香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 37183|回復: 141
打印 上一主題 下一主題

香港星期一00:30主場對 Watford

1萬

拖肥球星

樓主
今場過後會係國際賽的時間,希望球會能夠爭取係下星期初定下領隊人選,讓新領隊有時間調整球隊。

唔認為Moshiri 滿意安斯禾夫帶隊的成績,換領隊的機會很大。

暫時希望陣容係咁:

EVERTON: Pickford; Holgate, Kaene, Jagielka, Baines; Gueye/besic, McCarthy; Vlasic, Mirallas; Rooney,  Niasse.  (4-4-1-1 / 4-2-3-1)

4-2-3-1 雖然係我隊比較常用,但我覺得防線推得太前,我希望今場保守一d,先求不失波再講入波,希望將防線推後,兩翼拉後一格,4-4-1-1穩守突擊

防線用返 holgate 打右閘,中間希望堅尼出得,兩翼米拉抖足精力今場應該出得,vlasic 係邊路比連儂好似好少少,中場希望mccarthy較炮,gana/besic掃波,攻中我會選朗尼,前面niasse係我不二之選,DCL呢幾場係前邊睇到威脅不大咁。

分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空間QQ空間 騰訊微博騰訊微博 騰訊朋友騰訊朋友
收藏收藏
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復

1萬

拖肥球星

沙發
我地已經進一步跌至19位,韋斯咸輸比隔離街,有傳老莫接手韋斯咸,之前有場韋斯咸賽事佢已經入場參觀,佢亦曾經係訪問話會用另一種形式回歸goodison,其實我真係好想佢接過我地隊波。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

板凳
Fuko~ 發表於 2017-11-6 02:43
但有D問題,其實出於信心同埋士氣問題...
起碼呢場雖然失兩球,但其餘時間都唔係俾人任人魚肉。 ...

反cup呢d士氣波好耐無見,niasse再次證明佢係好野,係RK唔肯用

要多謝馬仔,佢真係買左唔少好野

後防問題仍大,真係要執下條防線,第一球實在輸得離譜,後面吉晒。

今場固然熱血,但事實上係有少少運,整體問題仍然大。最後一球也多得cleverley唔知係咪專登射失的12碼先贏到

我個人覺得換領隊的機會有6成,因為今場贏左,唔換才有4成,始終呢幾場都係無說服力,今場也是,雖然反超熱血,但我還是覺得無說服力。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

地板
Everton duo Morgan Schneiderlin and Kevin Mirallas were sent away from training on Saturday afternoon due to a lack of effort, according to Sky sources.

Schneiderlin and Mirallas were told to leave the training session at Finch Farm by caretaker-manager David Unsworth.

The pair were subsequently omitted from Everton's matchday squad for the 3-2 win over Watford at Goodison Park on Sunday.

Both players have been linked with a move away from Everton in the January window.

米拉都被安斯棄用,睇來都係無得留低
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

國際賽期開始,我希望領隊誰屬呢2日有決斷,唔好拖拖拉拉,安斯坐正定新領隊過來,都最好係呢2日搞掂,起碼係國際賽期調整或熟識球隊

暫時我傾向搵新領隊,安斯禾夫呢4場波,毫無說服力,琴日贏都好,一樣無說服力,昨日上半場又係放3中場0翼,下半場有翼之後表現得更好,安斯曾經話要放球員係最適合位置,要有翼,但做的又係另一套。昨日贏到有運。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-11-6 10:32
終於攞到近成個月久違的勝仗 , 我想睇返精華 , 但揾唔到

http://www.evertonfc.com/everton ... 0-minute-highlights

去官網睇,唔好話我聽你無係官網登記做會員
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-11-6 10:43
今星期應公佈新領隊人選

我真係唔知邊個肯來,聽聞球會接觸過好多領隊都拒絕季中接手,尤其較有名氣的領隊或正在執教的領隊

現時最熱的領隊接任賠率:Big Sam 4/5 ; Dyche 10/11

基本第三已經去左十幾倍咁冷,咁即係唯二之選,但呢2個我真係揀唔落......

如果只有呢兩個揀,咁比安斯禾夫坐正啦,如果有老莫揀,我就一定揀老莫。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonian95 發表於 2017-11-6 12:13
对! 依場波只有熱血, 係久為的熱血, 好耐都冇睇到成班球員打得咁有压迫感
現在最緊要打返好d士氣 ...

的確好熱血,但無說服力,後防不穩的老問題無改善,3防中機動性好都無用,整個上半場其實亮點不多,反而落後時變陣更有威脅,所以3防中都係唔work,另外我覺得今場Niasse的快速追回一球係轉向點,無佢快速追返提升士氣和帶來希望應該隊波好快散,加上臨尾對方射失12碼,我只能說管理層都睇到呢場有好大的運氣成份,我覺得換帥的機會好大,但如果只有Dyche和Big Sam揀就真係不如不換。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

一月真係唔該同我清走舒拉和卡拉臣,希望米拉肯改善,否則一月都係同一命運。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-11-6 11:49
www.youtube.com/watch?v=3g9hr1xMls8 大家聽下老莫講乜

聽完,謝謝分享,之前文字報導已經知道佢講的重點,呢段訪問比我更了解佢的說法
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對