香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: witzz
打印 上一主題 下一主題

新領隊人選

拖肥隊長

樓主
莫耶斯接手隊曼聯根本係爛攤子,需要時間重建,但D人重以為隊波係世界級,其實係之前靠費SIR,雲高爾洗左咁多錢買球星,清洗左成隊波,到依家都係第5-7,成隊波都未重組完,相反佢買番黎既MATA同FELLEINI都重踢緊
2次執教一季時間都冇,一路教又一路畀人批評,冇時間畀佢改善,咁就話佢教唔掂未免太武斷

如果佢番黎我唔反對,不過有得選,我都希望有其他人選,始終成隊波都轉左型,偏向左個人技術,要踢番以前既風格都好難一下子適應到,找番個識平衡番進攻防守既領隊已經好足夠

回復 支持 反對

拖肥隊長

沙發
Forever_Fan 發表於 2016-5-12 15:39
華西連Gary Neville 呢d無執教經驗的都可以請去做教練,如果請馬仔已經叫做 upgrade 左好多架啦  ...

西甲ARM佢,有前冇後,唔駛防守
回復 支持 反對

拖肥隊長

板凳
nsno 發表於 2016-5-13 00:11
不過可以咁睇,宜家啲球員冇得放假mode啦
要俾表現新領隊睇

我唔信球員有刻意放軟手腳,好多都有得爭踢歐國盃,
好似米拉呢D邊緣人,一換入黎都博盡入波
回復 支持 反對

拖肥隊長

地板
de boer可以一試,想當年馬天尼斯攞到FA CUP就捧到佢上天,以為佢真係得,同樣道理,DE BOER攞過聯賽冠軍,唔係更好,請到一定聯賽冠軍

隊波底下都好多新仔等上位,GArbutt, MCaleny畀人放逐左成年,所以我地目標應該換個會提拔年輕球員既領隊

而以我覺得隊波要一個有打開歐洲賽既領隊,識得點兼顧聯賽同歐洲賽

名氣大個班領隊我唔信佢地會黎,黎到又唔知佢地會唔會畀時間慢慢執

所以可以試D名氣唔太大,新進既領隊
回復 支持 反對

拖肥隊長

B-Lai 發表於 2016-5-13 12:57
以現有人腳, 戰術會有呢幾個適合:
朗奴高文-穩陣人選, 有帶英超經驗,但有約在身,修咸頓會唔會咁易放人都 ...

認同,應該考慮埋本身實力出到去真係差好遠,同睇下抽到咩隊手

荷甲實力次一級,但唔等於難度等於足總盃,2者性質差好遠
聯賽係要保持整季既有好表現,
盃仔,好多都好講運,抽到咩隊手,走線睇住踢,遂場計,沖幾場就有機會

可以羸過唔只一次聯賽冠軍,個底一定唔會太差
回復 支持 反對

拖肥隊長

估唔到高薪挖角,
Southampton都唔差過我地

簽佢挖舊將至少有保證D

希望佢平平地簽到Stekelenburg
回復 支持 反對

拖肥隊長

wahton 發表於 2016-6-9 12:57
高文係拎過3次荷甲冠軍, 但參考價值有限(好似以前禾達史密夫都帶格流拎過好多次聯賽冠軍)

履歷表亦冇乜其 ...

英超數據上平均失球少過老莫,平均入球多過馬天尼斯
修咸頓季季都畀人折骨,但係佢都KEEP到成績,由第八上到第六

未必係最好,但應該唔差

回復 支持 反對