香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結

1萬

拖肥球星

Dowell started half of the 24 league appearances he made for Norwich as the Canaries won the Championship and earned promotion back to the Premier League after a one-year hiatus.

其實我幾欣賞Dowell,也覺得上季唔應該賣走佢,睇過佢幾場波,潛質和態度真係有的,俾多一些機會係高水平賽事佢踢,真係明日之星,當年高文都係咁,有潛力的只要俾多些機會始終會發光發熱,下季我地係英超賽場都可以見到佢,可以見到佢的進步。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2021-6-17 21:50
肥賓係最好嗰個,且如大鄧喺佢學到兩三年野好大機會坐正

肥賓如果過來,肯定會搵大鄧做副手,你估佢唔知自己始終教過利記,先天不足,如果唔後天補救,條路始終難行,因此搵大鄧做副手係理所當然的,無論對球員,對球迷,對管理層,都有一個交代和緩和關係的作用,而管理層也是當大鄧係未來領隊的人選來培養。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2021-6-18 16:07
我覺得肥賓買人其實幾ok

肥賓買人係兩極,好的幾好,差的可以好差
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-6-18 12:42
已經有愛隊球迷在 goodlison park 閘門掛起横額抗議肥賓想做愛華頓領隊, 横額寫住 Benitez not welcome  ...

幾時都無可能 appreciate 所有人,如果揀親領隊都要所有球迷agree,咁仲使請? 只要最後羅到個冠軍,球迷最後咪只會高呼"我愛肥賓"
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-6-18 18:46
英格蘭的愛迷最想要的新主帥係今季法甲冠軍里爾位領隊 Galtier

英國班球迷係咪覺得只要球會高呼誰,誰就一定會來? 我們係英超也只能說係中上型班,而且已經多年沒歐洲賽,隊中問題不少,上季成績也強差人意,很多名帥都對來我隊無興趣,球迷也應該面對現實一些。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Real Madrid are interested in moving for Everton striker Dominic Calvert-Lewin and could sign the England forward for £50million, according to reports.

呢個價點睇? 我就覺得我們無需賣前鋒,能有穩定發揮的前鋒不多了
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-6-20 23:01
Twitter嗰邊有消息係預備緊contract…唔知係Nunes定係領隊個張。Anyway, 應該呢兩三日有消息~ ...

Arsenal are reportedly considering a surprising move for Everton defender Jonjoe Kenny this summer.

我地的青訓有價有市,但領隊未定乜都應該停一停,尤其賣球員方面。希望快快確定領隊,立刻可以投入組軍工作,始終每個領隊戰術排陣都有唔同,對球員的用法也不一樣,無領隊把關,買賣球員都應該審慎。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

買球員同選領隊都係食左豬油咁,真係好攰,次次都係咁
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-6-21 20:16
家下傳馬仔回歸,所以我都話拖得越耐越有機會係馬仔。若果佢拎埋歐國杯先返嚟,我諗班外國愛迷可以收聲。 ...

馬仔係我次選,肥賓係我後補,邊個我都無問題,但唔該爽手少少好唔好丫......就算選大鄧都好過係度磨,季前組軍和買賣球員都被耽誤不少。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-6-21 22:10
馬仔一定要等歐國杯後,賓賓因外國愛迷似乎成事唔到。其實我哋唔算慢,比我哋更早知要請人嘅熱刺同水晶宮 ...

外國愛迷真係成事不足,敗事有餘,能夠有一個履歷能夠媲美安帥的領隊肯來已經係邀天之幸,更何況肥賓執教利物浦已經係十幾年前的事情。
回復 支持 反對