香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: wahton
打印 上一主題 下一主題

Europa League VS Atalanta (away)

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2017-9-15 14:05
如果老莫番黎,我寜願放手一搏俾安斯教,起碼佢熟識我地班青訓

真係賭一舖咋播,唔掂降班都似,最穩陣都係搵個有經驗的教練,搵安斯禾夫上副領隊學野,過幾年先放比佢,佢從未教過1隊,真係大把野學架喎,依家聯賽已經排16位,佢如果教唔掂拖多幾個月,真係搵大sam返來護級都太遲,真係唔好搏丫,我唔想下年英冠見丫
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-9-15 14:43
唔奇, 而家炒RK係得杜曹FREE AGENT係諗得過, 你要FAVRE起碼要完季.  一係而家換杜曹, 一係RK教完今季換人 ...

杜曹係另一個RK的翻版,當年佢衰到被人炒有幾方面,首先係佢買好多水貨返來,即係買人無眼光啦,第二排陣差,又係成日排埋d 9陣,後來又鐘意玩3後衛輸到貼地,跟住最後全隊對佢失晒信心反鬼佢,而且杜曹又係硬頸性格,唔聽人意見,完全係第二個朗奴高文,搵佢愛隊唔會有改變。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-9-15 14:57
我會寧願搏少帥
一係就Rhino教半季季尾再搵
一係就出去搵杜曹,奇連士文呢D待業領隊中途上馬 ...

安斯禾夫我已經講過唔講啦,但唔係講笑,搵佢好冒險,佢教唔掂大sam都救唔到我地,一降班愛華頓成隊波肯定星散,要返回英超唔知要甚麼時候,風險太大搏唔過。

奇連士文基本只教國家隊,德國美國,球會經歷只有拜仁一間,執教班霸未夠一季成績就已經慘不忍睹,最後中途被炒,你真係有信心?
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-9-15 15:19
正如我之前所講依家隊波最需要士氣
Rhino係冇一隊經驗但U23好出色而且又紅褲子出身
隊入面應該冇人唔服佢 ...

係咪會服安斯禾夫就好難講,你話愛華頓的老臣子和青訓就話姐,現時成隊球員新簇簇,佢當年又唔係打d乜野大球會,又唔係世界知名球員,呢班8國聯軍識佢係老幾咩?我係驚安斯禾夫唔能夠係短時間贏得勝利的話,就佢的履歷受到的質疑會比任何一個領隊大,班球員對佢會更無信心。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-9-15 19:52
但佢始終都踢過我地
球迷會易接受
加上如果你想青訓有機會

炒得RK,估計都護緊級,嗰陣首要目標係留係英超,球迷接唔接受同係咪比青訓機會反而係次要,一切都要為護級讓路。正賽同U23始終係2個世界的事,加上我唔認為班8國聯軍會信服安斯禾夫,佢毫無履歷可言,全隊都係新買返來的球員,來自五湖四海,青訓亦都借Q哂出去啦,愛隊名宿的名頭對呢班友根本無任何說服力,佢地打波時安斯禾夫都退左役,國際上佢又毫無名氣,我唸佢地來愛隊前都唔識邊個叫安斯禾夫,唸唔到佢地會支持佢做教頭而毫無懷疑,只要頭一兩場一有閃失,話唔定即時失信心唔聽佢支笛添,咁就真係降班可期。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nsno 發表於 2017-9-15 18:39
我唔覺得今季打弱隊有上季咁穩定

我睇唔到隊波係有form咁踢,今季真係唔覺會好似上季咁穩定,隊波有炒馬仔之前的feel,打邊隊都無神無氣,好似想送領隊一程咁款的樣子。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

tongtong 發表於 2017-9-16 05:44
其實好多人都話莫耶斯離開愛華頓之後, 帶曼聯成績差, 俾人炒咗, 帶皇蘇又俾人炒咗, 連去到新特蘭又唔掂, 都 ...

我好同意你講,成隊曼聯係費格遜時雖然羅到冠軍,但已經公認走緊下坡,老莫去曼聯時,買人諸多不順,佢唔係衰無料,係衰在季前唔夠狠,唔清走部份明玩野的球員,佢真係非戰之罪。

新特蘭我一早話佢唔應該接手,差唔多開季先接手,接手後傳聞話接手前應承的資金唔到位,無錢補強,只能係愛華頓要一些我地唔要的平球員,好似派拿,奧維度咁,全隊唔係老就係靚仔,比摩連奴都護唔到級啦,都係非戰之罪丫。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonian95 發表於 2017-9-16 10:20
同意
莫師11年内擺三次最佳manager, 唔係浪得虚名
其實, 佢依家去咗边?

佢依家良地,可以即時上任
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-9-16 11:52
我唔逐點反駁你啦...歸納一次過講:
除左曼聯有D冤枉,我直情覺得係班球迷同球員期望太高先導致佢俾人炒, ...

其實"最後一點,以莫耶斯的戰術需要一個高大前鋒一個人係前面做突破自己做機會,禁多年亦冇一個前鋒可以交多一年功課。"呢點唔可以完全怪老莫,你要知無論攻中和前鋒都係好貴的,當年老莫好多時係0轉會費,要靠賣球員的錢來買人,重要個筆錢唔係淨係用來買前鋒架,佢能夠用咁少的錢,買到唔少平價的前鋒頂到咁多年,係老莫時期我們都叫歐洲賽常客,我真係想講一句:"重想佢點呢...."
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-9-16 12:18
你唔係讚老莫青訓好咩? 我又想問下點解佢禁多年青訓都冇辦法培育到呢一種前鋒呢?
有樣野叫有得必有失,老 ...

其實老莫當時球會莫財,投係青訓的錢又有幾多? 偶然才出一兩個較好的青訓,係馬仔來的時候財政改善,球會才係青訓系統投更多的錢,老莫時代跑得出幾多個青訓? 最叻咪朗尼,其他呢?難道rodwell? gosling? 定係禾根? 錢唔係萬能,但無錢萬萬不能,我真係覺得當年無老莫,我們嗰十一年裡面會降班的機會好大,比好多下游球會重要衰,我地好多時係0轉會費,要靠賣球員維持,係老莫先可以用咁少錢,不單留到係英超無降班,重成為歐洲賽常客,利用佢自己的眼光,不單不需費球會資金,有時重可以低買高賣球員反哺球會的財政。老莫絕對值得再多一個機會。
回復 支持 反對