香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結

拖肥隊長

ginger 發表於 2021-7-31 09:23
占士其實值得留.....冇左占士我地成套打法又要推倒重來了.....

占士真係有D 賭大細FEEL,創造力肯定係世界級。不過真係要隊友圍住佢黎踢.....本來按肥賓暫時O既收購....唐辛同GRAY .....加上基巴文復出.....如果肯定返李察利臣留隊.....其實圍住占士踢係無問題......占士唔需要太多防務工作.....只需要現身踢一腳波......之不過宜家大問題係占士過去幾年無試過一季可以踢超過25場.....如果真係倚重佢黎運作....一下傷左就好難RUN 個勢。
當然占士有佢市場價值同號召力....對球會整體宣傳推廣有作用.....所以其實係有D 難選擇。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2021-8-4 11:00
占士真係有D 賭大細FEEL,創造力肯定係世界級。不過真係要隊友圍住佢黎踢.....本來按肥賓暫時O既收購.... ...

傳 nunes 18M euro 快將由士砵亭加盟
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2021-8-4 11:00
占士真係有D 賭大細FEEL,創造力肯定係世界級。不過真係要隊友圍住佢黎踢.....本來按肥賓暫時O既收購.... ...

其實好睇賓賓想點打。施古臣肯定唔使預佢,得番James一個AMF。我哋傳話買嘅人都冇幾個係AMF。你可以睇到賓賓排陣上好可能唔打算用AMF, 又或者係變陣先會用得著。變相令到James成為一個超級貴價後備。如果佢走,可以free到空間買右閘同其他位,我諗個選擇都好容易。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

twitter news update : 反骨仔 Barkley 有可能重返 goodlison ( loan deal ) ?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-8-6 07:33
twitter news update : 反骨仔 Barkley 有可能重返 goodlison ( loan deal ) ?

免費減人工都好,呢單我堅反對。傳聞仲要話係巴克利自己叫埋agent搵我哋想返嚟。當日搞到我哋賤賣,仲想返嚟,去英冠踢啦。傻仔
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-8-6 07:33

一日清唔到人,我都唔覺會買入什麼人,借用也要睇佢人工高唔高。但今季如果清唔到都好,可以讓一衆年輕球員多些上場機會,話唔定再多兩個好似鴨仔咁的球員可以跑出呢。到下季杜辛,戴夫,施古臣,洛廸古斯這些高人工的球員都約滿 (當然今季賣到就最好),就有更大空間針對性咁簽入球員。
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2021-7-23 18:54
應該係講緊奧運巴西隊場波

絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2021-8-6 08:12
一日清唔到人,我都唔覺會買入什麼人,借用也要睇佢人工高唔高。但今季如果清唔到都好,可以讓一衆年輕球 ...

大家睇下巴塞就知,過唔到財政,球王都要放棄,所以唔好睇少個影響,如果唔好好理財,隨時萬劫不復。
回復 支持 反對

拖肥球星

其實今年轉會操作我覺得唔差,買左三個人,兩個免費,一個平靚正,三個隨時正選比賽,又清到少少人(之前買太多高薪低能),工資架構好番少少,如果能夠賣kenny換個右閘,我覺得已好成功。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

ngkk821 發表於 2021-8-6 13:43
其實今年轉會操作我覺得唔差,買左三個人,兩個免費,一個平靚正,三個隨時正選比賽,又清到少少人(之前買 ...

Kenny人工太低了,賣唔賣對薪金表來講無甚影響,隨非能清到一些高薪球員,就算外借出去都好,否則無乜空間簽人
回復 支持 反對