香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: evertonian95
打印 上一主題 下一主題

客場對諾域治 1/15號 11.00pm

拖肥隊長

仲有一樣我諗隊波唔好再youtube edit 埋啲訓練時個個笑騎騎同見親都係啲猜馬騮猜得好流暢,練習時腳腳都射中果啲片出黎呃球迷。真係落場比賽踢唔到訓練時呢啲鐘頭嘅十分一水平,係有心放訓練片就唔好剪,直接播出黎等啲球迷認真知道個訓練實況!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

ginger 發表於 2022-1-16 12:08
再唔炒肥賓真係英冠見,根本黎到係拆散隊波仲衰過鳩文,入返黎啲貨又得啖笑,件烏克蘭仔,digne踢得幾差都 ...

我並唔認為賣digne一定錯,至少舊錢令我哋多咗個人接高文班。新仔打咗一場,你拎嚟同digne比其實唔係好啱
回復 支持 反對

拖肥隊長

Fuko~ 發表於 2022-1-16 12:07
雖然輸波,但點會自己最好個射手都賣埋…
明明係因為球隊入面冇人俾靚波佢去衝頂。加埋個態未返,埋門執 ...

今季過左一半,卡法路雲暑假打個歐洲杯基本上係後備無踢,到季初返黎無多踢嗌傷到最近復出無表現下又傳再傷,落場比到球迷睇嘅係無段好睇。前邊基本上無做到鬥搶點,無逼搶,停波停唔到,啲first touch 回傳無準,我唔係要挑剔,我地無可能無限量等個球員慢慢操個態出黎,關鍵係佢踢法唔全面,落場嘅11個如果唔ready 嘅,請將機會交比後備,甚至交比青年軍!仆你個賓尼迪斯街!朗當比人屌足咁多場仲係場場正選!點解唔出下啲新仔?呢個卡法路雲無段好睇點解唔搵人換走?- 師兄唔係佢係正選前鋒就雷打唔郁架,著住愛華頓波衫落場,你交唔到貨就唔該讓位。用人應該係咁。當然我明白愛華頓宜家個問題係從後衛到中場再前鋒,基本上一層扣一層地出問題。愛華頓宜家呢班波。你要後衛做返好防守都有問題,中場剩係做個小組猜傳都有問題,仲邊可能咁奢侈地前鋒仲要等中場餵餅?!自己操落黎中場幫波搵食啦!
回復 支持 反對

拖肥隊長

最o 咀組合:朗當+ 卡法路雲!咁攞陣你一係踢80年代溫布頓果種英式全高q 大棍波,至少球迷有得嗌下!
回復 支持 反對

拖肥隊長

當務之急,班主就算當左條底橫都要先買個穩健中堅返黎換左米高堅尼先,否則神仙難救真係。
回復 支持 反對

拖肥隊長

ginger 發表於 2022-1-16 12:08
再唔炒肥賓真係英冠見,根本黎到係拆散隊波仲衰過鳩文,入返黎啲貨又得啖笑,件烏克蘭仔,digne踢得幾差都 ...

個新仔又未可以一兩場判佢死刑,始終佢踢開啲俄羅斯聯賽,要時間適應英超節奏同同隊友建立默契。唔好諗助功,論左閘助攻甸尼宜家世界top 5 , 新仔只要打返個穩健防守力出嚟已經唔可以話失敗。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

下任愛隊領隊外圍賠率落得最多係保羅方辛加
回復 支持 反對

拖肥隊長

作為捧左愛華頓三十幾年O既球迷,我諗宜家呢個討論區入面唔少球迷都感到意興欄柵。真係個個心入面仲只係諗起1995 年個足總杯,就算係討論區本身宜家連每場開POST 都好似大家都唔緊張,可有可無的感覺。事實上講,我今朝飛黎住ON DEMAND睇愛華頓,反而全場睇晒維拉場波....以波論波.....我仲乜要浪費時間睇D 爛波?
恨鐵不成鋼!
從來都唔係成績差就批評隊波O既球迷.....你打到拼勁, 打得好....輸波....我完全唔介意.....。但一定要從輸波中學習, 改善。
賓尼迪斯......教到呢一刻.....真係夠啦.....如果你話佢係戰術大師.....真係SORRY.....佢無魔法改善到愛華頓。

