香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結

拖肥正選

樓主
纽奴其实都ok
回復 支持 反對

拖肥正選

沙發
其实老一实"黑過墨斗,可謂超级黑气纏身,上季西咸因為財困季初巳經送走好多球員减輕皮費,人丁單薄,由季初一開波西咸班主力球員輪流傷,剛剛一批痊愈,就即刻有另一批球員受傷,老莫好黑仔囉。同埋上季老莫"擺到明俾球證吹死",個波慢鏡回帶明明已经出了界,個波由界外彎入來都當入球,搅到西咸由赢波領先最后變輸波,好多場波俾球證强奸老莫,如果老莫回归,我地下季實俾球證吹死。西咸上季中柱中楣英超首屈一指,都是怪老莫呢個不祥人。
回復 支持 反對

拖肥正選

板凳
其實莫耶斯年代到現在愛華頓都"一事無成", 打唔到歐洲賽踢歐聯或歐霸? 為什麼莫耶斯年代我們球隊就算我們財困貧窮無錢買球員,球員質素比其他強隊差我們仍然可以"突圍"在聯賽積分榜頭半版出現,我們聯賽排名好多時緊隨BIG4或BIG6後面,

我們球迷交咗咁多學費不停"換領隊"現在還不知道未來要選擇什麼"名帥"做下任領隊嗎? 一定要學莫耶斯有能力可以"谷得起隊波", 莫耶斯雖然戰術保守又古板, 好多師兄都唔鍾意他, 夠得佢踢法好保守! 但我想問當你批評他時你們又有無想過佢的優點可能其他好多"資深的名牌教練"或冠軍教練都欠奉, 就是莫耶斯有能力谷起班球員的"士氣"同"狀態"KEEP到成季去到顛峰,一場半場KEEP到水準就好多領隊"神來之筆"間唔中威俾你睇就得, 但要經歷整季由頭到尾都要KEEP住狀態就好難, 虎頭蛇尾的例子我地球迷就見得多, 好似一個好騎師佢真是騎到盡發揮到一隻馬的最高水準俾你睇, 都要隻馬匹肯幫你"賣命", 韋斯咸今季為何由上年護級份子搖身一變成為前列份子! 某好大程度上是莫耶斯可以駕馭"食得住"班球員肯幫佢賣命, 莫耶斯戰術唔叻, 臨場調動亦唔見得比安察洛堤叻, 球員質素和球員身價和班費我們樣樣條件都比韋斯咸優勝, 點解我們排名低過他們, 入球數字得失球差遠遠低於他們咁多, 原因得一個, 莫耶斯谷得起隊波, 將球員的"最高潛能"發揮到淋漓盡致, 所以人地架"錢七"平價日本車都撼贏我們架"法拉利", 因為韋斯咸班球員肯幫莫耶斯"賣命""爭勝決心"好強連"飲奶力"都出埋, 莫耶斯可以KEEP到班球員打"士氣波", 就算球員質素唔夠但球員鬥志和誠意搭夠!

如果各位師兄問我選領隊的"擇偶條件", 我認為最重要是要學莫耶斯一樣可以"谷得起隊波", 安7今季的敗因是因為佢"谷唔起愛華頓呢隊波"
回復 支持 反對

拖肥正選

地板
我覺得大邓都好大机会
回復 支持 反對

拖肥正選

Potter最经典就是今季兩對包尾的錫菲联果2場波,尤其是首循环主场對當时得3分的锡菲联,上半埸自从客队有一球員被红牌趕出埸,白禮頓形势迅即逆转,俾少踢一个球員的包尾大幡"襟住嚟切,兼且被客軍攻陷,要到臨完場才由韋碧克追成平手,potter嚇到一身汗,立即被球迷瘋狂炮轟。次循环作客更輸理。香港白禮顿球迷直到反应强烈要求炒potter鱿鱼
回復 支持 反對

拖肥正選

看番英國最"UPDATE"6月9 日的報導(幾個媒體), 愛華頓同莫耶斯傾緊!
回復 支持 反對

拖肥正選

有無消息領隊
回復 支持 反對

拖肥正選

睇今日英國那邊箱的球迷留言,冰岛臣果單嘢他原来是"斷正,现在他已经遠走高飛離開英國,好彩英國脱歐,他成世都唔入境警方都奈他唔何
回復 支持 反對

拖肥正選

上網search 打巧克力直播所有live的賽事都可以即場收看,有些稍有class的球隊比赛更有粵语評述
回復 支持 反對

拖肥正選

纽奴好像有d料到,熱刺就算無咗簡尼都fit到漏,對阿仙奴高成班波
回復 支持 反對