香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: witzz
打印 上一主題 下一主題

新領隊人選

1萬

拖肥球星

『K』 發表於 2016-4-25 23:16
莫耶斯 基本上唔會有可能.....

其實現時太早落定論,就算你想請都要有人肯來,呢樣都係雙方的,雖然有傳修咸頓教頭,但無人覺得佢會來一樣。柏帥似乎算係大家還能接受的領隊,但我覺得佢未必會來,尤其佢還有羅歐聯的機會,比爾沙就重衰過莫耶斯,真心唔想佢來。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

馬仔為保份工,竟然話莫耶斯平凡,即刻引來球迷口誅筆伐
Martinez said: “If I had been given 10 years to work with Everton by being mediocre I wouldn’t accept that,” which has been interpreted as a dig at his Goodison predecessor who oversaw 11 years as Blues boss.

“Mediocre? I suppose there’s an argument that Martinez should know something about the subject, his whole career has been mediocre, both as a player and now a coach.

“Since taking over at from Moyes at Everton, Martinez has run up a transfer deficit of £48m.  Moyes left a transfer of £8.5m. That’s right, after 11 years in the P Lge. £8.5m. (莫耶斯無賣就無買,11年用左8.5m,咁都羅到咁好成績,想點?)

"Moyes’ complete record looks like this - 17-4-11-6-5-5-8-7-7-6-5. Oh, and he was LMA Manager of the Year three times. Stunning I would say. Absolutely stunning. (第1季第17名係因為得返最後幾場才接手幫手護級,最後成功護級。)

“In recent weeks Martinez has sounded increasingly desperate. What an error of judgement it was to have Leighton Baines go public and issue an apology for telling the truth. Baines is one of a very special group - players that Evertonians have taken to their heart.  The moment Martinez tried to play the tough guy and slap Baines down he lost Evertonians. (拜恩斯講出事實,但被迫公眾道歉,馬仔因此失去球迷支持)

“If Martinez had the players with him he could probably ride out the storm, but I hear rumours of unrest in the dressing room. (更衣室也不平靜)

結論:馬仔,其實你也是很平凡
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2016-4-26 10:06
話馬仔第一年帶得好成績有一半要多謝DM
咁下個接馬仔手又帶得好既更加要多謝番馬仔
其實係某幾個位置上佢已 ...

公平d講,馬仔每季基本上有2千萬鎊去買人,3季基本有6千萬鎊,計埋已沽走球員得返來的都使左5千萬鎊。莫耶斯有無咁的條件?佢多數買一些過氣球員或免費簽返來的球員,基本唔賣主力或潛質新星都無錢買人,11年使左8.5m,學你話齋dm帶無咁的人腳,但以完整賽季來講成績為4-11-6-5-5-8-7-7-6-5,我真係無乜可以批評佢,蔗渣價錢,嬈鵝味道,而且莫耶斯帶隊咁多年,我未見過愛華頓球員球場上毫無鬥心,死氣沉沉,每次失敗馬仔都找一堆唔同的藉口,這種氛圍係我覺得馬仔最失敗的地方,愛華頓變得不似愛華頓。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

『K』 發表於 2016-4-25 23:15
其實e+唔炒都唔係出奇
始終都只係剩返幾場
不過就預咗球迷 尤其當地球迷不滿情緒會越來越高

星期六前會討論馬仔命運,如果開賽前公佈季後離職,相信主場球迷會無咁激烈
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2016-4-26 10:46
我冇話DM唔好
只係如果有錢比佢
以佢既牙力可唔可以叫到咁好既人腳過黎先(曼聯夠有錢啦,都要D球員信佢先 ...

莫耶斯都講過佢係曼聯第一季無點買人係因為唔想一來就換走太多球員,想平穩過渡,保持穩定,計劃第二年等部份球員退落來才大肆買人,他話如果佢知道只有一年時間,佢唔會咁買人,所以我還是唔肯定老莫有無牙力,最少我唔覺馬仔有乜往績令佢比老莫有牙力。

馬仔無錯比好多機會年輕球員,但佢最失敗係呢幾季都唔會去矯正年輕球員的錯誤,於是幾年來年青球員的犯錯係重覆又重覆,這是最奇怪的。

另外我都講過馬仔打得太高章,我都懷疑球員能發揮多少佢的理念,但亦突顯一樣野,馬仔不懂變通,唔識睇餸食飯,如果係球員技術唔達標,這不是短時間可改變的,咁你的戰術係咪要變呢?如果你有一班巴塞的球員,或許佢係冠軍教頭,但現在唔係的時候,就只能你去遷就個陣容,所以固執都係一個問題,也導致連續兩季成績差劣。

現時柏帥係愛迷較接受的領隊,雖然我對佢還有疑慮,主要係防守,買賣球員和青訓理念方面,但計往績佢係唔錯,也可以給他機會,當然前題係佢係咪肯來愛華頓。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

『K』 發表於 2016-4-26 12:13
又唔好話Moyes帶隊無試過死氣沈沈
雖然比例上 未必係好多
但Moyes都試過好多場不勝 亦好記得有場對Hull Cit ...

完季後應該可以知道有乜選擇,季後究竟有幾多領隊被炒,希望我地球會能吸引一些著名領隊過來啦!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2016-4-26 12:25
都要等 bill 叔叔和 Moshiri 呢兩日開會先知, 而家柏歷連尼係接任大熱

如果栢帥今晚贏皇馬,甚至歐聯,肯定大把球會比佢揀,未必肯來愛華頓
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2016-4-26 13:03
想問後日( 英國時間 ) 上午主場對般尼茅夫的賽前記者會仲係唔係馬天尼斯主持 ? 今日或明日就會知 ...

我估就算炒也會是完季後離職居多,所以記者會還是馬仔主持機會很大,如果即炒就應該由u21教頭暫代領隊一職
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2016-4-26 13:21
比我就炒左馬仔, 搵老莫做幾場暫代, 睇下有咩唔同

老莫先唔同你顛,暫代幾場.....
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Tim Cahill also took to Twitter to criticise Martinez for not using Kevin Mirallas until late on after the match.

Van Gaal brings on Herrera for the assist and still has more on the bench. We bring on Deulofeu and he produces and MIRALLAS might of helped
    — TIM CAHILL (@Tim_Cahill) April 23, 2016

連卡希爾都插埋馬仔一份
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對