香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

2021-2022第二場 作客 列斯聯

拖肥球星

barker 發表於 2021-8-22 14:25
joaquin correa 單 deal 幾有阻滯, 愛隊同拉素繼續傾緊希望出到 Agreement

條友個心係國米度,勉強買番黎都無意思
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2021-8-22 14:28
條友個心係國米度,勉強買番黎都無意思

另外賓帥有興趣借用車路士中堅 Malang Sarr
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

twitter news : Newcastle ready to hold talk EVERTON midfielder Jamrs Rodriguez this week
回復 支持 反對

拖肥球星

James會肯去找卡數?佢肯黎踢都係因為肥安
回復 支持 反對

拖肥隊長

右閘有無聲氣…中堅位,睇到堅尼頭兩場咁表現,都真係要有多個人選…賀基治都係信唔過。

李察利臣唔係機器,佢真係要抖下,下半場佢郁動已少好多。

今場阿倫杜古希、米拿都打得好。對方入的第一球,堅尼送、第二球,解圍不遠,比對方射個咁靚波都無計。其餘時間,對方威脅大約只有遠射。

中場無用高美斯、占士,真係流暢好多。行運速度快了。我留意到官網的訓練片段,分兩隊對賽練習時,會有人係度嗌一、二、三、四、五咁數,唔知係咪賓帥要求行運速度要係某時間內將波交前呢…

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

reedlo16 發表於 2021-8-22 18:36
右閘有無聲氣…中堅位,睇到堅尼頭兩場咁表現,都真係要有多個人選…賀基治都係信唔過。

李察利臣唔係機器 ...

中堅位想向車路士借 Malang Sarr
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛隊右閘最新斟介人選 : 格流 19 歲國腳 Nathan Patterson , 愛隊已出 5M 英磅
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

reedlo16 發表於 2021-8-22 18:36

李察利臣唔係機器 ...

我認為呢兩場真係想像中好。冇咗安76,以為班人會冇鬥心。但踢落因為簡單波,大家都敢走敢湧。除咗見到有幾下唔集中,隊形散咗啲。整體上,俾人覺得相比上季穩定咗。當然真正考驗嘅場次未到,仲有待觀察啦。
回復 支持 反對

拖肥隊長

Fuko~ 發表於 2021-8-22 23:11
我認為呢兩場真係想像中好。冇咗安76,以為班人會冇鬥心。但踢落因為簡單波,大家都敢走敢湧。除咗見到有 ...

都睇到賓帥的想法,係盡量把球快速運上前半場,減輕中後防壓力。中場杜古希明顯俾佢參與更多進攻。加上格雷加盟,改善了右面無側擊、無速度的問題。中場球員一有波,亦敢於帶波向前推進四五碼、引開對方守衛,等兩邊更多空位(杜古希最明顯),成隊波踢法簡單了,直接咗,故流暢了。

係後防個別球員唔集中。中堅人選我仍傾向米拿拍葛飛,只要米拿唔好再咁多怪腳救波.....

另外一個問題又係老問題,要好好諗下plan b,現在中場阿倫拍杜古希好重要,事旦一個唔出得都幾頭痕,唔知戴維斯又或Gbamin可唔可以替代到。另外,李察利臣同卡法都係架,有乜傷病,後備兵員又如何呢?唔好講右閘、左閘等…

回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2021-8-22 14:25
今場水準高嗎?但我真係覺得表現一般咋喎,推波上前唔夠流暢,中場截擊力唔高,埋門有威脅機會唔算多,把 ...

師兄有要求我都好明白,其實今場入果兩球其實又唔係乜野明顯機會。十二碼係明顯對面防守球員犯錯輸;到格雷果下其實控窄左,竟然修正到搵到條私家路射遠柱地波....講真入難過唔入。
反而今場2球我認為組織到應該可以入但唔入我就失望D....最大機會肯定係DCL 球單刀....真係單對單左腳把握力咁弱......其實處理好D 一推過埋龍門都可以 ( 如果係李7我相信可以);另一球就係李7禁區頂個遠射貼柱出....供隊友走位自已制造空位遠射....
再排除呢幾下攻攻勢...今場仲有唐辛杜古希遠射.....角球又有頭搥攻中龍門....計計埋埋如果處理好D 我地今場真係唔止入2球。雖然話列斯係出左名要攻唔要守.......我都承認今場球隊個發揮唔及上場 (下半場) 個個有信心去做波果種感覺....但係話晒咁耐無作客比人柴台......有呢個表現我真係收貨啦。仲記得我地上屆真係有好多場波踢到一PAT 屎咁....我真係睇15分鐘轉台。因為真係無激情。
回復 支持 反對