香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

2017-2018球季 英超#5 作客對曼聯 (17/9/2017 11:00 pm)

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-9-18 11:24
曬氣,比你買幾多人都無用啦,佢都唔識用人

不如試下俾 Walsh 叔叔發板 , 到而家所有英格蘭所有傳媒和所有愛迷無提到要朗奴高文立即被炒喎
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2017-9-18 11:31
不如試下俾 Walsh 叔叔發板 , 到而家所有英格蘭所有傳媒和所有愛迷無提到要朗奴高文立即被炒喎 ...

不如你打電話俾Moshiri叫佢炒RK啦
回復 支持 反對

拖肥球星

爆炸拖肥糖 發表於 2017-9-18 08:26
我覺得嚟緊兩場有乜差池,
足以令佢落鑊
所以聯賽盃佢一定會用佢認為嘅強陣,
亦即話繼續無翼,無速度陣,
黑貓有力偷鷄.....

回復 支持 反對

拖肥隊長

一場睇到好無奈O既比賽
屌你老尾.....呢條華倫西亞又係咁射球世界波出黎.....真係唔知用好運定乜去形容曼聯呢隊尻波!

OK....講返場波.....輸球世界波....我無意見.....人地射到你地射唔到....足球就係咁簡單
但講戰術....一貫預左....擺個361 陣.....已話比你地知今場唔諗住點同人攻

球員個別講....
碧福特右腳果球傳比人射.....我睇到屌......條友開始無左信心....雖然話佢失果幾球唔算好大責任
今場其實積基卡同威廉斯都比高文累.....佢兩個根本無用波能力....我見佢地下下拎親波都只係想回傳比龍門.....再唔係就積基卡比威廉士....威廉士比積基卡....死得啦咁踢.....堅尼都越踢越唔知踢必....整體講....3中堅真係唔惦
你要拜恩斯咁玩361.....但D 波永遠唔係兩邊上.....今場拜恩斯可能又受制華倫西亞....根本唔敢上
MARTINA.....真係真心講....右路出左2-3 球波.....比朗尼射果球.....食詐糊果球....幾球防守返黎包抄成功.....我比佢6.5分!

GANA 仍係最好表現果個.....可惜佢今場有幾球搶到個波後搵唔到人交....變左猶豫....而被人再迫甩

舒拉達連今屆踢到宜家無場好波.....完成只做簡單駁腳....大佬....防守又唔準......控球上又上唔到....究竟出佢黎做乜!人地馬迪呢D 明顯高幾班波...連費蘭尼都知自已強項....不斷向我地壓

TOM DAVIS.....始終年青有衝勁.....比到唔少威脅對手.....
朗尼.....今場我都比佢合格....雖然射幾球都入唔到....同中後段快彈交失左幾球 ( 都幾離譜)....但考慮到佢始終倒戈有壓力....而且前邊得佢一個....係難踢O既
施古臣....今場仍未做到咩KEY PASS....不過都算有D 威脅....但有幾球長傳同隊友默契仍不足

後備辛度今場打得唔錯....開始搵到自己角色....左腳果球有功架....;.米拉拿斯真係我地好需要.....後備入黎中場有球狂帶.....我地需要呢D 速度同突破

換人策略好明顯係反映左朗奴低能有幾低.....GANA 擺明係不能換佢走去換.....DAVIS 擺明仲有力佢又換走埋....留條廢舒拉拉連一個防中.....結果咪狂輸反擊
威廉士果球傳失.....佢當然有責任....但當你成隊波無人夠膽上腳.....D 波要中堅去分...而中場無人現身....呢D 失波會不斷發生。

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

回復 支持 反對

拖肥主席

呢條仆街仔, 原來係向住愛迷o個邊慶祝, 話係開玩笑

猶記得佢仲效力愛隊第一次對西布朗入波時, 都係拒絕慶祝的

而家有得做曼9就招積喇, 離隊唔夠3個月, 當面挑釁舊球會既球迷

http://www.espnfc.com/english-pr ... ust-a-bit-of-banter

Man United's Romelu Lukaku: Everton goal celebration 'just a bit of banter'

MANCHESTER -- Manchester United striker Romelu Lukaku has described his strike against Everton as "just another goal" and played down the celebration he directed at his former club's fans.

Lukaku scored the third as Manchester United thumped Ronald Koeman's side 4-0 at Old Trafford.

After beating Jordan Pickford, Lukaku cupped his ear towards the visiting fans who had cheered when their former striker hit the wall with a free kick moments earlier.

Lukaku told Sky Sports: "It's another goal really, but we're really happy with the win and that we stay top of the league. That's the only objective for me this season.

"[The celebration] was just a bit of banter. I missed the free kick. I missed then knocked in the rebound. It's just football."

“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2017-9-18 17:59
呢條仆街仔, 原來係向住愛迷o個邊慶祝, 話係開玩笑

猶記得佢仲效力愛隊第一次對西布朗入波時, 都係拒絕慶 ...

佢雖然係愛記成名,但由始至終佢都無乜歸屬感,也只是當我們係踏腳石,佢年年都嗌走,完全唔奇怪佢慶祝的行為

怪就只能怪自己隊波打得差
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥主席

Forever_Fan 發表於 2017-9-18 18:10
佢雖然係愛記成名,但由始至終佢都無乜歸屬感,也只是當我們係踏腳石,佢年年都嗌走,完全唔奇怪佢慶祝的 ...

向住曼迷慶祝我都會同意係正常慶祝

但而家係向住愛迷慶祝, 你都覺得唔奇怪?
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-9-18 11:31
不如試下俾 Walsh 叔叔發板 , 到而家所有英格蘭所有傳媒和所有愛迷無提到要朗奴高文立即被炒喎 ...

我都睇唔到英國的愛迷有好強要求朗奴高文下台的聲音,有時我真係唔明外國班愛迷的諗法,咁明顯的無能領隊,隊波又跌落護級區,點解佢地重可以無動於中,難道佢地的反應真係咁慢?
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-9-18 18:14
我都睇唔到英國的愛迷有好強要求朗奴高文下台的聲音,有時我真係唔明外國班愛迷的諗法,咁明顯的無能領隊 ...

Moshiri 同 bill 叔叔再俾時間朗奴高文留到過左聖誕節 ?
回復 支持 反對