香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結

1萬

拖肥球星

錢我地過去5年就用多多,成績就完全唔成正比(上面的圖係手機版係睇唔到)
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-6-24 22:12
Rafa Benitez WILL be announced as Everton manager on Tuesday afternoon. The Spanish manager has sign ...

真係正式公布先算啦,肥賓有出來講佢當時係講錯說話,球迷接唔接受到就控制唔到。

其實佢不過只是十幾年前教過利記幾年,叫做打份工姐,又唔對球迷殺人放火,依家十幾年後跳槽過另一間競爭對手的公司,係各行各業係平常不過的事,班球迷有無唸過對方的履歷? 可能帶來冠軍,可以帶來歐洲賽,是否就因為球迷不理性的反對而抹殺對球會未來可能正面的發展? 老闆都係真金白銀的投資,都係一盤生意,唔通老闆嫌自己錢多年年燒錢? 球迷這樣做又對一個老闆來講公平咩? 如果敵對公司的一個員工可以讓公司發展,可以帶來盈利,挖佢過來係最正常不過的事,跳槽姐犯不著好似有什麼深仇大恨一樣。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Callum Connolly has joined Blackpool from Everton.

The defender has signed a two-year contract with the club, which also includes an option for a further 12-months.

多年都無法正選,離開都係正常選擇
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

ngkk821 發表於 2021-6-26 18:43
如果佢幫拖肥攞杯,我會原諒佢

95之後愛隊已經未贏過任何一個冠軍,只要肥賓可以讓我地羅到一個冠軍,乜都值回票價,但究竟幾時先落實丫,就來一個月了.....
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-6-26 19:55
sky sports news : 剛報導愛華頓確定肥賓做新主帥, 下星期初官宣

雖然我一直最希望老莫回歸,也是我的首選。就往績來講,肥賓起碼比好多現有選擇都合理和強大。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-6-28 10:28
Rafa Benitez to earn around £2.5m p/y (£48k p/w). Contract is heavily incentivised. #EFC

人工唔高,老莫當年好似仲高
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-6-28 10:28
Rafa Benitez to earn around £2.5m p/y (£48k p/w). Contract is heavily incentivised. #EFC

查返,老莫係愛華頓每年3.3m,係曼聯就5m每年,未計咁多年通脹,肥賓人工真心平
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-6-28 16:36
肥賓真心想省靚返招牌…我覺得佢最好專心教波個範疇。聞說Brands唔係咁鍾意佢,會方同球迷已經因為請佢好 ...

Big Dun我相信球會都想安排佢做副手,估計會方有應承佢將來佢ready時會搵佢接手愛隊,肥賓知自己未必咁受球迷和球員認受,搵大鄧可以緩和兩者的關係,大鄧也能做一個緩衝作用,所以我一早就話肥賓係無得揀,佢一定要搵大鄧做副手,聰明的做法。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-6-28 16:36
肥賓真心想省靚返招牌…我覺得佢最好專心教波個範疇。聞說Brands唔係咁鍾意佢,會方同球迷已經因為請佢好 ...

其實Brands買人只係中規中矩,我覺得佢表現只是一般。

https://www.google.com/amp/s/www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/transfer-news/marcel-brands-everton-signings-rated-20860931.amp
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2021-6-28 21:09
其實肥賓未上任已經搞到咁大反彈

管理層係咪應該堅持請佢呢

可惜市場無佢咁好履歷的教練,再請d二打六又係蹉跎多幾年罷了,作為老闆,年年燒錢又無成績,我寧願得失球迷去請一個佢認為的大師級領隊,我反而可以理解。
回復 支持 反對