香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: witzz
打印 上一主題 下一主題

新領隊人選

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2016-11-1 23:06
今夏買人都係防守為主, 亦唔會打OPEN GAME, 保持後防夠人
上季頭十場 入13, 失13
今季 入15, 失8

或者佢深明上季我地失敗地方係邊, 先加強防守, 進攻方面上季亂咁黎都入到波, 今季暫時稍稍加個保拿斯多個變化.  RK本身風格都好穩陣, 唔多言唔花巧, 感覺上好務實, 自己亦曾係著名中堅, 對防守及失球數字一定有所要求...頭10場整體表現唔係好突出, 但係就係一種整體同穩陣個感覺慢慢浮現..只係仍然有個別小失誤.

頭6我都有信心, 但歐洲賽位置今季未必得.  最少進攻上PLAYMAKER (諗下ODEGAARD啦) 同一隻更強既翼鋒加入, 最好多個士啤前鋒增加競爭力, 同埋希望佢練到D進攻配合出黎, 目前仲係好依賴個人質素.  史杜特文就免了, 揾另一個BOX TO BOX好過

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2016-11-1 22:10
RK暫時都先以穩打穩紮為目標, 始終今季比到佢同WALSH搞轉會既時間都唔多, 目前黎講我相信以現有人腳再執個 ...

Moshiri 一月會再俾錢朗奴高文增兵嘛
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2016-11-1 23:24
或者佢深明上季我地失敗地方係邊, 先加強防守, 進攻方面上季亂咁黎都入到波, 今季暫時稍稍加個保拿斯多個 ...

Barry 到出年二月就 36 喇 , 係時候買人預備替他 , 史杜達文不失為一位唔錯人選 , 睇朗奴高文由夏天到嚟緊冬季窗對他念念不忘就知喇
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2016-11-1 23:25
Moshiri 一月會再俾錢朗奴高文增兵嘛

我真係睇唔到一月可以吸引到咩人肯過檔, YARMOLENKO係最大機會, 但係佢今季好沉..25M而且27歲已經博唔過

皇巴拜個堆邊緣人諗都冇得諗, 睇下意甲(國米拿玻里拉素應該有)法甲/德甲/葡超有咩"上緊位"好野好過

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2016-11-1 23:31
Barry 到出年二月就 36 喇 , 係時候買人預備替他 , 史杜達文不失為一位唔錯人選 , 睇朗奴高文由夏天到嚟 ...

論經驗技術佢的確係一等一中場, 但係英超咁快速同激烈衝撞既聯賽, 佢膝傷舊患未必承受得起, 睇睇GIBSON...我都怕BESIC日後變成STROOTMAN咁...

球迷角度當然唔多支持, 但RK要買都吹佢唔漲

回復 支持 反對

拖肥隊長

Antony Evans

evertonarteta10 發表於 2016-11-1 23:24
或者佢深明上季我地失敗地方係邊, 先加強防守, 進攻方面上季亂咁黎都入到波, 今季暫時稍稍加個保拿斯多個 ...

ODEGAARD是利迷, 唔使諗

值得留意青年軍:
Antony Evans (AMC/AMR)
Liam Walsh (MC)
Alex Denny (MC/DMC)
Ellis Simms (FW)
回復 支持 反對

拖肥隊長

evertonarteta10 發表於 2016-11-1 23:48
我真係睇唔到一月可以吸引到咩人肯過檔, YARMOLENKO係最大機會, 但係佢今季好沉..25M而且27歲已經博唔過
...

上緊位的都會揀已經穩定嘅大球會
曼城進化第一步都係買入英超中下遊有踢大球會實力球員作為第一步
呢一點係值得參考
值得留意青年軍:
回復 支持 反對

拖肥隊長

evertonarteta10 發表於 2016-11-1 23:52
論經驗技術佢的確係一等一中場, 但係英超咁快速同激烈衝撞既聯賽, 佢膝傷舊患未必承受得起, 睇睇GIBSON.. ...

STROOTMAN季前話膝頭已根治
今季又踢足似乎佢又講得無錯嘅
如果半季之後都無事無幹我覺得佢又值得博下
值得留意青年軍:
回復 支持 反對

拖肥球星

B-Lai 發表於 2016-11-2 09:35
上緊位的都會揀已經穩定嘅大球會
曼城進化第一步都係買入英超中下遊有踢大球會實力球員作為第一步
呢一點 ...

呢種做法都可以, 而我地都有做就係BOLASIE / WILLIAMS同基爺.  如果球會係行呢種轉會方針咁施格臣, 修咸頓個堆同奧地利伊巴唔係話冇可能(雖然部份今季續左約).  點都好都係睇埋單成績先有牙力, 同埋盧卡古仲肯唔肯續約

回復 支持 反對

拖肥球星

B-Lai 發表於 2016-11-2 09:36
STROOTMAN季前話膝頭已根治
今季又踢足似乎佢又講得無錯嘅
如果半季之後都無事無幹我覺得佢又值得博下 ...

咁可以觀望下, 如果冇問題對我地中場線實力真係大增

回復 支持 反對