香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

2017-2018球季 英超#2 作客對曼城 (22/8/2017 3am)

拖肥正選

Carlson 發表於 2017-8-22 05:12
應該可以上訴
明顯中波 阿古路反應過大

左腳中波, 右脚hi到阿古路...
知你有黄底重唔做戲咩
回復 支持 反對

拖肥隊長

barker 發表於 2017-8-22 08:29
算喇 , 能夠在曼城主場全身而退仲想點呀

Barker 兄咁低要求?買咁多人為乜?倒不如唔使買人啦,對強隊輸就正常和就當贏啦,如果每次都係對強隊就怕怕點可能有好成績呢?球隊洗咁多$ 買人 係要追上big six  ,今埸領隊換人好有問題
回復 支持 1 反對 0

拖肥正選

昨晚場波, 费SIR及魔佬都有去睇, 攪乜野?
回復 支持 反對

拖肥隊長

卡拉臣應該入錯貨,攻不鋭,守不穏,暫時觀察沒速度沒腳法沒致命傳送,不強壯也沒防守力,你們可以說多給時間,但以上任何一個特別長處都無我不如給機會比其他球員了
回復 支持 反對

拖肥隊長

Arteta 發表於 2017-8-22 10:13
卡拉臣應該入錯貨,攻不鋭,守不穏,暫時觀察沒速度沒腳法沒致命傳送,不強壯也沒防守力,你們可以說多給時 ...

説中哂,你係無能力同實力比足十年時間去證明都冇用
回復 支持 反對

拖肥球星

我覺得換雙臣入黎係想係有波在腳個陣增加番控球權黎減低曼城既進攻次數, 而如果換米拉LOOKMAN入黎可以增加速度.

好, 係未換人之前2個選擇下佢揀雙臣, 結果狀態問題下雙臣打得差影響戰果.  不過, 當懷疑點解唔換米拉LOOKMAN既時候, 其實可以考慮番換佢2個入去到底起到咩作用呢?  佢2個都係斷波多, 而打反擊曼城亦都唔會比到反擊機會愛華頓, 而且中間係基爺同舒拉更加製造唔到反擊機會, 結果其實可能一樣, 都係打少2個, 更加會加重減少控球能力.  當然亦都可以批評既係雙臣是但入一個, 米拉LOOKMAN是但一個, 咁可能係最好既選擇.  

然而致命傷並唔在於到底雙臣定米拉LOOKMAN, 而係後備中鋒.  有個有氣有力既中鋒換走肥仔DCL其中一個, 就可以牽制曼城後防, 可以直接改打長波比佢停配合快翼打反擊, 唔係次次成功5次成功3次我諗光頭佬都會頭痕點守又點追番粒.  甚至停波, 回後, 搓佢幾分鐘, 搞下界外球, 博下角球, 有排玩.

從3中堅改打雙中堅目的好明顯就係要搶番個中場, 減少BACK 4壓力, 而且如果繼續以3中堅打到完場, 體力速度大幅下降既情況可能會係JAGS或者WILLIAMS, 到時可能係反勝為敗都唔奇.  以手頭上人腳, RK應該盤算到盡哂.  都係果句, 係有地方可以批評既.

然而曼城可以話係全歐最強5隊之一, 英超控球力NUMBER 1.  上半場偷襲成功領先, 下半場體力不繼加上HOLGATE咁誇張既低級錯誤(出牛奶就係咁, 嚴重個人犯錯), 人腳板凳深度未完全足夠, 班波明顯同爭冠隊的確差幾條街, 作客曼城拎一分其實收貨, 失2分的確可惜.

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

我都講過愛隊未齊腳朗奴高文賽後都話他一定會在轉會窗 close 之前買入中鋒和可用左腳的中堅
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Arteta 發表於 2017-8-22 10:13
卡拉臣應該入錯貨,攻不鋭,守不穏,暫時觀察沒速度沒腳法沒致命傳送,不強壯也沒防守力,你們可以說多給時 ...

暫時都覺卡拉臣入錯貨,係隊中定位不清,攻不強,守更弱,比波又唔毒,搵你打前鋒又嫌你唔夠人撞,咁留你何用?
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2017-8-22 10:36
我都講過愛隊未齊腳朗奴高文賽後都話他一定會在轉會窗 close 之前買入中鋒和可用左腳的中堅 ...

主要係個別球員狀態真係差...基本上成隊波都得6-7成狀態

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

咁我又想問大家後晚作客夏德 , 星期日晚作客車路士 ( 上季愛隊作客史丹褔橋慘敗 0-5 ) 愛隊應該點踼呀 ?
回復 支持 反對