香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

(朗奴高文再見)下任領隊人選和後遺症

1萬

拖肥球星

Sam Allardyce emerges as frontrunner for Everton job after meeting with club's owner

如果真係大Sam來,我會覺得好恐怖
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-11-6 19:21
breaking news from SSN : WEST HAM sack Bilic

其實真係炒得慢啦,本來RK未傳炒的時候比歷已經傳會炒,點知RK炒左咁耐佢先至炒,今季韋斯咸都叫用多左錢,但咁的成績點都叫難辭其咎。睇下最後佢地係咪搵老莫頂上,然後我地就搵大Sam頂上,真係好無奈的結果,真係估唔到愛華頓都有一日霉到要搵大Sam做領隊,就算搵Dyche做領隊,其實佢實力可能連大Sam都不如,只不過形象好過大Sam罷了,一樣係失望到極限,我真係唔信英國球迷會滿意呢個決定,我覺得如果二選一佢地選老莫都會佔多數。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-11-6 20:06
我自己就禁睇,既然班球員當左安斯係精神領袖,就唔好搞佢地啦,由佢地繼續為佢賣命。
不過,安斯禾夫最弱 ...

由安斯禾夫的賽後講話來睇,我覺得佢都唔睇好董事會會比佢坐正。客觀咁睇佢真係未夠班,呢點球迷和傳媒都評論得好多,亦係事實。但我真係睇唔透Moshiri用乜野標準選領隊,我唸球迷都睇唔透,Dyche和大Sam真係係我從無唸過的選擇,至少我開始時覺得係流料來的,邊有可能呢,點知越傳越真,直至現在基本係最後兩強,誰估到呢?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-11-6 22:05
咁係咪你將責任要鬧 Moshiri ?

我真係唔明佢選領隊的標準係乜,大Sam個賠率熱到傻,Dyche都係熱,但都遠無大Sam咁熱,屈福特領隊和安斯禾夫都算緊隨其後但已經叫冷門了。搵大Sam難道真係覺得佢可以帶我地去另一層次? 我覺得完全無希望。搵老莫都叫有懸念究竟老莫能否帶我隊到另一層次,但大Sam有可能嗎?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2017-11-6 23:24
今季大換血大家都預左, 最少6個位置同上季唔同, 一次過換半隊正選, 愛記都唔知幾耐未試過
當冇咩選擇, 名牌 ...

佢傳聞要求2年半約,唔通過左今季,下季又即炒賠錢? 以佢能力根本無力前6,如果季中又係中游,係咪又係季中炒人? 季中又點搵好領隊? 惡性循環無限loop?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-11-6 23:39
我認為如果大 Sam 哥由而家接手到今季完我無所謂 , 但要他教兩年半感覺對我似乎唔係咁好 ...

如果佢季尾完就無問題,但明顯唔係,搵佢的話過完今季真係唔知炒唔炒佢好,唔炒又浪費時間,炒佢又賠一大舊錢,季前炒都話,季中炒隨時又浪費幾年,因為季中無好領隊肯來,又來reloop個情況。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2017-11-6 23:41
問題係降左班, 之後星散, 就88啦, 向現實低頭啦, 當年愛記都係年年為護級而戰, 捱過左就會穩步上揚
最重 ...

我地依家的選擇係唔多,但以我地人腳,如果老莫肯教到季尾就散,我唔信佢會帶到降班,1月以佢眼光一定可以買入適合球員,降班機會唔大,唔喜歡下季可以再搵領隊,更多選擇,我唔知點解寧願俾大Sam開天殺價搵笨柒都唔肯用老莫,老莫都話明如果愛隊搵佢佢會say yes。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-11-7 00:01
算喇 Fan 兄 , 睇怕已成定局啦

係,我知,英國班愛迷都打定輸數會係大Sam來教,報導話會由董事會討論,報導也話老闆也知道大Sam係球迷當中認受性不高,所以Dyche都係有機會的,但講真Dyche的能力也是一般,帶般尼也降過班,其實係球迷的認受性同樣不高,不過佢名聲好過大Sam,部份球迷寧願Dyche來都唔願大Sam來,但其實論風險Dyche係更高,如果好似水晶宮咁換左都係連敗咁唔通又炒?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-11-7 00:16
般尼而家同阿仙奴同分排第七

佢隊波build左咁多年,默契好左,突然一年打得好唔代表乜,朗奴高文夠帶修咸頓排第七啦,偶然一年打得勁唔代表乜,老莫無錢年年都帶到我地咁勁咪更厲害?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

如果軒迪克肯來我ok,就算杜曹又好,栢歷連尼都好,我都覺得無問題,就算真係搵安斯禾夫頂到季尾都可以理解,但竟然折墜到搵大Sam和Dyche,我真係覺得一種好糟糕的感覺。
回復 支持 反對