香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-6-4 03:47
今日星期五晏D 可能會有眉目

其實我屬意的首選老莫,離開鎚仔的機會唔大,首先合約未完,下季又有歐霸,估計佢都俾左好多心機落去鎚仔,而且佢係鎚仔權力大過佢來愛隊,至少轉會係控制係佢手上,過來愛隊限制更大。但次選和後補的馬仔和肥賓只要肯傾機會還是很大,可惜自從標叔叔無得話事後,董事會的決定往往出乎意料,到呢刻甚至傳出搵返以前炒掉Silva回巢再教我都一點也不會再驚訝,呢個由新老闆領頭的董事會有乜野係唔可能?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton2018 發表於 2021-6-4 09:55
其实老一实"黑過墨斗,可謂超级黑气纏身,上季西咸因為財困季初巳經送走好多球員减輕皮費,人丁單薄,由季 ...

如果俾球證吹死都有歐霸打我又唔拘丫,我地幾多年無歐洲賽打先得架,今季韋斯咸球員深度好少少,歐聯都有得佢踢丫
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-6-4 09:37
而家形勢始終紐奴機會最高,  Moshiri 有最終決定權

佢其實都唔算係一個proven manager,同當年我地搵Silva返來教有乜分別? 當年我地搞到要護級,18個月就炒佢,搵紐奴其實隨時重覆當年的事,所謂潛力領隊最後有幾多個跑得出? 大部份十年八載就消失係球壇或跌落去執教低組別球隊。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2021-6-4 11:54
其實比D 誠意去請D 宜家無JOB O係身O既領隊實際過什麼要挖莫耶斯啦!
起碼慳返唔使賠錢比其他球會。

沙利我有保留,佢基本太長時間留係意甲了,加上佢年紀再適應一個新聯賽唔容易。要撬老莫也唔容易,與其拖落去,快脆搞掂好似馬仔肥賓之類良地的仲好,趕快組軍,你睇皇馬搵教頭效率幾快,唔似我地搵教頭次次都曠日持久,影響組軍和備戰。干地大把選擇都唔會揀無歐洲賽的球隊啦,就算唔去熱刺都唔好期望佢會來。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-6-4 12:47
安察洛堤撬李察利臣過皇馬

預左,最好帶埋James走,如果李察利臣想走就無謂留,啱價就放,如果想留,以我地球會現時情況又無須為錢放走主力
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-6-4 12:49
咁你睇佢係車仔前半季都贏到開巷...真係唔work?
係佢同球會鬧翻先走,佢本身英超個戰績見得下人。
咁今次 ...

據在拿玻里時便與沙利共事的佐真奴·費路指,在比賽正式結束之前,絕不踏入球場及絕不碰觸皮球,是沙利所堅守的原則。沙利的各種迷信行徑,自他於意大利低組別球隊執教開始就已有跡可尋。例如曾經在一場比賽賽前,有球員喝了三杯咖啡,然後球隊順利勝出賽事。自此,沙利便要求該名球員每次比賽之前一定要喝三杯咖啡。又例如,每當沙利駕車經過某一個髮夾彎的時候,他必定要點起香煙,因為他相信若不這樣做就會為下場比賽帶來不幸。2018–19年歐霸盃四強賽事次回合,由沙利領軍的車路士對法蘭克福,兩隊戰至互射十二碼階段。開射前,車路士的球員及助教都圍成一圈激勵士氣,然而身為球隊主教練的沙利卻並沒有參與其中。這亦是他的迷信作風之一。
乜野玩法?

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton2018 發表於 2021-6-4 13:31
其實莫耶斯年代到現在愛華頓都"一事無成", 打唔到歐洲賽踢歐聯或歐霸? 為什麼莫耶斯年代我們球隊就算我們財 ...

同意,沒有最好的領隊,只有最適合的領隊,老莫戰術守舊,但紀律嚴明,能調動球員比賽情緒,邊個hea踢,雪到你硬,加上佢注重體能,係球場上有一定優勢,而且買人佢真係有一套,今季鎚仔打得好同佢收購球員好也有唔少關係。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2021-6-4 18:34
9成樓奴,唉

同當年搵Silva又有乜分別? 隨時重覆當年十幾個月就因為護級炒人
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-6-4 22:14
Skysports咁講啦...

如果係咁就真係無希望,根本整個董事會毫無遠見,亦唔知球會應該要乜,只係賭大細咁,希望新教頭係一隻十倍爆升股一樣
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

拖肥1878 發表於 2021-6-5 10:04
如果係咁……即係
上半季 紐奴
下半季 大Sam

希望唔好咁"立"啦,太影響組軍工作,過多2星期應該就要決定好,七一就返工,冗員要清,個別位置要補,任重道遠。
回復 支持 反對