香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 25890|回復: 82
打印 上一主題 下一主題

Europa League Group Stage #3 vs Lyon (Home)

1萬

拖肥球星

樓主
我開啦,點睇都係輸多贏少的格局,輸左踢走朗奴高文罷啦,怕就係怕Moshiri 繼續short上腦唔肯炒

分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空間QQ空間 騰訊微博騰訊微博 騰訊朋友騰訊朋友
收藏收藏
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復

1萬

拖肥球星

沙發
James_Beatkit 發表於 2017-10-19 16:08
1-1
又比鳩痕繼續自我陶醉多幾日啦

你太睇得起RK的能力啦,0:2 啦

話唔定清早起床,9痕炒埋,開開心心上班去
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

板凳
好,睇完官網20分鐘精華,今場個陣據 skysports 講係 4-1-4-1,左閘馬天拿,右閘 holgate,防中紓拉一個,前邊4個,前面兩邊係米拉和vlasic,前面中間係卡拉臣和davies,前鋒 dcl,前邊有翼啦終於,但卡拉臣和馬天拿的能力係點大家心裡有數。

skysport player rating:

Everton: Pickford (8), Keane (6), Williams (6), Martina (5), Holgate (5), Schneiderlin (6), Mirallas (6), Klaassen (4), Davies (5), Vlasic (5), Calvert-Lewin (6)

Subs: Sigurdsson (8), Ramirez (5), Lookman (6)

echo player rating:

Jordan Pickford 8,Mason Holgate 5,Michael Keane 4,Ashley Williams 7,Cuco Martina 4,Morgan Schneiderlin 6,Tom Davies 7,Davy Klaassen 5,Kevin Mirallas 6,Nikola Vlasic 7,Dominic Calvert-Lewin 6

Sub: Ademola Lookman 6,Gylfi Sigurdsson 7,Sandro Ramirez 5

講返評分,今場打得差的,holgate 搞到12碼,重係無乜必要的犯規,派膠就唔使講,holgate 其實唔係正宗右閘,佢打中堅係比右閘好,馬天拿更加唔係正宗左閘,你搵佢打左閘也是搞笑,過去幾年佢都無打過呢個位置,加上佢能力係點大家好清楚,評分話比你知佢地的表現,搵佢做baines的backup不如搵 garbutt。

williams 雖然入左球,但今場好矛下,其實佢甚至可以紅。

拉美利斯入來後無乜表現,佢真係落 u23 打返陣先啦。

米拉今場表現唔錯,lookman 都有板有眼,RK 你真係唔到被人炒個刻都唔肯醒悟。

輸埋今場,歐霸出局,大條道理炒啦,剩下的賽事變成例行公事,換個領隊用剩下的賽事練下青訓算數啦。RK 你係時間走啦,下場係你麾下對阿仙奴咪又係比人456。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

地板
呢場另一個經典就係攻中無施古臣和朗尼的情形下,搵卡拉臣擔正攻中,效果係點就唔使講。另外真係要搵老莫返來執下後邊啦,後邊每場都派膠。左閘係garbutt無註冊的情形下,上半季baines都係無backup,右閘幸好還有kenny係度,唔係靠馬天拿就槽糕了。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-10-20 09:35
有我地球迷衝入場打里昂門將 , 歐洲足協可能會罰愛隊

罰唔罰都一樣,估計都係罰款,就算罰分又如何,係打3場2負1和的情形下想出線? 可能性也不過係理論上而已
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-10-20 09:41
你估今日晏的球會有無最新消息?

我想炒RK,但董事會做野太"立",Moshiri 隨時又short上腦撐RK,其實根本係國際賽嗰個時間段炒佢就係最好。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-10-20 11:08
想講O既係....睇UEFA 官網數據...今場我地有16次射門5次中 (里昂14射6中)....8次角球 (里昂4),單睇呢D  ...

有米拉的確多左幾瓣波

另外,數據唔代表實際,都要睇人地的攻勢係咪入肉d,我地攻門幾有威脅。

結果代表一切,RK的愛將馬天拿和卡拉臣毫無表現,holgate我唔會怪晒佢,佢本來打開中堅,右閘只係兼任,加上後防本來就係需要經驗的,打右閘kenny應該比佢稱職,但holgate未來係光明的。馬天拿本來能力只係英冠級別,重要佢打幾年都唔打1次的左閘,本來就係等於打少個讓賽,當時已經話唔好簽馬天拿搵個有級數的左腳中堅兼左閘架啦,係RK用人為親之嘛。

借出去的球員來講,我覺得除dowell和browning係有一隊的實力,其他其實未必夠級數,galloway和pennington都有機會最後係英冠發展多於能留在英超。

換新教頭一定要快,聯賽已經就要護級,這個問題很嚴重,而且我隊球員偏得好嚴重,新教頭排陣都有排唸,護級宜早不宜遲,也要執下後防線。另外歐霸基本無乜機會,但聯賽杯重有機會,一定唔可以再比RK帶到聯賽杯,一定要挽救聯賽杯的可能性。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2017-10-20 20:16
呢兩個似係契仔多過二五仔WO

咪係,季前到今天舒拉和威廉斯場場唔係毫無表現,就係派膠,咁都有得出,唔係契仔又係乜?

睇下米拉丫,對里昂幾好表現,但RK由季初雪到硬晒先有一場正選,仲要如果唔係之前成隊打到劈屎咁,米拉應該雪到永遠。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

琴晚係出卡拉臣加馬天拿等於打少兩個丫陰公,你話點可能贏先得架
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2017-10-20 22:02
留力都冇用, 佢一日唔走, 我唔信隊波會有咩起色

就算比佢贏1場輸返3場咪一樣死,不炒RK隊波唔會有起色
回復 支持 反對