香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-26 21:39
The Dutch boss wants to bring in another centre-back, a striker and an unnamed player to Everton bef ...

我想講老莫肯定唔係我地近幾個領隊最用新仔的領隊...
回復 支持 反對

拖肥領隊

『K』 發表於 2017-7-26 23:10
球迷係支持球隊 希望有好成績 有冠軍
定係做核數師 睇住球隊盤數 呢個唔好買 呢個唔好續約 呢個教練唔好請 ...

我諗師兄搞錯左D嘢
冇人反對買人
你用1億2億去試下買尼馬美斯冇問題
問題在於個球員值唔值得(當然你可以講唔踢又點知)
咁唔通明明知道係貴都仲要買個個球員?
呢様野之前已經討論過好多版
既然大家都係未知數點解要玩亂個市場呢
回復 支持 反對

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-7-26 23:28
我諗師兄搞錯左D嘢
冇人反對買人
你用1億2億去試下買尼馬美斯冇問題

我諗K兄唔係針對緊施古臣嗰單嘢
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-7-26 23:19
又禁講啦,你都識計條數,我地家下兩個轉會窗都係淨投入30M左右,又未到話好唔健康。
而且班主之前講個1 ...

巴克里要走我都希望佢早些走,RK係賽前咁講就係希望隊內不會造成不安的氣氛,不過受完傷可能要等轉會窗就關時有無 late bid 等我地降價,估計都係收得20m左右,估計可能衰過同樣一年約的堅尼。

暫時未知今季排陣會點,但我覺得一間健康的球會要青訓,青訓唔用就投幾多錢都假,呢個真係好睇領隊個理念。熱刺肯比青訓機會才有今日的成績,不少主力都好年輕,變左英格蘭國家隊訓練基地咁濟。

除非隊內青訓中堅能提升到,否則下季隊長離隊都要買中堅,下季買亦無不可,今季並無逼切需要,暫時我幾睇好 browning 下季打中堅,galloway 和 pennington 我覺未擔到大旗。

Niasse 我一直覺得會賣,暫時覺得升班馬仍然缺具英超經驗的前鋒,我估計升班馬開季前有機會買Niasse,應該 8m +2m add on 的話,RK 都會賣。

暫時覺得阿仙奴的佩雷斯幾好,前鋒攻中皆能,價錢也合理,上季也對辦,風險相對較低,我唔想愛隊成為另一隊熱刺和利記早些年買成堆人但打唔出成績的例子。另外史奈達我覺得佢絕對抵簽,淨係教下我地d年青球員攻中應該點打都抵返。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-7-26 23:18
你夠胆閙埋 Moshiri 呀笨 , 我最睇唔過眼你對朗奴高文做乜事和決定你全部反對 , 我講過好多次朗奴高文今 ...

全隊都係佢班底啦,佢都換晒成隊
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-26 23:50
巴克里要走我都希望佢早些走,RK係賽前咁講就係希望隊內不會造成不安的氣氛,不過受完傷可能要等轉會窗就 ...

我上面都舉左例子啦。而事實係我地隊波目前已經用左唔少年青球員...
隊波個年齡層甚至乎我覺得有時會太年輕...同埋熱刺佢都唔係行青訓模式,只係佢D主力買番好年輕又肯俾機會,而佢地又成功咋。
而家話個個中堅都係年輕人,又唔係貴,我覺得早一年買去夾隊波並無不可。
至於BROWNING個D,時間已經俾左,RK係覺得連打後備都唔夠班,你都冇辦法。
你話會唔會買完一堆人打唔出成績,我敢講一定會。你換哂幾乎11個人,要重新夾一隊波同BUILD UP番成隊波個核心,一定要時間。
所以佢醒目搵朗尼番黎,又可以做球隊靈魂又可以令班波唔會搞山頭主義。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

『K』 發表於 2017-7-26 23:10
球迷係支持球隊 希望有好成績 有冠軍
定係做核數師 睇住球隊盤數 呢個唔好買 呢個唔好續約 呢個教練唔好請 ...

其實無話唔比球會買人,只係市場上有其他選擇,當然性價比也是考慮因素,我仍然覺得巴克里走就補一個史奈達或沙夏,前鋒也可以買佩雷斯,我曾經諗過買小豆添。其實唔少師兄都有好多其他選擇,無話唔買喎。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-26 23:59
其實無話唔比球會買人,只係市場上有其他選擇,當然性價比也是考慮因素,我仍然覺得巴克里走就補一個史奈 ...

朗奴高文他心中從來 NO.1 summer tansfer target 始終係施古臣 , 睇嚟第三 bid 係 Full Pay 50M 給史雲斯喇
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-7-27 00:07
朗奴高文他心中從來 NO.1 summer tansfer target 始終係施古臣 , 睇嚟第三 bid 係 Full Pay 50M 給史雲斯 ...

回下BARKER兄你啦,我幾肯定唔會。除非WALSH佢地個PLAN B唔岩高文心水,否則佢地短時間唔會再BID。
你要壓價就要同佢地拖,而且呢個位又未去到冇人打,SO FAR DOWELL打得一D都唔失禮。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-7-27 00:09
回下BARKER兄你啦,我幾肯定唔會。除非WALSH佢地個PLAN B唔岩高文心水,否則佢地短時間唔會再BID。
你要 ...

咁你又點解讀朗奴高文剛才在記者會的意思 ?
回復 支持 反對