香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-26 21:39
The Dutch boss wants to bring in another centre-back, a striker and an unnamed player to Everton bef ...

我想講老莫肯定唔係我地近幾個領隊最用新仔的領隊...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-26 23:50
巴克里要走我都希望佢早些走,RK係賽前咁講就係希望隊內不會造成不安的氣氛,不過受完傷可能要等轉會窗就 ...

我上面都舉左例子啦。而事實係我地隊波目前已經用左唔少年青球員...
隊波個年齡層甚至乎我覺得有時會太年輕...同埋熱刺佢都唔係行青訓模式,只係佢D主力買番好年輕又肯俾機會,而佢地又成功咋。
而家話個個中堅都係年輕人,又唔係貴,我覺得早一年買去夾隊波並無不可。
至於BROWNING個D,時間已經俾左,RK係覺得連打後備都唔夠班,你都冇辦法。
你話會唔會買完一堆人打唔出成績,我敢講一定會。你換哂幾乎11個人,要重新夾一隊波同BUILD UP番成隊波個核心,一定要時間。
所以佢醒目搵朗尼番黎,又可以做球隊靈魂又可以令班波唔會搞山頭主義。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-7-27 00:07
朗奴高文他心中從來 NO.1 summer tansfer target 始終係施古臣 , 睇嚟第三 bid 係 Full Pay 50M 給史雲斯 ...

回下BARKER兄你啦,我幾肯定唔會。除非WALSH佢地個PLAN B唔岩高文心水,否則佢地短時間唔會再BID。
你要壓價就要同佢地拖,而且呢個位又未去到冇人打,SO FAR DOWELL打得一D都唔失禮。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

『K』 發表於 2017-7-27 00:22
我會支持愛隊教練追逐自己喜好嘅球員
而如果球會高層又願意以金錢行動支持

>我真係唔知反對自己愛隊教練嘅樂趣係邊度
>反對教練 繼而反對教練買嘅每一個人
>只要無成績 koeman走人係足球世界定律
>係佢在位之時 無時無刻都要搵位插佢 真係太辛苦啦

我反而覺得你呢個諗法有d奇怪,球迷支持自己隊波,入場睇波又或者睇轉播都係支持隊波想佢嬴甚至捧杯。
先唔講高文佢自己拎緊個份人工有幾高,二黎上季大家都睇到佢教成點,冇隊形冇戰術。
你話佢執緊上手的爛攤子,球迷都合理地俾多季時間佢。都仲唔夠,佢要資源換哂11個人都冇問題,你諗下全英超有幾多隊可以?
管理層同球迷都禁支持你,大家期望你做得好,都叫合理期望掛?
而且大家講個d地方so far都仲係合理。大家都冇話要攞英超先係咪?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

tezsonee 發表於 2017-7-27 08:07
有錯就插就歸咎於曬高文,成功就係其他人功勞,睇唔到幾合理
認同樓上成隊波決定唔會佢一個人處理,但係就成 ...

>有錯就插就歸咎於曬高文,成功就係其他人功勞,睇唔到幾合理
>認同樓上成隊波決定唔會佢一個人處理,但係就成日對號入座
講明先,我係其中一個唔鍾意高文的人。但佢so far的確係買人方面係幾針對我地弱項黎做。
而且我都同佢一樣讚成朗尼番黎。呢d野,呢度都有人讚過佢,我諗你唔好就最近買施古臣單野黎一概而論。

>隊波上到第六,交到成績,都畀人樣樣野插,試下交唔到,重會唔會畀多時間佢執
>下下都睇死隊波,未踢已經反定先,咁都叫支持
我唔清楚你睇左上季幾多場波。呢度唔係剩係得我一個人禁覺得,上季隊波有呢個成績唔多唔少係有d幸運成份。
而且我地都睇到ge係隊波去到季尾都仲係一d隊形都冇,有時我甚至懷疑班人究竟打緊咩戰術?
之但係班人又真係對弱隊好醒神,所以我都依然係想睇下教多一季,換哂11個人,隊波係咪又有form?
同埋呢個亦都係合理預期,你換哂11個人,係一定要時間磨合。even我唔介意俾季初時間佢輸,只要FA CUP有成績就得。

>年年都要攞盃仔,講到盃仔好易攞,問題咁多年英超,都係降班級個幾隊同爭冠軍個幾隊先攞到,熱刺咁多資源都未攞到
你駛左1億,我唔要求你拎杯,你都唔好同我8強都入唔到AH,係咪先?話哂英超中游,冇8強,你都16強啦係咪先?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton have completed the signing of highly-rated 17-year-old defender Lewis Gibson from Premier League rivals Newcastle United.

The defender has agreed a three-year contract with the Blues and will link up with David Unsworth’s Under-23s squad.

簽左,不過係踢U23
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nsno 發表於 2017-7-28 16:24
咁問題就嚟喇
如果唔四個都係正選,咁簽返嚟做乜

其實,我地後備深度一直都唔多夠。而且高文的戰術比較多樣化,佢要唔同球員去打佢個套,所以就算係20M買一個後備,都唔係咩大不了的事。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-29 16:25
Newcastle United’s recruitment efforts look set to take them to Goodison Park, with the newly promo ...

除非對方出超過30M,如果唔係都唔會放...又或者麥卡菲自己走又另一件事。
高文都講過佢係計劃入面,但上場佢連後備都冇,我又覺得幾講唔過去。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-30 08:24
Up to SIX sides are involved after the Everton manager’s revelation that he is “100 per cent certa ...

下? 你反而將問題推返俾RK? 我從來唔覺得佢有虧待過巴克利WO? RK都一直有講佢係重要的一隊成員...
除左佢季尾扭計唔續約,放過佢係後備打幾場,幾乎佢咩狀態都係一隊正選...條友唔續約,你唔俾壓力佢點得?
更何況我地球會已經盡哂能力去留佢...係佢球員意想走而唔係我地有欠佢WO?

至於基奧特,你冇得禁比...佢的作用係而家呢個市場根本唔多球員有...又肯坐後備又交到貨,踢波又帶D腦同技術。
最重要係阿仙奴根本冇動力去放呢個球員,球員又續左長約冇耐,你唔出高價唔會成事。
我都同意係唔應該盲追一個成數低的球員。追得到固然會好幫到隊波,追唔到應該有PLAN B。
至於賣番出去,我覺得唔需要諗...你買得呢個年齡就係希望即食...佢KEEP到兩季有10球以上已經值,有三季就超值。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-31 11:26
佢無需要咁做,佢既然傷左,都唔怕等下先,橫掂曼城,曼聯,車仔,熱刺,阿仙奴,西咸,全部都傳緊簽佢, ...

都係因為高文開哂口先突然禁多球會話簽JE...BUT除左西咸,我見唔到佢係上面D球會有正選踢就係啦。
我係佢唔留隊就去鏝城啦。既然都係打後備,去鏝城人工又多D,又有得捧下杯...
回復 支持 反對