香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

星期四晚上 ( UK time ) vs 西布朗 ( 作客 )

1萬

拖肥球星

樓主
Carlo Ancelotti says Everton will check on the fitness of Seamus Coleman, James Rodriguez, Tom Davies and Robin Olsen in training on Wednesday afternoon to determine if they are fit to face West Bromwich Albion on Thursday (6pm GMT).

The Blues boss confirmed defender Yerry Mina is definitely unavailable for the Blues with a calf injury.

Fabian Delph will also miss Thursday’s game due to a tendon problem, while Jean-Philippe Gbamin is continuing his rehabilitation from an Achilles injury.

今年傷兵特別多,可能因為疫情lockdown,好多球員的操練都好差,一打起來特別容易受傷
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

沙發
wahton 發表於 2021-3-3 17:11
我地對中下游每每都踢得咁辛苦, 其實睇唔出有咩留力空間

啱丫,對富咸一戰就係好好的警惕啦,對住降班鐵膽都要輸,我們憑乜留力? 每一場都咁重要。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

板凳
仲係0:0,唉,爭歐洲賽丫,俾多兩錢肉緊丫
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

地板
終於入波啦,李察利臣
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-3-5 03:51
好彩 goal cancell

越位,完場,贏一球,最重要3分落袋,但今場打得好一般,爭前4咁的表現唔得羅
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

彈地 發表於 2021-3-5 03:55
FT 0-1 disallow 入球真好彩

咁佢地真係越位,連VAR都check埋,所以唔叫好彩,但今場我地唔算打得好,打排最尾的西布朗我都睇唔到愛隊係場上有統治力,爭前4要更積極更穩定才成。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-3-5 03:59
下星期一作客車路士先係愛隊爭前四的關鍵一戰的其中一場, 但湯戴 , 占士 , 隊長究竟點 ? ...

每場都係3分,所以每一場都咁重要,但每一季點解我地好似都咁多十字軍的......
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-3-5 06:08
FT : 利狗 0-1 chelsea, 愛華頓守左第五位

下場對車仔好難打
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

kmman 發表於 2021-3-5 10:13
上半場節奏太快,均勢但有2個黃金機會。下半場應該刻意踢慢d, 對面幾個中場都唔夠氣。換allan 後面就猜到吓 ...

Iwobi 由始至終都無期望,下季賣走啦,反而應該留意我地外借的球員季後返來有無更上一層樓,班納特係時間離隊啦,換入一個更好的中場,King外借完未必買架啦,下季再買一個前鋒幫下手啦
回復 支持 反對