香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
返回列表 發新帖
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

EPL 34 21.04.2016 04:00am RED SHITE vs EVE (away)

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2016-4-21 14:54
老莫年代, 就算輸, 都唔會甘冇鬥心, 明顯球員唔再信領隊個套, 而馬仔亦比唔到信心球員, 佢個套仲 WORK
大家 ...

呢個正是分析評論認為點解莫耶斯現時反而係最適合的領隊:正是因為隊中還有很多老莫時代的球員,而老莫係愛華頓,無論是球會還是球員中的威望還是很高,老莫過來自然無需適應,也因為其了解球員,更能因應問題切中要害,而球員也會願意聽從老莫的指示,以前老莫帶領的愛華頓,鬥心和防守係出晒名的,都唔知幾多場係反勝的比賽。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2016-4-21 15:20
陣中都已經冇幾多個係DM既心腹/球員
得番拜恩斯高文同積仔仲係正選
其他既都已經唔係後備就準備清走

由老莫買入的球員,現時還是正選的都重有 baines,barkley,coleman,stones,積仔,奧維度,至於邊緣人則是米拉拿斯和gibson,而且多是老臣子,隊中有一定影響力。

當年我最唔滿意的係進攻手段貧乏,這亦有無錢買到有級數的前鋒有關,好前鋒都好貴,老莫時代唔賣人都無錢買人,所以只能買二三線前鋒,好似沙夏,andy johnson,積拉域之類,全部幾百萬或免費簽回來。其實我地都未見過有錢買人的老莫可以打到乜野成績。

當然如果有級數的領隊肯來愛華頓固然好,也不一定要用莫耶斯,不過可惜暫時未見到有非常合適的人選,至於摩連奴,真係無人睇好佢會願意執教愛華頓。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2016-4-21 16:46
椰子出名戰術同訓練落後,你睇佢教曼聯,曼聯做左9斬球隊
唔好指意佢有錢就識教進攻 ...

曼聯班球員明玩莫耶斯姐,就算係愛華頓都未試過淨係識"斬",係曼聯就整場九九八十一斬的比賽,擺明係班球員唔妥佢,其實佢去曼聯的第1天開始都未真正掌控整隊球隊,無清洗隊內冗員,又只買左一個爆炸頭係敗筆,無心腹球員幫,成班球員都唔聽佢話,連波都唔係好傳比爆炸頭,就算係咁的情況下,佢係曼聯都有超過5成勝率,雲高爾使左億幾兩億鎊都係咁上下勝率咋。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

其實無一個領隊係全能,最緊要佢肯認清事實,搵該方面專精的助手返來,唔係好似馬仔咁不知悔改,真係又要威,又要戴頭盔
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2016-4-21 18:16
老莫壓唔住班大帝, 注定失敗收場, 所謂9981斬都係1-2場出現過, 其實佢去皇蘇都唔係一味靠斬波
但佢D戰術唔 ...

其實老莫帶住隊咁的曼聯,無乜買人,當年都打入歐聯8強,比賽勝率高達5成,我其實真係唔覺佢有幾差,老莫係曼聯最弊係壓唔住班大帝,根本非戰之罪
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2016-4-21 22:28
另一人選比爾沙

呢個重衰過柏歷堅尼
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對