香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結

1萬

拖肥球星

似乎已成定局,唉,經過咁多年,真係有些心淡,自從新老闆入主愛華頓,好多野都唔同哂,好多野也做錯哂,整個球會運作都不知是進步左還是退步左,但我還是喜歡標叔叔揸旗時的愛華頓
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-6-14 23:08
祗希望今個夏天纽奴在愛隊需要補強位置上買啱對象 ( coady , perdo neto , Dumfries , nunes )  ...

可惜我對紐奴連基本的信心都無
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

拖肥1878 發表於 2021-6-14 23:13
鳩文之亂,遺禍無窮!!

與其話係高文之亂,倒不如話係因為董事會嘅決策錯誤造成,當時available的領隊都有唔少選擇,但新老闆寧願高價挖角都要挖高文返來,派埋私人飛機去接佢添,但我當年已經話,由佢的履歷和往績我真係睇唔到佢有幾多亮點,講領隊經驗佢又唔係好豐富,根本有更多更好的選擇,所以一切都是愛隊自找的,難聽d講句與人無尤,自己挖坑埋自己。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-6-15 12:08
傳英國時間下午官宣纽奴兼買入士砵亭巴西中場好波之人 Nunes

大家下季或後年,我們好大機會又再係呢度討論應該請邊個領隊,今季我去睇老莫帶韋斯咸好過,估唔到我95開始支持愛隊,對隊波真係越來越失望。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-6-15 14:12
咁講我哋鍾意嘅係隊波,唔係領隊。再講,好多嘢都未知知數,你又未知佢買咩人賣走咩人,諗住點用我哋隊波 ...

搵紐奴我寧願Big Dun做領隊試下,橫掂紐奴的確無法說服我,正如當年請RK和MS的時候,我當年一樣無需知道佢買乜人,賣走乜人,唔睇好就係唔睇好,倒不如搵大鄧試下,話唔定有驚喜,老莫預左唔來姐,仲有馬仔肥賓,馬仔帶歐國杯姐,我地買人有DoF,溝通下就得啦,又唔使馬仔去操作,肥賓教隔離街都十幾廿年啦,董事會班人都唔"化"的,俾到冠軍我,我理得佢教過邊隊丫,各為其主有乜問題?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-6-16 10:45
家下傳話樓奴帶太多backroom staff,所以管理層hold住咗。所以,隊波又傳話搵其他領隊。其實hold hold下, ...

其實馬仔對得住愛迷有餘啦,佢當時無乜錢買人,好多時又係賣人先有錢買,佢幫球會買的人都叫對辦,盧卡古賣出去仲大賺,所以我成日話英國班愛迷完全活係平行時空,對領隊的好壞完全無標竿,心裡完全無一把尺,人云亦云。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-6-16 13:45
我雖然都係馬仔支持者…但若果佢仲係舊底個佢。你一定屌9佢有前冇後,唔識教防守。所以,真係請佢,中堅 ...

馬仔防守我當年都鬧唔少,有前無後,不過又咁睇,當年後防已經開始老化,中間得已經三十幾的積基卡,年輕而表現未穩的史東斯,輪換就靠Mori,但南美的防守球員永遠都係唔可靠,成日上前助攻就返唔切,右閘得高文,輪換唔通靠希拔? 左閘得已經3張的拜恩斯,輪換唔通靠斷腳後毫無表現的奧維度? 佢當時又無錢買人,顧得買前就無錢買後,真心窮,巧婦難為無米之炊,加上佢現時係比利時國家隊亦唔似有前無後的人,所以當年防守差也不能全部怪哂佢
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-6-16 18:15
BBC update : 而家得番肥賓同紐奴去爭

Kenwright wasn’t against the idea of pushing Benitez, but his first choice has always been to get Moyes back to Goodison Park.

However, after the option of appointing Moyes was taken off the table when he signed his new West Ham deal, and now Kenwright is actively pushing for Benitez.

如果標叔叔在位,老莫一早回歸啦,佢依家力推肥賓係明智的,佢終於頂唔順Moshiri選擇領隊的垃圾眼光
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-6-17 02:06
肥賓再夜少少官宣

如果係真的話我係會充滿期待,繼老莫和馬仔之後,我最希望肥賓接手,我也說過3個人裡面,肥賓係最有希望同埋最現實之選,我一開始就唔睇好老莫會返來,佢係韋斯咸表現得太好了,剛剛上軌道之餘,還有歐洲賽去證明自己,加上韋斯咸其實並不窮,只是一直缺乏誘因讓韋斯咸班主加大投資,今季誘因有了,估計老莫的班費也會大增,過來接手爛攤子為乜? 馬仔因為歐國杯困身,難以早早投入球會事務和組軍。肥賓由大連回國後一直住在利物浦,近水流台,榮譽拍得住安帥就唔在講,佢係紐卡素的表現我印象深刻,我認為佢寶刀未老,戰術不用講,大師級,唯一弱項係同球員關係和買人的眼光兩極,後者有DoF應該可以把關,估計影響不大,跟球員相處方面如果重用大鄧作副手,大鄧可以作為領隊和球員之間的潤滑劑,相信會有相當大的改善,大鄧也可以係肥賓身上學習佢最缺乏的戰術意識,等3年左右就能正式接手愛隊。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

reedlo16 發表於 2021-6-17 14:21
若落實,等睇記者會佢被問及為何加入small club做領隊。不過佢早日已急急認當年講錯。 ...

"I made a mistake when I said it was a small club," he told MNF. "What I wanted to say was they are a small team because in this game I remember they had one chance.

"Liverpool fans they were happy and the Evertonians were upset. But I didn't want to say they were a small club, I wanted to say they were a small team.

"Some Evertonians they come to me and say about what I did for the city, we have the charity, and all these things, so I have a very good connection with the city, not just the Liverpool fans.”

認錯就梗架啦,唔係點教愛隊,不過都十幾年前的事,滄海桑田,如果佢帶俾愛隊一個冠軍,球迷就乜都順哂啦
回復 支持 反對