香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 36847|回復: 72
打印 上一主題 下一主題

大家可講下今季總結和下季的展望

拖肥隊長

樓主
24cheung 發表於 2017-5-9 19:07
下季如保持到第七已好好,事實同前六速度有一段佢離,起碼要三季才追到。希望可以贏番個柸仔啦 ...

其實真係差好遠,上面六隊只講$都洗多得至少多一倍,重要洗左十幾年建立
今季洗既$都係用番STONES筆轉會費,下季真係要靠盧卡古或者巴克利,滾大佢,要繼續增兵
加上有班新仔替補

比上不足比下有餘,今季反映出黎,同下面拉開十分

下季保到前7或者歐洲賽席位已經足夠,站穩前列先諗其他
盃仔真係唔奢望,中遊球隊好難兼顧咁多,同好講運氣,強如熱刺之前咁多年都做唔到
攞到既都係班護級球隊同前面個幾隊豪門
回復 支持 反對

拖肥隊長

沙發
Forever_Fan 發表於 2017-5-22 13:06
RK的確使左成億鎊增兵喎,但成隊波攻勢和組織差的問題仍然存在,遇球隊防守或體力化迫搶就亂哂龍,事實上 ...

望下摩連奴,洗左成億鎊買一個普巴,有咩表現,成績跌落第6
今時今日D轉會費同樓價一樣升到痴左線,成億鎊相比唔係洗好多,大部份都係用番石頭筆錢

老莫和馬仔留下的人腳,好多都老同過左高峰,下半季升左D青訓,踢得重好
今季成績叫做不過不失
回復 支持 反對

拖肥隊長

板凳
Fuko~ 發表於 2017-5-22 20:43
就算簽5-6個,你都要升唔少新仔上黎先夠用啦...

5-6個真係唔夠,呢5-6個都替補換血,頂隊長呢D老將,同盧卡古呢D主力,換走龍門KONE呢D瘀血,
但補唔到板凳深度,真係要升好多新仔,又好似DAVIES咁夠料
回復 支持 反對

拖肥隊長

地板
James_Beatkit 發表於 2017-5-24 11:08
馬仔番落黎過左高峰?
盧卡古,巴克利,HOLGATE呢D幾多歲?

連儂,Gibson,Cleverley,barry,KONE
呢批全部都係馬仔入落,呢D本身過曬氣

下半季升班後生仔表現重好,HOLGATE咪其中一個

回復 支持 反對