香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Forever_Fan
打印 上一主題 下一主題

香港星期一00:30主場對 Watford

1萬

拖肥球星

ginger 發表於 2017-11-6 11:20
今場其實一樣進攻冇章法,冇解決過朗尼同施格臣疊位及要打翼的問題。嬴其實只係主場,運氣同熱血。真係要認 ...

如其話冇章法,不如話攻擊唔湊效。
進攻個套路就好簡單有波就長傳俾前面幾個跑。
再搶第二點做攻勢,呢d爛仔打法反而幾適合Niasse...
成隊波都打勤力跑動迫搶,唔再迫完冇人接應。
禁係隊波未有能力打番密契波之前,用呢d講球員質素同運仔的簡單打法都好合理je。
長遠當然唔係禁打,但以目前情況黎睇,安斯呢個做法安排已經唔錯。
你話佢唔用翼...事實佢用3攻中又真係幾夠機動性...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-11-6 11:05
我真係唔知邊個肯來,聽聞球會接觸過好多領隊都拒絕季中接手,尤其較有名氣的領隊或正在執教的領隊

現時 ...

www.youtube.com/watch?v=3g9hr1xMls8 大家聽下老莫講乜
回復 支持 反對

拖肥正選

Fuko~ 發表於 2017-11-6 11:45
如其話冇章法,不如話攻擊唔湊效。
進攻個套路就好簡單有波就長傳俾前面幾個跑。
再搶第二點做攻勢,呢d ...

对! 依場波只有熱血, 係久為的熱血, 好耐都冇睇到成班球員打得咁有压迫感
現在最緊要打返好d士氣
回復 支持 反對

拖肥主席

evertonarteta10 發表於 2017-11-6 09:54
你仲對M16有期望架?  次次打完國際賽就傷, 復出只為國家隊然後返球會養傷收人工袋袋平安....

我恨不得立 ...

用"復出只為國家隊"呢D理由去埋怨一個球員, 我真係睇到R哂頭

我諗冇球員控制到自己受唔受傷/幾時受傷吧?

佢唔會專登係球會養傷, 等到國際賽時就自動好返, 踢完又自己申請受傷然後繼續係球會養傷, 咁神奇吧?

馬仔教O個3季, 佢一直KEEP住每季踢超過30場, 就算唔係場場踢足, 都叫交到貨掛?

係上季先明顯地出得少, 當中有幾場係因為受傷冇得出? 呢點我真係冇查究,  但就算冇傷, 朗奴高文都擺明唔會重用佢

又如今次受傷為例, 佢O係係球會練習時受傷WO, 又關國家隊咩事?

如果球迷埋怨一個球員成日傷, 影響球隊部署, 雖然有少少不近人情, 但都可以理解

但如果講到佢係專登黎白逗人工, 呢個係質疑緊球員既專業操守, 好大既指控
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

講搶第二點好掛著真尼史...不幸降班的話好想佢返黎救我地
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

另外仲有一樣野係尋日班人截波下下都超狠超貼身,有幾次落剷都勁準。唔撞得的davies都扯低幾次人,呢d先叫防守lo!老莫臨走前隊波已經唔知做乜勁斯文!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonian95 發表於 2017-11-6 12:13
对! 依場波只有熱血, 係久為的熱血, 好耐都冇睇到成班球員打得咁有压迫感
現在最緊要打返好d士氣 ...

的確好熱血,但無說服力,後防不穩的老問題無改善,3防中機動性好都無用,整個上半場其實亮點不多,反而落後時變陣更有威脅,所以3防中都係唔work,另外我覺得今場Niasse的快速追回一球係轉向點,無佢快速追返提升士氣和帶來希望應該隊波好快散,加上臨尾對方射失12碼,我只能說管理層都睇到呢場有好大的運氣成份,我覺得換帥的機會好大,但如果只有Dyche和Big Sam揀就真係不如不換。
回復 支持 反對

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-11-6 00:54
後衛即係後衛,baines面對面都射唔入...niasse真係好q勤力...

希望領隊能重用NIASSE.
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-11-6 13:06
的確好熱血,但無說服力,後防不穩的老問題無改善,3防中機動性好都無用,整個上半場其實亮點不多,反而 ...

你睇班主同bill叔叔個樣就知佢地冇禁快換人。
既然冇人肯黎,咪俾多幾場,睇下安斯係咪會同到隊波keep著改善lo?
若果大部分人都繼續肯為安斯賣命,你要的就唔係一個領隊,而係一個好副手同一批back room staff.
請呢d人相對上易好多講真。
回復 支持 反對

拖肥球星

終於嬴波了。Yeah!
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對