香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
返回列表 發新帖
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

2017-2018球季 英超#8 作客對白禮頓 (15/10/2017 08:30pm)

1萬

拖肥球星

周日英超,愛華頓憑朗尼臨完場射入12碼作客逼和白禮頓1:1,續於下游徘徊,連身為愛華頓球迷的利物浦市長亦發聲質疑領隊朗奴高文的領軍能力,不過高文大無畏表示:「我的足球生涯總是受壓。」

愛華頓今夏大事擴軍,成績令人失望,近2場面對實力不強的般尼和白禮頓僅得1分,現列第16位,仍在護級邊緣徘徊。賽後,利物浦市長Joe Anderson質疑主帥朗奴高文(Ronald Koeman)的能力:「高文(能力)將由戰果判斷,這是另一場面對差勁對手的差勁表現,我想問他麾下有任何球員可改善?」

愛華頓今夏大事擴軍,成績確令人失望,近2場面對實力不強的般尼和白禮頓僅得1分,現列第16位,仍在護級邊緣徘徊。「我的足球生涯總是受壓,就算不是外人給我壓力,我也會給自己壓力。」高文賽後失望表示。 「至少我們拿到1分,這1分也是我們值得擁有,希望球員之後能夠像今日般搏命。」這位一代荷蘭名將現已飽受壓力,下場英超更要主場硬撼阿仙奴,情況不妙,「己隊是表現較佳的一方,但是創造機會能力不足。」

被問到球證疑似漏判基菲爾施古臣12碼時,這位愛華頓主帥補充道:「沒錯,那是12碼,但我們不會埋怨球證。」
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Edward 發表於 2017-10-16 09:43
師兄講得好,未來我地中場線真係大把人用,巴克里、古耶、戴維斯、當維、洛克文,華拉錫、比錫.... ...

巴克里見到愛隊咁的成績都跳船啦,我諗佢想打歐冠的
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

“Sacked in the morning, you’re getting sacked in the morning!” sang the Brighton fans after they went 1-0 up.

Rooney’s late goal will save Koeman that embarrassment but he is the bookies favorite to be the next Premier League manager fired

白禮頓的球迷真係心水清,RK 唔係咁都唔遞信呀嘛
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nsno 發表於 2017-10-16 10:46
最後嗰句千祈唔好俾RK知
如果唔係下場又三中堅

對里昂用3中堅,咁輸夠456應該炒得,我支持下場用3中堅。

其實現時朗奴高文都迷失埋,由佢買人開始根本就係朝3中堅和3攻中去設計,點知出來效果極差,現時佢根本就好似無plan b,每場都係度試陣兼試人,其實應該係要即炒去挽救球隊頹勢
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

niclas 發表於 2017-10-16 15:08
RK排陣真系無人明啊。真系白禮頓俾曬面啦!俾一分愛記!

其實朗奴高文真係戰術大師,我每個星期見佢的排陣都要估佢今次又排乜陣,試問有邊個領隊排陣可以場場不同,鑊鑊新鮮?佢咁都唔係戰術大師又係乜野呢
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對