當佢係 P佢個K)之後我先發覺我太傻太天真......

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

chanpo1974 發表於 2017-7-27 12:12
很同意你的觀點
但現今英超的世界是弱肉強食, 我們不 ...

用做水魚而唔係成績來證明球隊係爭標分子? 不敢苟同.....

好多師兄都唔係話一定要買一線頭,一線尾都好多選擇,但試都唔試就話唔得又唔夠說服力,我一直話試下 bid當試下水溫,佢來唔來一件事,試都唔試另一件事。就算二線其實都有好多選擇,質素又唔覺會差好多,但價錢起碼唔係水魚價,我唔求價廉物美,至少物有所值。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-7-27 11:57
只係回應你巴克利個段

同意你所講巴克里一直無係傳媒面前講任何球會,領隊,老闆的壞話,也無對不續約一事講甚麼話,個人認為佢唔想離隊,但同RK應該係唔咬弦而生出離隊的想法,認同佢現時離隊對佢發展係較好,也覺得英格蘭前領隊鶴臣講及巴克里時提議佢離隊並搵一隊信任佢能力的球隊,相信佢有機會知道一些事才有這樣的說話,明顯係話RK並不信任佢的能力,要挽救足球生命話要離隊。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-27 12:48
同意你所講巴克里一直無係傳媒面前講任何球會,領隊,老闆的壞話,也無對不續約一事講甚麼話,個人認為佢 ...

Daily express : 如果施古臣由史雲斯加盟愛華頓 , 熱刺會收到 5M
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-27 12:39
用做水魚而唔係成績來證明球隊係爭標分子? 不敢苟同.....

好多師兄都唔係話一定要買一線頭,一線尾都好 ...

我又唔認為施格臣係二線之輩, 我會放佢一線尾.

回流史雲斯:

14/15: 7入波10助攻
15/16: 11入波2助攻
16/17: 9入波13助攻

表演尚算穩定, 真係唔好忘記佢係踢"史雲斯"......呢3季佢真係以一己之力打哂成隊史雲斯.  有睇佢踢都覺得辛苦哂佢.

都係個句, 50M係水魚價, 但不能不水魚.

回復 支持 反對

拖肥隊長

evertonarteta10 發表於 2017-7-27 12:25
我曾經都諗過點解唔直接買一線, 但係經過MATA WITSEL同奧地利伊巴(我當佢係 P佢個K)之後我先發覺我太傻 ...

仲有沙基利
回復 支持 反對

拖肥青年軍

Forever_Fan 發表於 2017-7-27 12:39

好多師兄都唔係話一定要買一線頭,一線尾都好 ...

用做水魚而唔係成績來證明球隊係爭標分子? 不敢苟同..... (咁無好球員又怎成爭標份子, 你自問現時有邊隊冠軍球隊無做過水魚?(這亦引証了熱刺近幾年成不了冠軍的原因, 因太計算), 做水魚只是剛開始一個過程, 當球隊打出了一些成績或給一線球員覺得愛華頓是進取,肯投資來改善成績, 好球員漸漸便會肯加盟,
因愛華頓長年給人中型班的印象太深, 如唔仿效車仔/曼城用大錢改變型像, 很難短時間成爭冠份子,
如以你主張一線尾/二線球員來慢慢試, 你話要幾多年才出一隊李城, 你等到新老闆可等唔到,
很多幾十年愛迷都等唔到.
回復 支持 反對