香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2018-2019球季

拖肥隊長

nsno 發表於 2018-8-5 23:33
Besic有一場對英冠隊錯漏百出,致命回傳、中場俾人斷波打反擊咩都有,可能施華覺得舒拉就算廢,起碼用波穩 ...

Besic preseason 有三埸踢得好,一場踢得差,但舒拉場場都差,點計都應出Besic
回復 支持 反對

拖肥隊長

toffeeweb 發表於 2018-8-6 09:17
舒拉 真係唔知講乜好
有時D長傳 我覺得唔錯 畢竟隊中可以係中場掌控節奏的球員唔多 佢亦唔算成日上腳
但 ...

個人感覺最好簽控球加分波型中場,搶波交比基爾
回復 支持 反對

拖肥隊長

英國傳媒報道,愛華頓搞掂MINA, 轉會費2850萬英鎊。
回復 支持 反對

拖肥隊長

Arteta 發表於 2018-8-6 09:25
Besic preseason 有三埸踢得好,一場踢得差,但舒拉場場都差,點計都應出Besic  ...

同意…
回復 支持 反對

拖肥領隊

既然搞掂左中堅位
呢幾日唔該出盡奶力搵個8號位返黎
如果借到多一個中堅就fit哂
回復 支持 反對

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2018-8-6 09:51
既然搞掂左中堅位
呢幾日唔該出盡奶力搵個8號位返黎
如果借到多一個中堅就fit哂 ...

另一個中堅, 真心SMALLING有得諗....不過摩佬必定唔肯放人, 曼聯D中堅多到咁, 我一直想要SMALLING既, 但係PHIL JONES / ROJO / LINDELOF / SMALLING呢4個後備, 我係摩佬都先放ROJO同JONES走

8號位快D買, 我唔理係DEEP LYING PLAYMAKER / BOX TO BOX(最理想) / HOLDING MID定DEFENSIVE MID, 我只係單純唔想見到舒拉出場

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

toffeeweb 發表於 2018-8-6 09:17
舒拉 真係唔知講乜好
有時D長傳 我覺得唔錯 畢竟隊中可以係中場掌控節奏的球員唔多 佢亦唔算成日上腳
但 ...

舒拉其實係HOLDING MID, 之但係佢既VISION同以前差好遠, 總括黎講比曼聯雪死左唔會打返起

另外基爺亦都算HOLDING MID

問題係2隻HOLDING MID都唔夠VISION同PASSING RANGE, 條中場咪死囉.  所以我成日講一定#8做佢地最弱既野, 防守交比舒拉/基爺先最岩數, 打左咁耐, 佢2個不可同場出我相信MARCO SILVA應該SENSE到, 奈何手上冇牌啊

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥領隊

evertonarteta10 發表於 2018-8-6 10:09
舒拉其實係HOLDING MID, 之但係佢既VISION同以前差好遠, 總括黎講比曼聯雪死左唔會打返起

另外基爺亦都 ...

分分鐘如果買唔到8號位都係用Gana+C9
唔係就好似上年咁用Tom仔但明顯佢唔太跟到進永
回復 支持 反對

拖肥領隊

evertonarteta10 發表於 2018-8-6 10:02
另一個中堅, 真心SMALLING有得諗....不過摩佬必定唔肯放人, 曼聯D中堅多到咁, 我一直想要SMALLING既, 但 ...

就算唔借成季用Holgate+Mina我都可以接受
積仔同Keane做sup頂下都夠既
但借到Smalling/Rojo/Zouma就最fit
回復 支持 反對

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2018-8-5 11:17
計我話三個失波都肉酸到死...第一球,MK同積基卡封位封到發哂夢走甩人。
第二球仲離譜,個個走哂入去,舒 ...

FUKO兄真係搵到我之前講個重點, 隊長同MK都係以包波封波為主, 同一種風格必死.  我唔知YERRY MINA係鐘意殺波定咩, 反正我覺得一係一個殺一個包(維迪+里奧), 一係2個都毫無保留地狠狠地殺波(泰利+卡華奴)咁先穩.

又正如基爺搭舒拉, 2個都出腳殺波, 而殺唔到既時候另一個就冇去包番個位(或者講冇意識去做/做得唔好), 一失哂位就比人直入中路, 而隊長同MK就且戰且退, 跟住大家明啦.

其實當我PROTECT班波, 各自都有能力, 不過前任教頭用錯哂, MS要TUNE番好真係唔易.

回復 支持 反對