香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

2017-2018球季 英超#4 主場對熱刺 (9/9/2017 10:00 pm

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-9-10 23:27
水晶宮四連敗 , 法蘭迪保亞將會成為新球季首位被炒領隊

荷蘭教練個個都係比人吹大左,佢地係荷甲成功真係證明唔到d乜
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton_ 發表於 2017-9-10 23:24
講左安斯禾夫教U-23教得好
識排陣 部署 仲好過一隊既朗奴鳩文

其實安斯禾夫同荷甲的冠軍領隊一樣證明唔到乜野,愛隊由馬仔開始投放多左好多錢係青訓,同埋用多左錢去其他球隊買年青有潛質的靚仔返來,訓練設施和聘請不同範疇的青訓教練都投放多左資源。相對其他隊,唔係比大球隊買左佢地有潛質的新秀,就係就無錢投放落青訓,大球會就要即食,投落青訓的資源也有限,愛隊青訓比賽成績好都好正常,客觀咁睇不一定代表安斯禾夫好掂。至少我無信心係炒左朗奴高文後比佢楂莊,球會要求新教頭用安斯禾夫做幾年副領隊學下野,然後幾年後再接手好d,佢大把野學。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-9-11 10:07
其實RK都未用KLAASSEN用得好好, 我有睇曼城個場, 雖然利係打少個, 但係當曼城開始組織個陣, 大衛施華同迪 ...

今季開始我都話舒拉流流地,只係做駁腳和攔截,做波能力好差,一係大腳踢前,一係就交返後比中堅,分波穿透的傳送欠奉,我成日就係見佢一交後,唔係堅尼大腳踢上前場等前邊追,就係交比龍門踢大腳,咁邊有可能運到波上去,點會有攻勢?當然前邊唔走位,舒拉都難做,但起碼我覺得一個係我隊第二高薪具級數的中場唔會成日只有大腳和交後呢2個選項吧?
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Ademola Lookman believes that Oumar Niasse can earn a sensational recall to Everton’s first team if he continues to hit the net for the Blues Under-23s.

He told the ECHO: “It was nice for Oumar to get a couple of goals. He’s a hard worker and he got his reward.

“I don’t really know what he’s like with the Under-23s all the time because I’m not really around the group but from what I’ve seen he talks to the younger lads quite a lot and gives them information and is a good person to have around.

“If he keeps scoring goals and producing the goods then I think he’ll definitely get his chance.”

方丈都未出聲,lookman 咁夠膽出聲
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-9-11 10:17
叫佢同Joe Royle出黎頂半季都好過依家RK啦

Joe Royle都唔係乜野一線教頭,二線都未必有,如果季中前炒RK,叫安斯禾夫同佢學野不如正正經經係炒左朗奴高文後搵個富經驗的領隊,現時自由身又富經驗的領隊都有好幾個,然後球會要求將安斯禾夫放係副領隊的位置上,u23就交比費格遜,讓安斯禾夫係新領隊身上學習,等幾年後正式交棒最好。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nsno 發表於 2017-9-11 12:14
三個攻中都冇速度,尤其是施生同卡拉臣都係冇盤扭
如果冇人拉開空位,佢地好難發揮到

無錯,買施格臣前好多呢度的師兄都講過施格臣唔係愛隊的良藥,我地要pace要快翼,施格臣又慢又係打中間,根本唔係治療愛隊的良藥。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-9-11 14:26
朗尼已向朗奴高文申請( 無限期 ) 請假來挽救他自己的家庭和婚烟

停薪留職讓佢放假啦
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-9-11 14:39
無肥尼會不會分工會好返的呀 ?

但其實呢幾場打得最好係朗尼,我唔認為會有好大改善
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華寶寶 發表於 2017-9-11 15:02
一定,我認為會釋放施格臣

如果佢搵卡拉臣打攻中,然後搵施格臣打邊,你就唔會咁講架啦
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-9-11 15:46
不如試下用 Vlasic 在右邊 ?

一個19歲低組別的靚仔,你其實真係唔好咁快有咁高的期望,磨多幾年都唔係無機會成為一員大將的,但未必係呢2季。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對