香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 137019|回復: 622
打印 上一主題 下一主題

(朗奴高文再見)下任領隊人選和後遺症

拖肥球星

樓主
個人認為, 首先雖然係炒, 但係都禮貌少少ALL THE BEST啦RK....

然後我唔想老莫, 故勿輪係曼聯有錢定冇錢, 本身費蛇留低既人腳已經高過我地, 我唔理佢9斬又好, 踢到全盛期巴塞又好, 成績排名已經證明一切.

所以:

1) 唔會有安76, 希汀克, 工程師, 安歷基呢D人物出現
2) 安斯可以考慮, 佢一定可以"頂幾場", 老細又可以搵人.  當然個"幾場"成績理想得到份長約都唔出奇, 呢個係可能性之一
3) 我深信老莫絕對唔會以看守領隊身份出現.  老細出咁既條件比老莫, 將心比己我係老莫都會覺得球會係唔係侮辱緊我?  要簽老莫一定係長約.  當然如果老莫為求重返拖肥肯簽一季我都吹佢唔漲
4) 我唔認為會再用錢去挖其他隊教頭, 挖到都未必好......
5) FREE AGENT既教頭得杜曹 / 奇連士文 / FDB / 艾拿戴斯(如果佢會復出)

所以: 杜曹機會唔細

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

沙發
Forever_Fan 發表於 2017-10-24 11:02
杜曹都係買大細,有好多未來過英超的教頭都要時間適應,杜曹唔會例外,轉變執教聯賽係一件大事,我覺得佢 ...

而家球隊咁既情況, 開左季先換教頭, 請邊個都係買大細架啦, 包括老莫在內都係買大細.

我唔會話杜曹一定可以護到級甚至入番前7, 但係FAN兄現實黎睇:

1) 安斯一定只係頂幾場, 成績好得到長約係有可能
2) FREE AGENT教頭只有老莫同杜曹最似樣

只不過, 老莫同杜曹之間, 我揀杜曹而已....

同埋, JURGEN KLOPP接手利狗都係10月接手, 對教頭黎講, 要接爛攤子既話, 越早越好....否則咪同賓尼迪斯一樣一齊係英冠見.....

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

板凳
Forever_Fan 發表於 2017-10-24 11:16
我都唔係話杜曹唔得,而係對方肯唔肯來,就算老莫你叫佢季中返來執爛攤子,佢都未必肯,可能要打人情牌才 ...

咁我都同意既FAN兄, 唔好話杜曹, 老莫肯唔肯接都係問題...

又向好方面諗, 我地人腳真係唔弱...教得好有長約既話雖則未至於無限金錢, 但又唔係冇錢.  球會上下同老細有野心, 目標清晰, 對於教頭呢講條件算唔錯架喇, 我地未話叫筍盤, 但都叫好盤啦下話

LET'S SEE老細會搞成點

回復 支持 反對

拖肥球星

地板
Forever_Fan 發表於 2017-10-24 11:28
其實睇返杜曹係多蒙特個篇的分析,杜曹衰的野都好似朗奴高文,其實佢係咪另一個 koeman 2.0來架? ...

當時高普走個陣, 曉姆斯已經有離心, 賣佢無可口非.  中堅另一個大將蘇保迪直情係大傷完後廢左武功咁款.  GINTER當時仲係有潛力既牛奶仔, 未成大器.  巴查係一個成功既收購.

根度簡冇記錯大傷完打唔返起再賣比曼城, 事實杜曹賣根度簡係明智.  MK恩就唔清楚...MARCO REUS係高普最後一季已經傷患斷唔到尾帶到落杜曹度, 基本上係冇左張皇牌.

防中一直都係多仔既弱點, 再加上KEHL退休更加雪上加霜, 呢篇文提到WEIGL出唔到, 基本上多仔係冇後備防中, 而NURI SAHIN並唔係正宗防中, 推GINTER上去防中位看似係唯一一個解決方法.

基本上杜曹係多仔個2年係在球員傷患不斷既情況下開始同完結......

PS: 並唔係維護杜曹......

回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-10-24 12:07
加上杜曹描緊拜仁個教練位,拜仁個領隊都係頂埋今季的代領隊,成72歲,下季點都會搵新領隊,杜曹點肯降 g ...

又唔駛講到咁死住既.  拜仁一向用大牌教頭, 而且艾馬利同施蒙尼季尾有機會離開PSG同馬德里體育會....杜曹佢有冇機會做拜仁主帥我諗佢心中有數.

我既感受係如果拜仁有考慮要搵杜曹, 就唔會掉返轉搵番軒歷基斯啦下話

當然杜曹要試下等待我只能祝福佢成功.

回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-10-24 12:39
施蒙尼剛續約咋喎,份約到2020年

佢係LAST MINUTE先比說服到續約.

回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-10-24 12:52
其實我唔想只係用錢丢到個領隊肯來為止,而係真係有心來,有報導話朗奴高文就係純粹為錢而來,一直無法融入 ...

我覺得RK最失敗係未買到基奧特就放盧卡古..........賣盧生唔緊要, 買左基奧特返黎先.

RK係有心既其實, 買人都算針對性, 但發揮出問題同埋佢係戰術上舉棋不定引致大錯.

回復 支持 反對

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-10-24 13:23
你講既只係前鋒問題
一早可以有plan B自己唔用係佢ON9
另外咁後防呢?

JAMES你呢個問題好深奧, 哈哈......總結一句: 我地識條鐵咩

回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-10-24 13:15
其實我唔認為只因為前鋒造成我隊戰績變成咁,我反而想問我地的最佳陣式係乜? 最佳陣容又係乜? 我唸都係無 ...

所以我咪話佢舉棋不定囉

前鋒梗係影響大啦, 冇左條柱躉RK邊識入到波啊.....

回復 支持 反對

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-10-24 14:10
呢個正正係現在以至新任領隊要第一時間解決的問題!

你問我.....朗奴高文究竟教隊波踢緊咩足球?...我真 ...

而家人腳比老莫去執, 其實我認為老莫係有得搞既絕對冇問題...而且我非常相信老莫係可以帶番上第7.

不過可能到我地退哂休都未必見到球隊打歐聯.....呢個係最穩陣, 繼續做BEST OUT OF TOP SIX.....

想突破, 就要繼續博, 杜曹, 馬高施華, 戴治, 安斯禾夫, NAGELSMANN, FAVRE.....WHATEVER.......不過有風險

取決於老細點諗....甘於做老7要認命就老莫, 要突破要歐聯要衝冠繼續博就其他人選.

回復 支持 反對