香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: laukarwing
打印 上一主題 下一主題

Tottenham Hotspur vs Everton - 8th Mar, 2022 - 04:00

拖肥球星

其實右手邊史密斯高文踢得一啲都唔好,漏洞百出人哋睇住你邊攻
第五球你咁面對面交失!
回復 支持 反對

拖肥球星

其實輸到5-0正常都唔再睇落去,就係想知道球員心態係點,24 及 7 號雖然冇心機但都追波及協防最衰就係九號行行企企結果68分鐘換走
其實一開場就唔應該用433!你後邊有個炸彈堅尼⋯⋯你死唔緊要唔好累我哋賠葬
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

而家唯有跟住兩場返主場對狼隊同紐卡素大家唔該搏老命喇 Ben godfrey 應該可復出
回復 支持 反對

拖肥隊長

其實出堤陣一見卡法路雲我已預示今場唔使望入到咩波,頭十分鐘算勉強用到波,之後米高堅尼又派,痴撚線條友根本唔知自己要做乜,下下呢啲防波就亂咁踢;到第二球又係短時間,啲防守球員接連標波標唔到比熱刺輕鬆三角短傳空位射,碧福特落地慢;第三球米高堅尼根本讓比哈利簡尼中場任佢跣後,仲打開雙手同球証投訴,人地已單刀入去,屌!乜撚野防守!再睇莊祖堅尼包越位,條友根本唔識打越位,我印象中第二定第三場見佢包越位。史密斯高文完全不勝任右閘位,今場不斷走甩對手,第四球一個孫興敏已中間硬爆我地4-5 個球員!到第五球簡尼入個左腳,又係高文果邊完全唔去拍波。成場波個防守完全係災難級。熱刺班友踢到笑!頂你個肺。真心講,呢隊愛華頓如果真係降班我覺得係應該嘅結果,因為真係好撚差!當你隊波輸到肚瀉咁,我唔會太指責進攻嘅球員入唔到波,之但係卡法路雲真係唔好再指望,完全零作用,問題在於佢基本功太差,佢唯一嘅可以制造入球範圍基本上係小禁區範圍等隊友餵波,一遠離呢個範圍嘅組織、猜傳、走位、以至停傳射都全部唔合格嘅,請問要個咁嘅前鋒黎做乜?正正今場哈里簡尼做個對照,人地停、傳,走位,搶點到射門,每一範都優勝過你卡法路雲。仆你個街點解我地仲要忍受用個咁嘅前鋒?!
回復 支持 反對

拖肥隊長

最嬲自己竟然起身睇依啲西波,不過今季唔睇應該下季英冠見。場場堅尼都派膠究竟幾時可以雪佢....根本佢就係拖肥版的麥麥送。前面完全冇態一次中龍都做唔到出黎。林8戰術又係不知所謂,明知熱最叻防反,我地作客就應該縮後等打反擊啦,佢又走去同列斯一樣谷晒出去,究竟識唔識波仲要交幾多學費。星期日主場對狼都算護級最後機會,一來列斯有起息唔覺得會差過我地,二來般尼防守好大機會過我地。加上黎緊主場我地通常打高一班,加埋嬴體力,狼又冇咩好爭照計我地有力一戰,淨低就算主場賽程都難踢,執得一分就一分
回復 支持 反對

拖肥隊長

我地嘅進攻真係得啖笑,其實好簡單,唔計龍門10個球員,4個後衛,其餘6個我假設1個防中唔上去攻,一隊波正常有5個球員可組織進攻(再假設2隻閘適時壓上),即係7個。我地啲波好好笑,乜春都由左右閘發動,高文踩死個波,鐘意嘅就挑起個波過人;莊堅算尻數,唔識打左閘,搵人交時只係搵個夾硬落黎回波嘅李7比。就係呢套下下波經二閘已經比人防死。ok, 試下中路組織上去呢,阿倫拎到波,勉強中路得雲迪碧幫波(同時杜古希相對前位),不能怪佢地走唔到空位,因為對手知你得呢3個中路球員,一定嚴防,呢個時候一係有一個護球能力好強嘅翼現身攞波推波上;一係就雙翼快走空位,再兩閘上,中場比到空位佢地走位做突破,再唔係中鋒就好似簡尼咁退返落禁區邊好似簡尼咁做個one two。事實係點?卡法路雲一昧企禁區邊,但無現身做接應,或嘗試衝擊對方中堅嘅;第二,李7 打個左翼好多時借助嘅係後衛比波佢,佢再自己靠技術轉身,呢下踢法特點由於拖慢波,如果左閘好似甸尼咁適時壓上做接應會有作用,但宜家左閘型同死左,變相整條左路係被冰封,所以李7是否仲適合打433 嘅左前呢刻值得商傕;到右邊哥頓我認同佢水準係提升左,呢刻搵進攻球員做個人特破優先要諗佢,但係當進攻球員拎到波時,如果隊友嘅支援係咁低,真係好難踢,畢竟哥頓欠點銳(對比孫興敏),老孫踢法具侵略性,且左右肯生位起q 射,哥頓呢刻較好嘅只係短距離憑活力搶到同停到波,但無孫興敏果種推15-20碼嘅段速帶生個波。今場杜古希個角色形同虛設,事實上433 呢場用佢去支援進攻真係無作用。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

不論係能力定黑氣石都好,真係唔好再出米高堅尼。半場未夠就先自爆…前面嗰幾個又要幫手防守唔敢谷太前,咁點踢得起…
回復 支持 反對

拖肥隊長

真心問我,呢刻隊波如果要踢,唯有4222 呢個玩法較可取。後防4個唔好預進攻,阿倫同雲迪比做對控防,再配迪利+杜古希做對相對攻中,前鋒用格雷或哥頓夾李7或者朗當。唯有咁樣先打個穩字出黎再改善。
回復 支持 反對

拖肥隊長

都大半季啦,又唔係第一年夾,都唔明點解可以到依家都仲係冇狀態、冇默契、各有各踢、夢遊球場
回復 支持 反對

拖肥隊長

連之前垃圾到一個點嘅紐卡素同列斯聯都高分過我哋,屌!唔係真係要降班呀嘛!咁真係百年基業一朝喪,你估而家踢港超聯做升降機呀?落咗英冠都唔係即刻可以上返嚟啦,我哋隊波係家真係衰撚過業餘呀。
回復 支持 反對