香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

2017-2018球季 英超開鑼戰 主場對史篤城 (12/08/2017, 10pm)

拖肥球星

steven7 發表於 2017-8-13 00:21
HOLGATE 四後防唔岩佢打 出擊力太弱
中場掃蕩舒拉+ GUEYE 夠哂防守力
係COLEMAN/BOLASIE復出前 而又冇其 ...

問題就係如果連高文都信唔過Martina(如果唔係呢兩場唔洗Davies同DCL試踢RWB)
咁點解唔正正經經簽一個信得過嘅右閘呢?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

steven7 發表於 2017-8-13 00:21
HOLGATE 四後防唔岩佢打 出擊力太弱
中場掃蕩舒拉+ GUEYE 夠哂防守力
係COLEMAN/BOLASIE復出前 而又冇其 ...

上半場叫baines打wing打到無晒氣啦,下半佢防守叫做得好,攻擊真係唔好要求太高,三十幾叫佢跑狗咁跑,我見佢下半場顯得有些辛苦了,真係比 RK 的奇陣玩殘
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥預備組

nsno 發表於 2017-8-13 00:24
問題就係如果連高文都信唔過Martina(如果唔係呢兩場唔洗Davies同DCL試踢RWB)
咁點解唔正正經經簽一個信 ...

我唔係盛贊MARTINA表現好, 只係目前選擇下已經係最佳
DCL我覺得係試用佢體能吧?

最者, 你睇高文成日都45分鐘轉陣你都知佢賽前評估做得唔好 自己都唔信自己個套3後防啦
回復 支持 反對

拖肥預備組

Forever_Fan 發表於 2017-8-13 00:27
上半場叫baines打wing打到無晒氣啦,下半佢防守叫做得好,攻擊真係唔好要求太高,三十幾叫佢跑狗咁跑,我 ...

癲峰BAINES 世界杯左路一守二俾人完爆
其後開完刀, 都唔見佢斬得起波 90%時間都係急勁傳中地波
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

steven7 發表於 2017-8-13 00:28
我唔係盛贊MARTINA表現好, 只係目前選擇下已經係最佳
DCL我覺得係試用佢體能吧?

問題係3後防上半場有眼見,空位多,人地把握力差和我地龍門表現好咋,唔係比人入左啦.....由老莫到老馬咁多年都無打過3後衛,而現時隊內後衛都係老莫和馬仔年代留下來的舊將,點會習慣3後衛丫,淨講表現,今場打和係更合理,RK 真係要多謝朗尼呀
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥預備組

Forever_Fan 發表於 2017-8-13 00:32
問題係3後防上半場有眼見,空位多,人地把握力差和我地龍門表現好咋,唔係比人入左啦.....由老莫到老馬咁 ...

同意呀 大部分時間都係3中堅左面傳右面; 右面傳返左面
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nsno 發表於 2017-8-13 00:24
咁點解唔正正經經簽一個信 ...

根本就係,當時我地個個都話應該搵一個較有實力的 full back,左右閘皆能的,既可頂住coleman好返之前個右閘位置,又可以做左閘的後備,點知買個英冠質素的馬天拿,都唔知RK諗乜
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton 1-0 Stoke FT:
Shots: 9-9
Pass accuracy: 80%-74%
Chances created: 7-6
Possession: 57%-43%
主場打到幾乎同人55波...希望隊波盡快改善...好快就打強隊。

順帶一提,私家鴨DCL今場係有8分,可能係我唔識波啦...

Dominic Calvert-Lewin 8
A willing, but unlikely right wing-back, he still delivered a wonderful cross for Rooney to bury. But he's a much better centre-forward and he gave Everton some desperately needed physical presence after the half-time switch. Pass selection not always the best but this is a youngster with immense promise.

http://www.liverpoolecho.co.uk/s ... ford-saves-13469011

其他都好正路,係唔明點解DCL同我睇落個落差禁大...佢自己都識話打RWB唔係好...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-13 00:32
問題係3後防上半場有眼見,空位多,人地把握力差和我地龍門表現好咋,唔係比人入左啦.....由老莫到老馬咁 ...

你地叫朗奴高文嚟緊呢個星期要入到新兵 , 剛剛史雲斯領隊 Paul Clement 賽後透露施古臣.....
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-13 00:35
根本就係,當時我地個個都話應該搵一個較有實力的 full back,左右閘皆能的,既可頂住coleman好返之前個 ...

唔夠BUDGET掛?? 而且RK佢地係要一個人黎打後備做輪輦,禁人地又肯乖乖打後備係得呢D質素...
回復 支持 反對