香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: wahton
打印 上一主題 下一主題

Europa League VS Atalanta (away)

1萬

拖肥球星

tongtong 發表於 2017-9-15 08:17
雖然在好多論壇的師兄心目中老莫今非昔比或者回哂塘, 但起碼在昔日由莫耶斯執教下的愛華頓十年來從未試過 ...

唔好淨係話熱刺,老莫在位時曼城都要驚我地,野野克住佢地
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

拖肥1878 發表於 2017-9-15 08:23
我一向都撐老莫回歸,起碼穩穩陣陣,隅有驚喜。依家場場"驚"喜。

我都撐moyes, 起碼買人眼光不錯,arteta, Cahill, 費蘭尼...等等,當年只因資金關係,只欠具份量前鋒和後備深度
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Arteta 發表於 2017-9-15 09:55
我都撐moyes, 起碼買人眼光不錯,arteta, Cahill, 費蘭尼...等等,當年只因資金關係,只欠具份量前鋒和後 ...

當年老莫無錢,除無具質素前鋒,就係無攻中,成日搵奧士文做,強差人意,但奧士都叫穩定和偶有佳作,起碼好過荷蘭尼史先啦
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Arteta 發表於 2017-9-15 09:55
我都撐moyes, 起碼買人眼光不錯,arteta, Cahill, 費蘭尼...等等,當年只因資金關係,只欠具份量前鋒和後 ...

直至呢刻都有好多球迷批評老莫愛將費蘭尼,但你睇下經歷雲高爾和摩連奴時代,爆炸仍然企係曼聯陣中,上場重入波添,所以老莫的眼光真係比朗奴高文好多了,花左150m買左咁多球員,個個打到劈屎咁,今日好多新聞已開始恥笑愛隊,繼當年熱刺和利記後,又一隊賣左星級球員後買一堆水貨球員返來,真係情何以堪呢?

最慘球會老闆只係免息借錢比愛隊還債,唔係免費唔使還,所以成績唔好對愛隊財政必定有壓力,加上新球場隨住利物浦市申辦賽事失敗,新球場都隨時有機會胎死腹中。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Echo player rating:

Maarten Stekelenburg 7,Mason Holgate 6,Phil Jagielka 4,Michael Keane 5,Leighton Baines 6,Mo Besic 4,Morgan Schneiderlin 3,Nikola Vlasic 5,Wayne Rooney 6,Gylfi Sigurdsson 5,Dominic Calvert-Lewin 5,Davy Klaassen (on for Rooney '66) 6,Sandro Ramirez (on for Schneiderlin '66) 6,Kevin Mirallas (on for Calvert-Lewin '76) N/A

舒拉達連都話有水貨 feel 架啦,開季後無場打得好,季初出巴利更好,佢就唔會走。又係朗尼打得好,唔怪得RK場場要出佢啦,holgate 今場防守我覺得真係唔錯。呢隊波無得救架啦,只有換領隊先有救。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

sky bet update : 朗奴高文下位被炒領隊賠率由 28/1 狂跌到 10/1
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

FUMING Everton fans have called for boss Ronald Koeman to be sacked after a shambolic first half away to Atalanta.

The Toffees shipped in three goals in the opening 45 minutes in their Europa League opener as they were blown away against the Serie A side.Goals from Andrea Masiello, Alejandro Gomez and Bryan Cristante sent the home fans into jubilation.

However fans of the Premier League side failed to hold back their anger and frustration.

This season was meant to start the dawn of a new era for Everton after a busy transfer window that saw the likes of Wayne Rooney, Jordan Pickford, Michael Keane, Davy Klaassen and Gylfi Sigurdsson all sign for the club.But they look to have gotten off to the worst possible start in Europe after Koeman made six changes to his side. Wayne Rooney and his team-mates look dejected during the match against the Italian side

Evertonians don’t have too much to cheer about as they currently sit in 16th spot in the English top-flight, without a win since the opening weekend.

快d炒啦,英國愛迷唔該大聲d,等班傻瓜管理層知佢地搵到個業餘領隊返來亂教波
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥主席

隊波攻唔得守又唔得, 踢到冇隊形, 冇走位, 冇鬥心

唔炒領隊, 咁搞落去今季疊埋心水護級罷啦
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥隊長

不過攻中泥講施格臣真係唔合格,幾場波打得好沉下可能唔夾我地隊波,反而阿特蘭大Alejandro Gomez 就係好有級數攻中,無論護波突破射門都好過施格臣多多聲
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華寶寶 發表於 2017-9-15 12:26
不過攻中泥講施格臣真係唔合格,幾場波打得好沉下可能唔夾我地隊波,反而阿特蘭大Alejandro Gomez 就係好有 ...

Gomez幾好速度丫,我地一直話缺速度,呢樣野施格臣有咩?
回復 支持 反對