真心問我.....今場個開波陣容已經出左好大問題。
雙中鋒絕對係死症.....如果真係無人可用我唔怪....但李察利臣用得喎.....怕佢傷只可用半場?咁點解唔試下出唐辛?打個一人中鋒....三個進攻中場做支援唔得?你排兩個不善走位O既中鋒...對方防線咪可以開波時壓前囉....反正你兩個中鋒無突破能力......怕咩你地。
本來可以用一個451 陣開局......你放棄.....。再講.....442.....︰杜古希黎到之後基本上已經証明左佢唔適宜打一個純防中.......最好係一個介乎進攻中場同中場中路之間的中場....由佢去做一個塞位或停波角色....但今場谷佢又係442 一個防中.....再一次進退失據。高美斯都講過好多次....無法....阿倫無左要用佢做個防中.....佢無錯係可以停到波....今場其實都唔算太差....但上半場早段有一球我好有印象.....自己禁區頂佢攞到個波....面對住自己龍門.....佢望都唔會望自己背後有無對手.....就直接將個波傳返去右閘位比高文.....其實果下波佢背後完全無對方球員.....點解唔自己轉身諗辦法做個反擊.....明明係可以自己主動O既波.....結果又係比後衛到最後求其一腳斬上.....肥賓真係打防反大師?
呢個基巴文場場後備,.....場場得個坐字.....點解唔試下4231.....基巴文配高美斯....推杜古希做個攻中?咁左邊格雷, 右邊哥頓?

要救隊波.....第一真係要踢走堅尼.....無可能再靠佢架啦.....勉強只能O係耶利米拿同葛菲之間揀多個做第二中堅......買一個穩健硬中堅返黎重建啦。
到高文.....其實高文好多時都會犯一D 無謂錯...例如包越位, 比失波.....有神來之筆但唔穩陣.....既然已買新仔.....係時候換走高文.....唔好因為隊長就唔捨得唔用。
至於防中位....究竟阿倫仲係咪最合適人選?其實只要中堅同中場支援夠....阿倫無理由會踢唔惦。
思前想後.....愛華頓究竟要踢442, 定451 陣.....還是433.....
如果踢442.....咁中場中阿倫無論點配置都感覺唔對.....杜古希或高美斯都唔係果回事.....----- 必需要有一個善於較炮組織;另一個係位置感強,體力夠又硬朗O既主責防;前邊兩個一柔一剛。
如果451.....以宜家隊波人腳會比較易做到.....2個相對防守性中場.....加左中右三個進攻中場......宜家好似格雷搶左李7個左攻中位置.....咁中場中究竟係比哥頓定唐辛好?感覺佢兩個都唔係踢攻中最合適人選.....李7 同樣係....;如果451單箭頭....勉強啱DCL 踢.....不過佢接應兩邊波較接應攻中地傳為好....如果要重建.....我真係唔認為DCL 係最佳中鋒人選.....
433.... 前鋒需要高位迫搶;中場三個需要硬淨, 有遠傳遠射.....仲要左右兩閘助攻力強至得.....以我地宜家人腳.....真係唔係諗。
回復 支持 反對

拖肥球星

其實今場係佢份工嘅生死戰,唔明佢點解咁出,如果townsend同李察唔夠狀態,每人半場都可以,但佢偏偏唔咁出,另外我見罸球哥頓兩次都唔斬而叫新左閘斬,我只係覺得,好像根本無傾過邊個處理罸球,好兒戲。
回復 支持 反對

拖肥球星

啲球員見到你咁樣趕走個忠臣,又係副隊,邊個仲會同你賣命。
回復 支持 反對